Egyéb kategória

Végre bebizonyosodott: a vicces emberek okosabbak

Nemcsak nevetni szeretünk, hanem megnevettetni is másokat. Valljuk be, jó érzés, ha képesek vagyunk mosolyt csalni az emberek arcára. De azt tudtátok, hogy a vicces emberek okosabbak? Bizony, ez végre hivatalos.

vous - 2015.12.11.
Végre bebizonyosodott: a vicces emberek okosabbak

Mivel én is elég jó humorral megáldott embernek tartom magamat, így, azt hiszem, pontosan hozzám illik ez a téma. Szerintem a humor nem igazán tanulható dolog, az csak úgy jön. Attól még nem lesz valaki vicces, hogy bemagol néhány Móricka-viccet. A legjobb poénok mindig a véletlen folytán születnek, amikor hirtelen jutnak eszünkbe vicces dolgok, spontán. Talán ez is a legnagyobb kulcsa a jó humornak, a spontaneitás.

Forrás:
giphy.com

Egy tanulmányban a kutatók főiskolai hallgatókat vizsgáltak, akiknek a feladata az volt, hogy humorosan adjanak elő egy sztorit kitalált szereplőkkel és néhány alapvető információval. Majd a vizsgálatban részt vevők pontozták, milyenre sikerültek az előadások.

Ezt követően a tudósok teljes vizsgálatot végeztek az alanyokon, felmérték az általános intelligenciát, nyitottságot, lelkiismeretességet és társas hajlamot. Az eredmények alapján pedig kiderült, hogy akiket a többiek viccesnek tartottak, azok magasabb intelligenciával rendelkeztek. Egy másik kutatásban arra is fény derült, hogy bár a kreativitás és az intelligencia egymástól függetlenek, a humorban mindkettő egyesül.

Arról nem is beszélve, hogy a humornak sok fajtája van, a piszkos humortól kezdve a paródiáig. Néhányan magasabb fokú intelligenciát tulajdonítanak a típusoknak is, például a szatírának, ami az egyik legnehezebb műfaj a nevettetés terén.

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hová menjünk nyaralni?
Világ
Hová menjünk nyaralni?
vous - 2024.05.06.
Minden évben komoly családi dilemma lehet a nyaralás kérdése. Akár hosszabb, vagy rövidebb időre szeretnénk elutazni, szerencsére a közelben is találhatunk rengeteg gyönyörű látnivalót. Strandolás a tengerparton? Városnézés? Vagy mindkettő? Sokféle utazás közül válogathatunk!

Otthon

Miért praktikus a kinyitható kanapé mindennapi alváshoz?
Otthon
Miért praktikus a kinyitható kanapé mindennapi alváshoz?
vous - 2024.05.30.
A kinyitható kanapé nagyon praktikus akár mindennapos alváshoz is. Miért? Azért, mert egyszerre több funkciót is ellát, miközben rendkívül kényelmes bútordarab. De ne rohanjunk ennyire előre, vegyük sorra az előnyöket!