Egyéb kategória

5 fázis, amin minden lány keresztülmegy a szakítás után

A szerelem a legjobb dolog a világon – egy ideig. Aztán összetörik a szíveteket és azt kívánjátok, bárcsak soha ne éreztetek volna így. A szakítás kemény dolog, de higgyétek el, túl lehet élni. Íme, a felépülés öt fázisa!
vous - 2015.10.23.
5 fázis, amin minden lány keresztülmegy a szakítás után

Hogy élhetjük túl a szakítást? Barátokkal, sorozatokkal, zenével és új hobbival. Tapasztalatból mondom, ezek tényleg segítenek, de a legjobb barátunk ilyenkor az idő. Szép lassan ugyanis megszűnik majd az a mardosó fájdalom, és akármilyen hihetetlennek tűnik: jól lesztek!

Íme, az összetört szív gyógyulásának 5 fázisa:

Gyászidőszak

Nehéz feldolgozni, hogy ekkora veszteség ért minket. Az ember, aki eddig a mindennapjaink része volt, most teljesen kilépett az életünkből. Ilyenkor a legfontosabb, hogy adjunk magunknak időt, nem lehet egyik napról a másikra feldolgozni egy ilyen veszteséget. Sírjatok csak, adjatok ki magatokból minden fájdalmat, annyit, hogy semmi ne maradjon bennetek. Ezután tudtok csak továbblépni.

Visszataláltok önmagatokhoz

Ha egy kapcsolat véget ér, ott találjuk magunkat teljesen egyedül. Már alig emlékszünk arra, hogy kik is voltunk, vagyis vagyunk mi – nélküle. De higgyétek el, a legérdekesebb dolog újra felfedezni önmagunkat. Először általában visszanyúlunk a régi, már-már elfelejtett barátainkhoz, újra elmegyünk bulizni, és olyan frizurát csináltatunk, ami egy cseppet sem emlékeztet arra az emberre, aki a kapcsolatunk alatt voltunk. Elindulunk egy rögös úton, amely kis kitérőkkel ugyan, de elvezet ahhoz az emberhez, akik mindig is lenni akartunk – és voltunk is, a lelkünk mélyén.

Forrás:
pixabay.com

Összeszedni az erőtöket akkor, mikor senki sem számít rá

A legjobb barátnőtök jégkrém nélkül már át sem mer menni hozzátok, anyukátok pedig tucatszám vásárolja a papír zsepit – legalábbis eddig a pontig. Egyszer ugyanis – valószínűleg a legváratlanabb pillanatban – ti is rá fogtok jönni arra, hogy az élet megy tovább. Nem ragadhattok bele abba a gödörbe, ahol most vagytok, hiszen még annyi minden vár rátok – ez a gondolat hirtelen fog jönni. Okozhatja egy illat, egy mosoly a metrón, vagy csak egy elkapott tekintet is. De a lényeg: jönni fog!

Az egyedüllét megszokása

Ahogy megszoktátok, hogy mindig ott van mellettetek valaki, ugyanúgy meg fogjátok szokni azt is, hogy egyedül vagytok. Rá fogtok jönni, hogy ez egyáltalán nem ijesztő, sőt, van hogy szükség is van rá. És tudjátok: néha szét kell hulljon valami, hogy teret adjon valami jobbnak.

Amikor a fájdalom helyett szeretettel néztek vissza a kapcsolatotokra

Ha már nem haraggal és fájdalommal emlékeztek vissza a kapcsolatotokra, akkor jó hírem van: túlléptetek rajta. Lehet, hogy hosszú hónapokba, vagy akár évekbe telt, de sikerült! Elérkeztetek az utolsó szakaszhoz, mikor a szívetek végre teljesen begyógyult. Gratulálok!

Ajánlott cikkek