Egyéb kategória

Súlyos következményei lehetnek a sminkben alvásnak

Sminkelni az egyik legszórakoztatóbb és legkreatívabb dolog, amit egy VOUS-lány csinálhat. Ha feketeövesek vagyunk benne, akkor meg adhatunk magunknak egy pacsit is. A gond nem is ezzel van. Mi az első dolgotok, miután a buliból hullafáradtan hazaestek?
vous - 2015.10.28.
Súlyos következményei lehetnek a sminkben alvásnak

Ha a válasz a sminklemosás, akkor ne is olvassatok tovább, mindent tudtok. Azonban ha olyanok vagytok, mint én, aki mániákusan imád pandaként felkelni reggelente, akkor jól figyeljetek és hagyjátok, hogy saját magam mellett benneteket is meggyőzzelek arról, hogy…

…SOHA NE FEKÜDJETEK LE SMINKBEN!

Azt mi magunk is tudjuk, hogy nem jól cselekszünk, de hát a lustaság nagy úr. Ám dr. Melanie Palm bőrgyógyász érvei után szerintem mindannyian le fogjuk győzni a tunyaságunkat.

A bőrünk alváskor regenerálódik. Ilyenkor ha a faggyúmirigyeket és a pórusokat a smink eltömíti, az felér egy atomkatasztrófával. Ha nem mossuk le a sminket, az nemcsak egyszeri baklövés, hiszen a párnán a szennyeződés ott marad, amibe aztán újra és újra belefekszünk majd. Ha sorozatosan sminkben alszunk ne csodálkozzunk, hogy pattanásos és kipirosodott bőrrel ébredünk pár nap múlva.

Ha azt gondolnátok, hogy csak az arcon hagyott smink óriási vétek, tévedtek. A szempillaspirál és a szemceruza sem a barátunk, ha pihenésről van szó. A szakember ezt is megmagyarázta:

Ezek a kozmetikumok a szemek ősi ellenségei alvás közben. A szem körüli finom szöveteket irritálja a smink, így akár szaruhártya-gyulladás is lehet a következménye a sminkben alvásnak.

MEGÉRTETTÜK!

Hiába ittunk több koktélt a kelleténél, és másra se vágyunk, mint hogy ágyba kerüljünk, az egészségünk érdekében MUSZÁJ lemosnunk a sminket alvás előtt az arcunkról.

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hova tűntek Budapest gyönyörű kupolái? – A főváros eltűnt épített öröksége tovább él az Animatiqua Stúdió legújabb rövidfilmjében
Világ
Hova tűntek Budapest gyönyörű kupolái? – A főváros eltűnt épített öröksége tovább él az Animatiqua Stúdió legújabb rövidfilmjében
vous - 2022.10.26.
Október 20-án tartották Az Eltűnt Budapesti Kupolák című rövidfilm exkluzív premierjét. A rendhagyó kisfilm, amely egy letűnt kor értékes tetődíszeit eleveníti fel, különleges videotechnikával készült. Az alkotásban a főváros egykori stílusát jelentősen meghatározó kupolák kelnek életre. A premier díszvendége Sólymos Sándor, Ybl-díjas építész és filozófus volt, akivel Kondacs András, a film rendezője beszélgetett a vetítést követően budapesti városépítészeti lehetőségekről, az egykori épületek, valamint a kupolák jelenéről és jövőjéről.

Otthon

4 tudnivaló, amivel számolni kell, ha kiadjuk a lakásunkat
Otthon
4 tudnivaló, amivel számolni kell, ha kiadjuk a lakásunkat
vous - 2022.11.28.
A folyamatosan dráguló ingatlanpiac bizonytalanságai miatt a bérlakások iránt évről-évre folyamatosan növekszik a kereslet, ezzel párhuzamosan a kiadó lakások száma is egyre nagyobb. A lakástulajdonosok számára ugyanis jól fizető, passzív jövedelemszerzési lehetőséget jelent, ráadásul minimális befektetéssel egy felújítás többszöröse jöhet vissza egy jó állapotú lakás bérleti díjából. A számos előny persze csak a jéghegy csúcsa.