Egyéb kategória

9 kérdés, amit tegyetek fel magatoknak, mielőtt összeköltöztök valakivel

Összeköltöznétek a pasitokkal, de elbizonytalanodtatok? Nem is biztos, hogy jó lenne, hogy kijönnétek egymással. Na meg aztán a végén még szakításba fulladna az egész. Előzzétek meg a bajt, és tegyétek fel magatoknak az alábbi kérdéseket, hogy biztosra menjetek, ha eljön az összeköltözés ideje!
vous - 2015.11.20.
9 kérdés, amit tegyetek fel magatoknak, mielőtt összeköltöztök valakivel

Éltetek már mindketten egyedül?

Ez az első olyan lépés az életben, ami a felnőtté válást jelképezi. Sokat számít, hogy mindketten éltetek-e egyedül, hiszen a felnőtt emberek így csinálják. Annak ellenére, hogy biztos nagyon jó a munkából hazaesve a pasitokkal kuporogni a tévé előtt, az sokkal fontosabb, hogy egy ideig külön-külön is éljétek a saját életeteket.

Az összeköltözés megoldja a kapcsolati problémáitokat?


Ha messze laktok egymástól és keveset találkoztok, de imádjátok egymást, akkor megoldás lehet az összeköltözés. Viszont ha olyan problémáitok vannak, hogy túl sokat vagytok együtt, akkor a kapcsolatotok hamar zátonyra futhat majd.

El tudjátok majd viselni a másik életmódját?


Az összeszokás az egyik legfontosabb lépés. Hónapok, évek kellenek hozzá, hogy el tudjátok fogadni a másik dolgait és szokásait. Lehet, hogy most még nem számottevőek a különbségek, de az együttélésnél hamar kiderülnek olyan dolgok, amiket hosszú távon nem biztos, hogy tolerálni tudtok majd.

Forrás:
Pixabay

Megengedhetitek magatoknak?


Pénzből élünk, összeköltözni egy kisebb vagyon, fenntartani egy lakást még nagyobb vagyon. Ha mindketten biztos pénzügyi alapokkal rendelkeztek, akkor biztos nem okoz majd problémát vagy jelent gondot, ha finanszíroznotok kell az együttélést. A közös kassza nem rossz megoldás, viszont veszekedés táptalaja is lehet.

Mennyi egyedül töltött időre van szükségetek?


Ha valamelyikőtök szeret egyedül lenni hosszabb ideig, akkor problémát okozhat neki, hogy valaki mindig körülötte van. Amikor felkel, amikor hazaér, amikor csak egyedül tévézne, akkor is ott van a pasija. Elvonulni másik szobába mindig lehet, de a másik félnek gondot okozhat, ha a barátnője állandóan a magányra vágyik. Csábító a gondolat, hogy minden szabad percet együtt tölthettek a szerelmetekkel, de ne felejtsétek el a saját dolgaitokat sem.

Mindenkinek kell a magánszféra és a lehetőség, hogy bármikor egyedül lehet.

Van B tervetek?


Mármint arra az esetre, ha esetleg szakítotok. Ha megvan köztetek az a plusz is, hogy bármiről tudtok beszélni, akkor ennek az eshetőségnek is napirendi témának kell lennie. Mert soha nem lehet tudni, hogy mi történik majd a jövőben. Ez nem pesszimizmus, hanem óvatosság és előrelátó gondolkodás.

Mi lesz a családdal és a barátokkal?


Amikor szerelmesek vagyunk, egyértelműen a másik fél számunkra a legfontosabb. Viszont nem felejthetitek el a barátaitokat, a családotokat, hiszen ők szerettek titeket először. Rájuk is kell majd időt fordítanotok, hiszen fontos, hogy a régi kapcsolatok ne menjenek tönkre azért, mert most épp együtt éltek valakivel. Nem kell mindig mindent együtt csinálnotok, válasszátok szét a családi dolgokat és a szerelmet.

Forrás:
Pexels

Mindketten biztosak vagytok benne?


Ha kicsit is úgy érzed, a másik nem teljesen biztos abban, hogy az összeköltözés jó ötlet, semmiképp ne erőltesd. Előzd meg a bajt és a veszekedést, inkább adjatok időt egymásnak, és annak, hogy mindketten biztosak legyetek az együttélésben.

Hogyan kivitelezitek a saját teret?


Együtt fogtok enni, aludni, elindulni reggel, hazaérni este. Szerelmesekként hajlamosak vagyunk beleesni abba a hibába, hogy mindent együtt akarunk csinálni. Egy idő után viszont unalmassá válhat a másik, amikor csak el akarunk vonulni és egyedül lenni kicsit. Ha erre a pasitok nem ad lehetőséget, mert mondjuk megsértődik, mihez fogtok kezdeni?

Az a helyzet, lányok, hogy az összeköltözés nagy dolog. Egy szinttel feljebb lép a kapcsolatotok, komoly elhatározás és szándék kell ahhoz, hogy valakivel együtt tudjatok élni. Elviselni a másikat kicsit sem olyan könnyű, együtt tölteni minden egyes napot nem hasonlítható ahhoz, ha sokat vagytok együtt.

Jól gondoljátok meg, mielőtt belevágtok!

Címkék: #kapcsolat #szerelem
Ajánlott cikkek