Egyéb kategória

Nincs lehetetlen, meg tudom csinálni – Testükön üzentek a vállalkozó anyák

Egy anyának két élete van, egy a gyerek előtti, egy pedig a gyerek utáni. Mert nem tagadhatjuk, hogy utána már semmi sem ugyanaz, minden megváltozik. Még ha halad is a karrierünk, akkor sem lehet már csak a munkára és önmagunkra koncentrálnunk. De nem megoldhatatlan és nem lehetetlen. Sőt elképesztően inspiráló, ha sikerül. Mindezt anyák bizonyítják testükre festett szavakkal pózolva a kamera előtt.

vous - 2015.11.09.
Nincs lehetetlen, meg tudom csinálni – Testükön üzentek a vállalkozó anyák

Üzentek

Szabó Ági fotós maga is kisgyermekes édesanya, aki felkerekedett kamerájával és kisfiával, hogy az ország különböző szegleteiben élő mamákat örökítsen meg. Olyan nőket, akik okosak, szépek, és akik gyerekük születése után úgy döntöttek, nem akarnak – vagy épp nem tudnak – visszamenni régi munkahelyükre, így saját vállalkozásba kezdtek. Hogy mindez mit jelent számukra, testükre festették, hogy Ági így örökítse meg őket fotóin.

Forrás:
Szabó Ági

Szabadság, jól csinálom, újra lendületben, sokféle vagyok, meg tudom csinálni, szerencsés vagyok, jó úton járok, nincs lehetetlen.

A vállalkozó anyukák között van babakészítő, kommunikációs szakember, gyerekbútor-dizájner, fotós, lekvárkészítő és még megannyi szakma képviselője. Egy közös van bennük: hisznek önmagukban.

A fotózásokból barátságok, üzleti kapcsolatok születtek, majd egy olyan szoros közösség, amit a projektben szereplő anyák úgy véltek, érdemes továbbvinni és mások számára is elérhetővé tenni, így létrehozták a MOMents 365 csoportot.

Forrás:
Szabó Ági

Mert az együttműködés, a magunkba és egymásba vetett hit hegyeket képes megmozgatni.

Motiválni és segíteni egymást

A MOMents 365 és Szabó Ági fotói most egy kiállításon mutatkoztak be, ahol a fél évvel ezelőtt alakult mamacsoport eldicsekedett még valamivel. Közösségi irodát nyitnak, ahol akár gyerek nélkül, akár gyerekkel együtt találkozhatnak egymással, intézhetik ügyeiket vagy tárgyalhatnak partnereikkel a vállalkozó édesanyák. Sőt, ha kell, önkéntes segítők foglalkoznak a kicsikkel, amíg anya a munkával foglalkozik.

A megnyitón csillogó szemű anyukákat láttam magam körül. Akik hittek magukban és hittek egymásban. Időnként utánafutottak gyerekeiknek, de itt senkit nem zavartak az egy-egy percre megakasztott beszélgetések. Olyan volt, mit egy nagy játszóterezés. Nem is véletlenül, hiszen ezeket az anyukákat épp a homokozó és a hinta melletti beszélgetések hozták össze. A nagy összekacsintásokból született meg az egyre nagyobb közösség.

Forrás:
Jánossy Noémi

A nagy anya-összejövetelen Vinkovics Zsuzsa mesélte el nekem a történetét, az útkeresését, a megtorpanásait és hullámvölgyeit, amiből számomra úgy tűnt, főnixmadárként született újra. Ragyogó szemmel mesélt munkájáról, hogy hogyan lett egy autócég értékesítőjéből az első gyermeke születése után lakberendező, hogy milyen nehézségekkel állította szembe az élet, hogyan küzdött meg önmagával, míg mára saját cége van, a VIZSUartot pedig negyedik gyermekének tartja.

Forrás:
Jánossy Noémi

A Plukkido megalkotói, Táncsics Judit és Horváthné Pintér Orsolya szintén átmentek már néhány krízisen, mire megtalálták saját útjukat. Kudarcaikból és gyereknevelési problémáikból egy játék született, a sikerek pedig megerősítették bennük azt a hitet, hogy csakis rajtuk áll, hogy mit kezdenek az életükkel.

Forrás:
Jánossy Noémi

A MOMents 365 tagjai úgy döntöttek, így együtt is megteszik az egyenként már megtett lépéseket, korlátaikat átugorva szélesre tárják kapuikat. Várnak minden olyan anyát, aki vállalkozik, egyedi terméket vagy szolgáltatást hoz létre, és szeretne a MOMents 365 tagjaként közreműködni a csoport céljainak előmozdításában.

A MOMents 365 holnapjára a régi tagok történetei mellé az újaké is felkerül majd. Ők is használhatják a csoporton belül működő szívességbankot, részt vehetnek a kapcsolatépítő találkozókon. Mert együtt még egyedül is könnyebb.

Forrás:
Szabó Ági
Ajánlott cikkek