Egyéb kategória

A legrosszabb dolgok, amiket szakítás után csinálhattok

Mennyi volt, és mennyi lesz még. Hányszor fogunk elkeseredni egy fiú miatt, és hányszor, de hányszor fogunk fejvesztve rohanni a legközelebbi bevásárlóközpontba, hogy ruhákkal és cipőkkel dobjuk fel a hangulatunkat, és próbáljuk megkeresni – az akkor épp elveszettnek hitt – boldogságunkat...
vous - 2015.10.18.
A legrosszabb dolgok, amiket szakítás után csinálhattok

Más érzés, ha mi szakítunk, és más, amikor a másik szakít velünk. Az utóbbi talán nehezebb, hiszen elhagynak, eldobnak, és elvesznek tőlünk valamit, ami kicsit a miénk volt. Elsősorban az érzést, hogy szeretve vagyunk, hogy szerethetünk. Mi lesz a közös barátokkal? Fogunk egyáltalán még beszélni az expasinkkal? Vagy elfelejtjük egymást, és úgy folytatjuk az életünket, mint akik soha nem is ismerték egymást? Jó kérdés, nem tudom. Volt már ilyen is, olyan is. De egy biztos: elkészült a (még nem teljes) lista azokról a dolgokról, amiket tilos szakítás után csinálnotok. Na jó, egy kis önsajnálat azért mindenkinek jár.

1. Mártírkodás, saját magunk hibáztatása

Oké, tudom, borzalmas az életetek, kín és szenvedés a mindennapi teendők elvégzése. Legszívesebben feküdnétek az ágyban, sírós romantikus drámákat néznétek egész nap, miközben a macskátokat simogatjátok, és azon merengtek, vége az életeteknek. Van egy jó (de lehet, hogy ebben a helyzetben inkább rossz) hírem. Az életnek nincs vége, hurrá. Jön a következő, lesz még pár ilyen, volt már pár ilyen, és ha nem tűnt volna még fel, ezt is túléltétek. Ne itassátok az egereket, már rég fulladoznak a könnyeitekben. Ne hibáztassátok magatokat, mert már úgyis mindegy. Ha engem kérdeztek, én úgy fogom fel a dolgokat, hogy minden 50-50. Az egyik csinálta, a másik meg hagyta. Ez ilyen egyszerű.

2. A bosszúhadjárat

Bármennyire is szeretnénk, hogy az élet olyan legyen, mint a Gossip Girl, és az ármánykodás része legyen a napjainknak, azért ez nem így működik. Bosszút állni valakin csak azért, mert megbántott titeket… Tudom, édes a bosszú, de a következményekkel is számoljatok, ha már ilyen dolgokon gondolkoztok (remélem, nem). Tartsátok magatokat többre ennél, mert többek vagytok!

3. A megfigyelés

Áh, ha tudnátok, mennyit csináltam. Egy idő után azt vettem észre, hogy többet lógok az exem adatlapján, mint a sajátomon. Miért, miért, MIÉRT? Az egyik vállamon ott ül a kisördög, és csak azt mondogatja, hogy „írd be a nevét a keresőbe”, „nézd meg az adatlapját”, „lájkold a képét, hogy tudja, még élsz”. Meg ilyen hasonló nyalánkságok. Komolyan, botrány. Még mindig nem tudom eldönteni, hogy ciki-e, vagy sem, de megesik, hogy kikövetem az illetőt. Mindenhol. Annyira nem égetem le magam, mert az ismerősöm marad, de legalább nem látom, ha az új csajával nyalják egymást egy szelfibotos szelfin.

4. Annak a bizonyos számnak a hallgatása…

Most őszintén, miért kínozzátok magatokat? Miért hallgatjátok azt a számot, ami „közös” volt, és mindketten szerettétek, énekeltétek, visítottátok vagy épp csöpögtetek rá? Engedjétek el a dolgot, csináljatok valami mást helyette. Mondjuk tanuljatok meg kötni.

Forrás:
Giphy.com

5. A család és a barátok nagy ívben való elkerülése

Ahogy az első pontban már említettem, tudom, hogy magányra és egyedüllétre vágytok. De mielőtt teljesen elszigetelődtök, és száműzitek magatokat az ágyatokba a macskátokkal, azért gondoljátok végig. Kik azok, akiknek bármennyit szidhatjátok az exeteket? Kik azok, akik (általában) végighallgatnak, és akik előtt bátran sírhattok? Igen, kedveskéim, a szüleitek. Remélem, nem kell tovább magyaráznom.

6. Búfelejtő vásárlás

Áh, egy pasit aztán bármikor lehet helyettesíteni. Mondjuk egy cipővel. Igen, azt hiszem, ez valós. Nem szól vissza, nem kér számon, nem bánt meg, és ami a legjobb, hogy királynőnek érzed magad benne. Lehetne valami ennél tökéletesebb? Igen, ha minderre pénzetek is van.

Forrás:
Giphy.com

7. Azonnal beleugrani egy másik kapcsolatba

Épphogy kimásztatok az előzőből, végre megszabadultatok attól a személytől, aki nem volt az életetekbe való, most meg elrontanátok a szabadságotokat úgy, hogy egyből beleugrotok egy másik kapcsolatba? Elhiszem, hogy el akarjátok terelni a gondolatotokat, és kerestek egy kis boldogságot a most épp szörnyűnek tűnő életetekben, de ne ezt a módszert válasszátok. Most komolyan, egy rossz kapcsolatnál még az is jobb, ha nincs kapcsolat.

Forrás:
Giphy.com
Ajánlott cikkek