Egyéb kategória

Ti tudjátok, mi a különbség a kudarc és a nem sikerült között?

Legyen az egy kapcsolat vége, egy projekt sikertelen befejezése, a leggyakrabb szó, ami elhagyja a szánkat, az a "kudarc" és a "nem sikerült". Pedig nem mindegy, hogy melyiket mondjátok, nem ugyanazt jelenti a kettő.

vous - 2015.10.31.
Ti tudjátok, mi a különbség a kudarc és a nem sikerült között?

És az sem mindegy, hogy melyik helyzet áll fenn: kudarcot vallottatok, vagy nem sikerült megoldanotok a helyzetet. Kudarcot ugyanis akkor vallotok, ha nem adtatok bele mindent. Ha fél gőzzel csináltátok a kapcsolatot, ha nem küzdöttetek a másikért, ha ezek után állt elétek a másik, hogy ennyi volt. A kudarc jobban fáj, mert a ti hibátok is. A kudarc jobban felemészt, szembesít, megéget, megrág, kiköp, hogy aztán csatakosan nézzétek, mit égettetek fel magatok mögött egy szikrával.

De ha felismeritek ezt, nincsen minden veszve. Tanulhattok belőle, építkezhettek, hogy legközelebb jobban menjen. Küzdhettek, beleadhattok mindent, és kihozhattok belőle egy adag boldogságot, egy sikeres párkapcsolatot, karriert. De ha beleadtatok mindent, és mégis rosszul alakulnak az események, akkor mondhatjátok azt, hogy nem sikerült. Ez a sikertelenség tompábban fáj, kicsit simogatóan. Úgy, mintha valaki arcon simítana, és adna egy homlokpuszit, hogy nem baj, beleadtál mindent, nem rajtad múlt.

Könnyebb az elfogadása, egyszerűbb túllépni, és megerősödik az önmagatokba vetett hitetek is. Nincs önmarcangolás, hogy mi lett volna, ha, és nincs rágódás a múlton.

Csak a bizonyosság, hogy jól csináltatok mindent. Vagy legalábbis majdnem mindent.

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

A születési neve nem Jávor Pál volt – 10+1 tény, amit nem tudtál a színészlegendáról
Világ
A születési neve nem Jávor Pál volt – 10+1 tény, amit nem tudtál a színészlegendáról
vous - 2022.08.17.

Jávor Pál neve magyarok milliói számára jelent egyet a mulatással, nótázással, szórakoztatással és magas szintű színészi játékkal. Pályája csúcsán – és talán még ma is – az emberek barátként tekintettek rá, mindenki akart magának egy szeletet a “Jávor Paliból”. Azonban a filmvászonról nem igazán lehetett megismerni a magyar bulvármédia első csillagát. Elhoztunk 10+1 tényt Jávor Pálról, amit még a legelvetemültebb rajongók sem biztos, hogy ismernek.

Otthon

Ez a dolog nem hiányozhat a lakásodból, ha otthonnak akarod nevezni
Otthon
Ez a dolog nem hiányozhat a lakásodból, ha otthonnak akarod nevezni
vous - 2022.09.29.

Minden évszaknak megvannak a maga szépségei, amiért szeretjük. Az ősz is ilyen: ilyenkor leginkább az őszi színeket szoktuk kiemelni, valamint az őszi leveleket, terméseket, amik megalapozzák ennek az évszaknak a hangulatát. Sokan szeretik otthonukban is megjeleníteni az aktuális időszakot, ehhez pedig sok különböző dísztárgyat vehetünk igénybe. A díszgyertyák szintén nagyon sokat tesznek hozzá a kellemes, otthonos légkör kialakításához, az aktuális szezonnak megfelelően.