Egyéb kategória

Az új Barbie teljesen kivágta a biztosítékot a szülőknél

A Mattel előrukkolt novemberben egy új Hello Barbie babával, gondolván, hogy mindenki imádni fogja, de nem jött be a cég számítása. A szülők már több mint 6000 aláírást gyűjtöttek, hogy beszüntessék az új baba gyártását. De mi a bajuk?
vous - 2015.11.30.
Az új Barbie teljesen kivágta a biztosítékot a szülőknél

A baba különlegessége, hogy gyakorlatilag egy robot. Mármint belülről, legalábbis. Van benne egy operációs rendszer, wifivel. A Mattel ötlete az volt, hogy a baba képes felvételt készíteni, miközben a gyermek játszik vele, amivel azt szerették volna megelőzni, hogy veszélybe kerüljön. Ugyanis ha a gép úgy észleli, veszélyes helyzetbe kerül a kiskorú, azonnal riasztja az illetékeseket.

Emellett beszélni is képes, felveszi, amit a gyermek mond, feldolgozza az adatokat egy központi szerveren, majd a gyermek igényeinek megfelelően válaszol is neki. A szülőknek persze egyáltalán nem tetszett, hogy a babán keresztül a Mattel gyakorlatilag belelát a hétköznapjaikba. Szerintük a hackerek simán feltörhetik a rendszert, és könnyedén egy rablás kellős közepén találhatják magukat.

Mit mondjak, én is elég szkeptikus vagyok. Egy néma Barbie szerintem bőven elég, egyébként is a szülő dolga, hogy legalább az egyik szemét mindig a gyermekén tartsa. Nem biztos, hogy rajonganék egy ilyen Barbie babáért.

Ti vennétek ilyet a gyereketeknek?

Ajánlott cikkek