Egyéb kategória

Egy minta, amivel sosem lőhettek mellé

A csíkos ruhák évek óta visszaköszönnek a boltok polcain, ami nem is csoda, hiszen ha jól választjuk ki a hozzánk illő darabot, akkor szuper külsőt kölcsönözhet. Megmutatom, mire is figyeljetek pontosan, ha csíkos ruha vásárlására adjátok a fejeteket.

vous - 2015.10.23.
Egy minta, amivel sosem lőhettek mellé

Imádom a csíkos ruhákat és igazi jolly jokernek tartom a ruhatárban. Ha az embernek nincs kedve mindig színesben, vagy csak szimpla egyszínűben kimenni az utcára, máris segítségére lehet egy-két csíkos darab.

Csíkok itt, csíkok ott

A fekete-fehér verzió az, ami minden ruhatár tuti befutó darabja lehet. Ha szeretjük a színeket, próbálkozhatunk színesebb anyagokkal is, de sajnos a magyar ruhapiac leszűkíti a lehetőségeinket ezen a téren. Általában fekete-fehér, fekete-piros, fehér-piros csíkozásokkal találkozhatunk, de idén láttam már pár narancs-fekete, fehér-barna típust is. A színeik miatt ezek legtöbbször szezonális darabok, így ha biztosra akartok menni válasszátok a klasszikus fekete-fehér összeállítást, amit bátran viselhettek bármikor!

A tökéletes kombináció

Jó hírem van, szerencsére számtalan színnel kombinálhatjátok! A fekete önmagában nem mindenkinek áll jól, viszont ebben az esetben a fehér megtöri ezt az erős hatást, így azok is bátran viselhetik, akik amúgy ki nem állhatják a fekete színt.

Pirossal dögös, rózsaszínnel bájos, sárgával feltűnő, kékkel akár munkába is tökéletes, barnával tipikus őszi, zölddel pedig frissesség hatását kelthetjük.

A csíkos ruhákkal és felsőkkel egyszerre lehetünk nőiesek, kifinomultak, vagányak és decensek. Felsőként tökéletesen feldob egy farmert, szoknyaként egy egyszerű felsőt, ruhaként pedig akár egy szimpla kabátot. Azoknak is tökéletes választás lehet, akik nem mernek erős színeket viselni, ezzel megtörik a megszokott külsejüket, de mégsem hivalkodóak. Végtelen lehetőséget kínál nekünk ez a színkombináció.

Viselhetitek alkalomtól függetlenül, hétköznapra, ünnepre, moziba, randira, de akár buliba is.

A csíkok szélesítenek – Vagy mégsem?

A csíkoktól sokan félnek, gondolván, hogy erősít, szélesít és kiemeli azt, amit pont nem szeretnénk. Ez nem minden esetben igaz, de természetesen nem mindegy, hogy milyen széles csíkokat viselünk. A legfontosabb szabály, hogy minél szélesebb a csík, annál nagyobbnak mutatja a felületet, és ez a vízszintes csíkozásra is igaz! Ha vékonyabbnak akartok tűnni, akkor a fehér alapon vízszintes, vékony, fekete csíkok a legideálisabbak. Az a legjobb, ha a függőleges csíkokat vízszintesek törik meg a zseben vagy a ruha oldalán, így megszakítva a “tömb”hatást.

A minta mellett sok múlik a ruha szabásán is, ha oversize felsőt választunk, az kövéríteni fog, bármilyenek is legyenek a csíkozások!

Mutatok pár ötletet, én hogyan is viselem a csíkosat a hétköznapokban

Forrás:
Nyaka Dóra

Forrás:
Nyaka Dóra

Forrás:
Nyaka Dóra

Forrás:
Nyaka Dóra

Forrás:
Nyaka Dóra
Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
Világ
Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
vous - 2023.01.19.
Minden gólyát a szakdolgozattal riogatnak, akik ezt persze rendszerint nem veszik komolyan, hiszen még annyira távolinak tűnik, és amúgy is az új élethelyzet felett érzett eufória tompít minden aggodalmat.

Otthon

Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
Otthon
Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
vous - 2023.01.26.
Amikor a nappalinkat rendeznénk be, az elsődleges szempontunk egyértelműen a kényelem, hiszen ez az a helyiség, ahol általában a legtöbb időt töltök, és ahol vendégeket is fogadunk. A helyiség mérete azonban olykor határt szab a lehetőségeknek: a praktikus helykihasználásra is figyelmet kell fordítani amellett, hogy egy kellemes hangulatú, jól használható nappalit szeretnénk kapni. Szerencsére a széles bútorválaszték ebben mellettünk áll.