Egyéb kategória

Csak megpördülsz benne, és menyecskeruhává változik – Menyasszonyi ruhák 10 év múlva

Vajon mit hoz a jövő? Hányszor, de hányszor feltettük már magunknak ezt a kérdést. Igaz, választ akkor és ott sosem kaphatunk rá, de akarva-akaratlanul is beindul a fantáziánk. Vajon leszek még szerelmes úgy igazán? Oltárhoz kísér majd a nagy Ő? És ami mellett nem lehet elmenni: vajon milyen esküvői ruhát viselek majd a nagy napon? Mi néha még néhány hónappal sem látunk előre, de mi a helyzet a tervezőkkel? Tudják például, mit viselünk mondjuk tíz év múlva? Erre kerestem a választ!
vous - 2015.12.14.
Csak megpördülsz benne, és menyecskeruhává változik – Menyasszonyi ruhák 10 év múlva

Kislányként biztosan ti is álmodoztatok a tökéletes esküvői ruháról. Én például egy igazi királylányos ruhát képzeltem el hosszú fátyollal és szív alakú dekoltázzsal. Azonban ahogy találkoztam az újabb és újabb trendekkel egyre jobban összezavarodtam. Legyen inkább lágyabb esésű, mély hátkivágással? Csipke vagy tüll? Fátyol helyett pedig lehetne csillogó tiara. Vagy inkább virágkoszorú?

Nem egyszerű, de talán nem is lehet előre tervezni. Addig még rengeteget változhat az ízlésünk, az alkatunk és persze a divat. Játszani a jövővel viszont lehet, én pedig játékra hívtam két divattervezőt. Cséfalvay Fanny, a VOUS grafikusa, divattervező és illusztrátor, valamint Beke Luca, a Lucidité tervezője megpróbálkozott a lehetetlennel és elképzelte…

…milyen lesz a trendi esküvői ruha tíz év múlva.

Beke Luca nem is igazán szereti használni a trend szót menyasszonyi ruhák esetében. “Szerintem ez az a nap, ami az érzésekről és a vágyakról szól. Arról, hogy milyenek szeretnénk lenni a nagy napon. Hercegnők egy tüllszoknyában, szexi nők egy sellő fazonú, hátul kivágott ruhában, vagy olyan romantikusak, mintha csak most léptünk volna ki a Büszkeség és balítéletből egy empire fazonú ruhában.

Ez inkább a nők lelkéről szól, és erre épülnek a trendek.

Most a csipke-applikációk nagyon népszerűek minden formában. A térbe kiálló szirmoktól az áttetsző anyagon elburjánzott csipkecsodáig bármit viselhetnek a menyasszonyok. A másik nagy trend pedig a naked ruhák, melyek Luca szerint a modelleken a fotózásokon nagyon jól mutatnak, de egy teljes napon át, főleg télen viselni nagyon merész dolog.

Bár Cséfalvay Fanny úgy véli, 2016 pont a merész és extravagáns menyasszonyok éve lesz. A csipke mellett szerepet kapnak majd a tollak, a rojtok, a színes, nagy mintás textilek és a vintage hatású ruhák.

„A klasszikusabb fazonok mellett a következő szezonban továbbra is nagyon divatosak lesznek a test vonalait követő darabok, és olyan különlegességek, mint az overall, a nadrágkosztüm, és a LWD, vagyis a kis fehér ruha. Vagy éppen a kétrészes esküvői ruha.”

Milyen lesz egy menyasszonyi ruha 2026-ban?

Mennyire lehet előre tervezni? Tudhatjuk, mi lesz a trend pár év múlva? Igen! Az előző trendekből bizonyos mértékig lehet következtetni a következőkre, valamint mindig jelen lesz a régebbi korokhoz való visszanyúlás, a klasszikus fazonok életben tartása, az újító szemlélettel párhuzamosan – meséli Fanny, aki le is rajzolta, milyen ruhát képzel el egy esküvőn 2026-ban. Szerinte a fehér szín megőrzi a prioritását, ám lehet, hogy más színek is hasonlóan meghatározóak lesznek. Azt sem tartja kizártnak, hogy ez a szín a fekete lesz.

Elképzelhető, hogy színekben és mintákban kicsit elmosódnak majd a határok az estélyi, báli és esküvői ruhák között. A ruhahosszak is állandóan változnak, a térdközépig érő és rövidebb ruhák is nagyobb teret kapnak majd.

Fanny ruhája a 2026-os menyasszonyoknak

Fanny ruhája a 2026-os menyasszonyoknak
Forrás:
Cséfalvay Fanny

Luca úgy gondolja, tíz év múlva már a technika lesz a meghatározó a ruhák esetében is, az úgynevezett intelligens anyagok használata, melyek szinte eggyé válnak a testtel. Ő annak örülne, ha olyan ruhákat készítenének, mint Az éhezők viadalában Katnissé. Például ha a menyasszony ruhája menyecskeruhává változna, ha pörögni kezd.

Szóval, lányok, egy dolog biztos: legyetek kreatívak, az álomruhának csak a képzeletetek szabhat határt. Ki tudja, mit hoz a jövő!

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hova tűntek Budapest gyönyörű kupolái? – A főváros eltűnt épített öröksége tovább él az Animatiqua Stúdió legújabb rövidfilmjében
Világ
Hova tűntek Budapest gyönyörű kupolái? – A főváros eltűnt épített öröksége tovább él az Animatiqua Stúdió legújabb rövidfilmjében
vous - 2022.10.26.
Október 20-án tartották Az Eltűnt Budapesti Kupolák című rövidfilm exkluzív premierjét. A rendhagyó kisfilm, amely egy letűnt kor értékes tetődíszeit eleveníti fel, különleges videotechnikával készült. Az alkotásban a főváros egykori stílusát jelentősen meghatározó kupolák kelnek életre. A premier díszvendége Sólymos Sándor, Ybl-díjas építész és filozófus volt, akivel Kondacs András, a film rendezője beszélgetett a vetítést követően budapesti városépítészeti lehetőségekről, az egykori épületek, valamint a kupolák jelenéről és jövőjéről.

Otthon

4 tudnivaló, amivel számolni kell, ha kiadjuk a lakásunkat
Otthon
4 tudnivaló, amivel számolni kell, ha kiadjuk a lakásunkat
vous - 2022.11.28.
A folyamatosan dráguló ingatlanpiac bizonytalanságai miatt a bérlakások iránt évről-évre folyamatosan növekszik a kereslet, ezzel párhuzamosan a kiadó lakások száma is egyre nagyobb. A lakástulajdonosok számára ugyanis jól fizető, passzív jövedelemszerzési lehetőséget jelent, ráadásul minimális befektetéssel egy felújítás többszöröse jöhet vissza egy jó állapotú lakás bérleti díjából. A számos előny persze csak a jéghegy csúcsa.