Egyéb kategória

Kiderült, mikor kell délután sziesztáznunk

Azt hiszem, abban nem tévedek, hogy mindenki imád aludni. De mondjuk egy délutáni pihinél nem mindig találjuk meg a megfelelő időpontot arra, hogy tényleg kipihenjük magunkat.

vous - 2015.11.14.
Kiderült, mikor kell délután sziesztáznunk

Ugye ti is emlékeztek még azokra az időkre, amikor gyerekként aludnunk kellett ebéd után? Az oviban is bevett program volt a délutáni szunyókálás, ha csak egyszer is kimaradt, akkor annak hatalmas hisztizés lett az ára. Majd eljöttek azok az idők, amikor már annak örültünk, hogy végre nem kell délután aludnunk. Sőt, felnőttkorunkra teljesen meg is feledkeztünk a délutáni alvásról, pedig néha tényleg jól jöhet.

Forrás:
giphy.com

Szerencse, hogy a tudomány mindig meg tudja mondani, mitévők legyünk. Egy új kutatásból ugyanis kiderült, hogy azoknak, akiknek nincs alvászavaruk, és rendesen alszanak éjjel, egy rövid, 20 perces alvás életmentő lehet a nap végére. Legalábbis, ha ezt az alvást délután 14 és 16 között ejtik meg. Bár a rossz alvóknak most van egy kellemetlen hírem. Azok, akik sokat forgolódnak és nehezen alszanak el éjszaka, csak még kótyagosabbak lehetnek egy-egy délutáni alvástól.

Ajánlott cikkek