Lélek

Mitől szép egy nő? – A pasik és a tudomány elárulták

Megvan az érzés, mikor ránéztek a legújabb szépségkirálynőre, de nem értitek, miért pont ő nyerte a versenyt? És az, mikor másnap hiába győzköditek a lányokat, hogy egy átlagos reggelen, a 4-6-oson legalább tizenöt olyan lányt tudnátok összeszedni, aki jobban megérdemelné a győzelmet, ők nem értenek ezzel egyet? Oké, a második lehet, hogy nincs meg. Valószínűleg ti nem a lányokat szkennelitek a villamoson. De mi igen. Mégis mi az, amin megakad a szemünk? Ennek jártam utána.

vous - 2021.12.15.
Mitől szép egy nő? – A pasik és a tudomány elárulták

A kérdés adott: mi tesz széppé egy nőt? Már csak pasik kellettek, hogy feltegyem nekik.

Megpróbáltam összekötni a kellemest a hasznossal, így kimentem a Vörösmarty térre. A helyre, ahol korábban azután érdeklődtem, mit törölnének a pasik belőletek, illetve ahol Nórival megjártuk a földi poklot. Forralt borral a kezemben próbáltam okosodni a témában.

Ha magyar férfitársaimon múlt volna, egy betűt sem írtam volna ebben a témában – vagy mindenkinek rossz napja volt, vagy szimplán rossz embereket állítottam meg, de ennyiféleképpen még sosem offoltak le. Szerencsére legalább ugyanennyi (ha nem több) külföldi múlatta ott az időt. Ők valamiért sokkal készségesebbek voltak. Kár belemenni, miért, inkább vegyünk sorra néhány választ!

Keiran Angliából

Na, ő volt az, akitől meg sem kellett kérdezni, honnan jött. Kitaláltam, hogy angol (ilyenek ezek az előítéletek megérzések). Ha a foglalkozását is megtippelhetném, azt mondanám, Ed Sheeran dublőrje. Keiran szerint egy nő szépségének titka a szemeiben és az arccsontjaiban rejlik:

Mivel ösztönösen találkozik a tekinteted a többi emberével, már itt eldől, vonzó-e a másik. Úgy gondolom, teljesen rendben van, ha ezt a területet a lányok feltuningolják egy kis sminkkel. Legalábbis nekem bejön.

Andrea és Claudio Olaszországból

Ha összerakjuk Eros Ramazottit, Francesco Tottit és Luciano Pavarottit, megkapjuk ezt a két srácot. Igazi olaszok – ezt válaszukban is éreztették. A kérdés hallatán először jót mosolyogtak, majd rövid tanácskozás után Andrea (a képen jobb oldalt) rákezdett arra a szövegre, amit minden nő hallani akar a világon.

A lélek. A nők lelke az, ami széppé teszi őket. A külső és minden más csak ezután jön.

Claudio ezt annyival egészítette ki, hogy egy mosoly is dönthet szép és nem szép között, így a pozitivitás is nagyon fontos. Nem lennék annak a lánynak a helyében, akiről ők le akarják dumálni a bugyit.

Forrás:
Czerman Dani

Jeffrey Angliából

Újabb angol pasi, viszont van egy hatalmas különbség Keiranhoz képest: nincs egyedül. Kíváncsi voltam, mit mond egy olyan férfi, aki mellett ott van a barátnője. Nem okozott csalódást. Igaz, én is kétszer meggondoltam volna, mit válaszolok, ha egy képzeletbeli pisztolyt tartanak a halántékomhoz. Jeffrey elővette a jolly joker kártyát. Csak annyit mondott, a legfontosabb a természetesség.

Fogadjuk el!

Mielőtt megtudnátok, mi a tudomány álláspontja a témában, nézzük, mi tesz széppé egy nőt azok szerint, akik nem vállalták az arcukat.

 • hosszú lábak,
 • rövid haj,
 • vörös haj,
 • szeplők,
 • fogszabályzó,
 • kerek mellek,
 • tetoválás,
 • műköröm.

Ami igazán meglepő, hogy nem volt két egyforma válasz. Pont ez a szép.

Mit mond a tudomány?

 • Számít, milyen idősek voltak a szüleitek, mikor születtetek: egy skóciai egyetem tanulmánya szerint ha valaki szülei 30 felett voltak, mikor született, az öregedés jeleire kedvezőbben reagál az arca.
 • Szimmetria: nem létezik olyan, hogy szimmetrikus arc, de minél szimmetrikusabb valami, annál szebb. Hogy miért? Azt súgja, jók a génjeitek a szaporodáshoz.
 • Jobb, ha átlagosak vagytok – mármint matematikailag. Több ezer arcot láttok naponta, amiből az agyatok egy átlagos arcot készít. A férfiak is így működnek. Ez természetesen tájegységenként változhat.
 • Már megint a szülők: szép + szép = NAGYON SZÉP!
 • Apróságok, részletek: a férfiak az apró állakra és a kevésbé kiálló szemöldökcsontra kattannak. Ezek a magas ösztrogénszint jelei.
 • Arányok: az ideális az, ha a szátok és a szemetek közötti távolság az arcotok hosszának 36%-a. A szemeitek pedig akkor tökéletesek, ha a közepük az arcotok szélességének 46%-ára vannak egymástól. Vonalzókat elő! A tökéletes lábakat pedig már megmutattuk egyszer – csekkoljátok a 4 pontos szabályt!
 • A ruha színe is jelentheti a különbséget: bizonyított, hogy a férfiak szerint szebbek azok a nők, akik vörös ruhát viselnek, mint akik kéket. Előbbi jobban köthető a szexualitáshoz. Ja, és randin sem kizárt.
 • Hang: több tanulmány is bizonyítja, hogy a férfiak azokat a nőket szeretik, akiknek magasabb a hangjuk. Ezért is az ösztrogén a felelős.

A legvégére már csak az maradt, szerintem mi tesz széppé egy nőt.

Én a szemüvegtől olvadok el.

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hová menjünk nyaralni?
Világ
Hová menjünk nyaralni?
vous - 2024.05.06.
Minden évben komoly családi dilemma lehet a nyaralás kérdése. Akár hosszabb, vagy rövidebb időre szeretnénk elutazni, szerencsére a közelben is találhatunk rengeteg gyönyörű látnivalót. Strandolás a tengerparton? Városnézés? Vagy mindkettő? Sokféle utazás közül válogathatunk!

Otthon

Így csökkentsük a nyári meleget a lakásban – a privátszféra megvédésével!
Otthon
Így csökkentsük a nyári meleget a lakásban – a privátszféra megvédésével!
vous - 2024.06.29.
Itt a nyár, a hőség, mégsem szeretnénk egész nap a klímát használni. Jó ötletnek tűnik kinyitni az ablakot és szinte tárva-nyitva hagyni a lakást, házat, de ez sem mindig megoldás. A privátszféra sem utolsó szempont ugyanis. Szerencsére csökkenthetjük úgy is a lakás hőmérsékletét, hogy nem kell folyamatosan klímázni, és a magánéletünket is megvédhetjük a kíváncsi szemektől.