Egyéb kategória

Használhatatlannak hitt tárgyaitokkal is feldobhatjátok az otthonotokat!

Emlékszem, amikor nagymamámtól megörököltem egy régi sajtreszelőt, de nem tudtam vele mit kezdeni, mert már volt sajátom. A szívem mélyén éreztem, meg akarom tartani, ki akarom tenni valahova, és büszke akarok lenni, hogy ez bizony az én imádott nagyimtól van. S milyen jól is tettem, hogy nem váltam meg tőle! Amellett, hogy a szívemnek kedves, még szuperhasznossá is tudom tenni, ha akarom.
vous - 2015.11.18.
Használhatatlannak hitt tárgyaitokkal is feldobhatjátok az otthonotokat!

Nagyszüleinknek és szüleinknek köszönhetően számtalan kincs és olykor kacatnak tűnö örökség gazdái leszünk. Legtöbbször nem vesszük hasznát ezeknek a ránk hagyott régiségeknek, de emlékeket, érzéseket hordoznak, ami miatt bizony nem szívesen válunk meg tőlük. Mégiscsak nagyszüleink használták, és persze jó szívvel bízták ránk, adták nekünk a számukra sokat jelentő csecsebecsét. Érdemes a dolgok jó oldalát nézni, és nem elfelejteni, hogy egyes tárgyak szupersikkesen tudnak kinézni, ha egy kicsit újragondoljuk, „megfűszerezzük” őket. Összegyűjtöttem nektek néhány ötletet, amelynek segítségével kreatívan új köntösbe bújtathatjátok régi, használhatatlannak gondolt örökségeiteket.

Készen álltok? Kreatívkodjunk!

Bőröndből szekrény

Néhány évtizeddel ezelőtt hihetletlen erős, strapabíró bőröndök készültek. Nem is csoda, hogy nagyszüleink még akár 30-40 éves koffereket őrizgetnek otthon. Habár ma már rendeltetés szerinti használatra nem való egyik sem, otthon szuper szekrény, éjjeliszekrény, de akár fotel is lehet belőlük. Határt csak a fantáziátok szabhat, és rajtatok múlik, mit készítetek egy apró átalakítással az utazótáskákból. Ha szeretnétek ti is elkészíteni az alábbi egyedi darabokat, akkor ide kattintva közelebből is megnézhetitek őket.

Kancsóból váza

Egy régi, agyonhasznált kerti locsolóból vagy teáskannából nem feltétlen szeretnénk a virágainkat öntözni, mégis remekül mutathat, ha a szürke, kopott darabba színes virágokat teszünk. Így már mindjárt szebb és hasznosabb is! Ha igazán bevállalósak vagytok, akkor egy régi tejeskannát választotok, aminek az elkészítését ide kattintva meg is nézhetitek.

Sajtreszelőből lámpa

Ha sajtreszelőt kell választhatunk, ma már számtalan forma és méret közül bökhetünk rá a számunkra legkényelmesebbre. Mégis a régi, igazi nagy sajtreszelő, amivel nagyanyáink reszelték a sajtot a pogácsára, tökéletes lámpabúraként szolgálhat. Bizony! Eredeti funkcióját az évek múlásának köszönhetően mellőzhetjük, hiszen elkopik, életlen lesz, és a rozsda is felbukkan rajta itt-ott. Ekkorra jön el a pillanat, amikor újrahasznosítva mécsestartót és lámpát csinálhatunk belőle!

Ablakkeretből ékszertartó

Az ablakkeret az a tárgy, ami ha tönkremegy, azonnal a kukában landol. Pedig ez az a kellék, aminél szinte tényleg csak a fantáziánk szabhat határt, hiszen az ékszertartótól kezdve a börgetartóig bármit készíthettek belőle. De ha az egyszerűbb dolgok hívei vagytok, akkor szimplán csak képtartóként is üzembe helyezhetitek. Próbáljátok ki!

Varrógépből asztal

A múlt századból megmaradt Singer varrógép még most is jó néhány háztartásban jelen van, de nagy valószínűséggel használaton kívül ácsorog. Nem kell ennek így lennie! Egy kis kreativitással és barkácsolással gyönyörű asztalt, éjjeliszekrényt, kerti virágtartót, de még akár fürdőszobai szekrényt is készíthettek belőlük.

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hová menjünk nyaralni?
Világ
Hová menjünk nyaralni?
vous - 2024.05.06.
Minden évben komoly családi dilemma lehet a nyaralás kérdése. Akár hosszabb, vagy rövidebb időre szeretnénk elutazni, szerencsére a közelben is találhatunk rengeteg gyönyörű látnivalót. Strandolás a tengerparton? Városnézés? Vagy mindkettő? Sokféle utazás közül válogathatunk!

Otthon

Miért praktikus a kinyitható kanapé mindennapi alváshoz?
Otthon
Miért praktikus a kinyitható kanapé mindennapi alváshoz?
vous - 2024.05.30.
A kinyitható kanapé nagyon praktikus akár mindennapos alváshoz is. Miért? Azért, mert egyszerre több funkciót is ellát, miközben rendkívül kényelmes bútordarab. De ne rohanjunk ennyire előre, vegyük sorra az előnyöket!