A tiramisu valóban nagy kedvenc, jómagam is szeretem, mondjuk elkészíteni már kevésbé. Épp ezért most olyan süteményeket hoztam nektek, amiknek az alapja a babapiskóta, és garantáltan imádni fogjátok őket!
1. Mascarponés túróruditorta
Hozzávalók:
Az alaphoz: 30 dkg babapiskóta, 10 dkg margarin, 2 evőkanál méz
A töltelékhez: 6 túrórudi, 15 dkg porcukor, 50 dkg mascarpone, 1,5 evőkanál étkezési keményítő, 3 tojás, 2 csomag vaníliás cukor, 1 citrom reszelt héja, 2 evőkanál tejföl
Elkészítés: A babapiskótát összemorzsoljuk, a mézzel és az olvasztott margarinnal összedolgozzuk, majd sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük, és elterítjük. A mascarponét és a cukrot robotgéppel kikeverjük, hozzáadjuk a reszelt citromhéjat, a tejfölt, a keményítőt és a tojások sárgáját, majd elkeverjük. Ehhez adjuk apránként hozzá a tojások fehérjét, amit egy csipet sóval kemény habbá verünk.
A töltelék fele a babapiskótára kerül, aminek a tetejét félbevágott túrórudikkal rakjuk ki. A maradék krémet erre kanalazzuk rá, aztán elsimítjuk. A kész tortát a formában hagyjuk kihűlni, majd szeletelve tálaljuk.
2. Tejfölös-babapiskótás pohárkák
Hozzávalók: 1 liter zsíros tejföl, 1 csomag babapiskóta, 2-3 narancs reszelt héja, csipetnyi só, 2-3 evőkanál kakaópor, 10-15 evőkanál porcukor
Elkészítés: A tejfölt a porcukorral és a reszelt narancs héjával kikeverjük (megkóstoljuk, elég édes-e), majd elfelezzük, és az egyik felébe kakaóport teszünk, aztán kikeverjük. Poharakat készítünk elő, azok aljába jön egy sor babapiskóta (kicsit összetörve) rátesszük a kakaós krémet, egyenletesre simítjuk, erre jön még egy réteg babapiskóta, végül a fehér krém. Egy éjszakára a hűtőben hagyjuk. Pár perc munka, egy éjjel türelem, és a reggeli kávé mellé tálalva elvarázsolhatjuk a nálunk ünneplő családot.
3. Babapiskótás-kávés szelet
Hozzávalók: 7 tojás, 7 evőkanál cukor, 7 evőkanál finomliszt, fél csomag sütőpor, egy csomag zselatin, 2 dl kávé, kis üveg savanykás lekvár, 40 dkg babapiskóta, 4 dl tejszín, 20 dkg porcukor, csokireszelék
Elkészítés: Habosra verjük a tojásokat a cukorral, majd hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, majd az előmelegített 180 fokos sütőben 20 perc alatt megsütjük. A tejszínt felverjük a cukorral, eldolgozzuk benne a zselatint.
A kisült és kihűlt piskótát tálcára tesszük, hűlni hagyjuk.
A babapiskótát magas peremű tálcára tesszük, kicsit meglocsolgatjuk kávéval, rásimítjuk a kihűlt piskótát, arra lekvárt kenünk. Újabb réteg babapiskóta, kávéval újra meglocsolgatjuk, majd jöhet a zselatinos tejszínhab és a csokireszelék dísz. Kicsit hasonlít a tiramisura, de a lekvár savanykás íze csavar egyet rajta, és nagyon gazdag ízvilágot ad. Próbáljátok ki!
További babapiskótás recepteket itt találtok.