Egyéb kategória

Súlyos következményei lehetnek a sminkben alvásnak

Sminkelni az egyik legszórakoztatóbb és legkreatívabb dolog, amit egy VOUS-lány csinálhat. Ha feketeövesek vagyunk benne, akkor meg adhatunk magunknak egy pacsit is. A gond nem is ezzel van. Mi az első dolgotok, miután a buliból hullafáradtan hazaestek?
vous - 2015.10.28.
Súlyos következményei lehetnek a sminkben alvásnak

Ha a válasz a sminklemosás, akkor ne is olvassatok tovább, mindent tudtok. Azonban ha olyanok vagytok, mint én, aki mániákusan imád pandaként felkelni reggelente, akkor jól figyeljetek és hagyjátok, hogy saját magam mellett benneteket is meggyőzzelek arról, hogy…

…SOHA NE FEKÜDJETEK LE SMINKBEN!

Azt mi magunk is tudjuk, hogy nem jól cselekszünk, de hát a lustaság nagy úr. Ám dr. Melanie Palm bőrgyógyász érvei után szerintem mindannyian le fogjuk győzni a tunyaságunkat.

A bőrünk alváskor regenerálódik. Ilyenkor ha a faggyúmirigyeket és a pórusokat a smink eltömíti, az felér egy atomkatasztrófával. Ha nem mossuk le a sminket, az nemcsak egyszeri baklövés, hiszen a párnán a szennyeződés ott marad, amibe aztán újra és újra belefekszünk majd. Ha sorozatosan sminkben alszunk ne csodálkozzunk, hogy pattanásos és kipirosodott bőrrel ébredünk pár nap múlva.

Ha azt gondolnátok, hogy csak az arcon hagyott smink óriási vétek, tévedtek. A szempillaspirál és a szemceruza sem a barátunk, ha pihenésről van szó. A szakember ezt is megmagyarázta:

Ezek a kozmetikumok a szemek ősi ellenségei alvás közben. A szem körüli finom szöveteket irritálja a smink, így akár szaruhártya-gyulladás is lehet a következménye a sminkben alvásnak.

MEGÉRTETTÜK!

Hiába ittunk több koktélt a kelleténél, és másra se vágyunk, mint hogy ágyba kerüljünk, az egészségünk érdekében MUSZÁJ lemosnunk a sminket alvás előtt az arcunkról.

Ajánlott cikkek