Egyéb kategória

Lehidaltunk: 2015-ben az év szava nem is egy szó lett

Idén az év szava egy emoji. Nem is akármelyik. A verseny a „szavak” között erős volt, hiszen több piktogram közül került ki győztesen az, amelyik a legjobban tükrözi a hangulatot.
vous - 2015.11.17.
Lehidaltunk: 2015-ben az év szava nem is egy szó lett

Arról meséltünk már, hogy a horoszkópunkból megtudhatjuk, melyik emotikon illik ránk, és azt is tudjuk, hogy az iOS 9.1 sok-sok új emojival látta el a hangulatjelek szerelmeseit.

Szóval, a történelem során először, 2015-ben az Oxford Dictionaries megválasztott egy piktogramot az idei év szavának. Azt, amelyik leginkább kifejezi a hangulatunkat, a kedvünket és a legjobban tükrözi az állapotunkat.

Az 1990-es évek vége felé már voltak hangulatjelek, de 2015-re ezeknek a használata jelentősen megnőtt. Idén az Oxford Universty Press a Swiftkey-vel együttműködve készített statisztikát arról, melyik emojit használjuk a leggyakrabban.

A győztes pedig…

Tehát idén az év szava a sírva nevetős emotikon lett, lenyomva az aputestet, a combszemöldököt és a pasikonytot is.

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Utazás Jordániába
Világ
Utazás Jordániába
vous - 2024.02.13.
Jordánia mesés világ, a legtöbbeknek olyan legendás helyek jutnak róla eszébe mint Petra, Wadi Rum vagy éppen a Holt-tenger.

Otthon

Hogyan maradjon száraz az ágy?
Otthon
Hogyan maradjon száraz az ágy?
vous - 2024.02.13.
A különböző inkontinenciabetegségek a statisztikák szerint a népesség 6-7%-át érintik. A súlyosabb esetekben sajnos a dolog csak kezelhető, illetve szinten tartható, de nem gyógyítható. A vizelettartási képesség romlása által okozott kellemetlenségek elkerülése érdekében fejlesztették ki a különböző vízhatlan lepedőket és matracvédőket.