Egyéb kategória

Ez szerelem! – Őszi ruhatár 10 + 1 magyar tervezőtől

Második napja javában zajlik Budapesten a Mercedes-Benz Fashion Week Central Europe névre keresztelt divatesemény, amelyen a magyar tervezők is bemutatják 2016-os tavaszi–nyári kollekciójukat. Bár a divat sok esetben nem a praktikumról szól, azért én mégis arra biztatlak benneteket, nézzetek körül a magyar tervezők aktuális, őszi–téli kollekciói között. Higgyétek el, lesznek olyan darabok, amelyeket nemhogy tavasszal, de két-három szezon múlva sem tudnátok kirobbantani a gardróbotokból. (Persze, lehet, hogy nem pont azok jönnek majd be, mint nekem.) A szerelem első látásra csak a kezdet, de a következő darabokkal szívesen össze is bútoroznék – örökre.
vous - 2015.10.11.
Ez szerelem! – Őszi ruhatár 10 + 1 magyar tervezőtől

1. Kezdjük az alapoknál: bőrdzseki (Napsvgar)

Poncsó ide, csinos kalapok oda, bőrdzseki nélkül nem ősz az ősz. Nina korábban egy inspirációs cikkben megmutatta, hogyan viseljétek a bőrcuccokat, én viszont megmutatom, milyen egy bőrdzseki Napsvgar von Bittera szerint.

A luxusmárka vezető tervezője szerint csak olyan darabokat szabad alkotni, amelyeket az ember szeretgethet, simogathat. Én személy szerint évek óta az ő bőrkabátjairól álmodom, de valószínűleg még jó néhány szezont túl kell élnem nélkülük. Addig legalább eldönthetem, fekete vagy fehér legyen az a dzseki.

A Napsvgar őszi–téli kollekciójának többi darabját itt találjátok.

Forrás:
Napsvgar

2. Rohanós hétköznapokra: lazán elegáns szett (The FOUR)

Évek óta ezt jósolják, de most úgy tűnik, igazuk lesz a trendészeknek: a skinny jeans egyeduralmát felváltják a legkülönbözőbb fazonú nadrágok. A farmerok esetében a boyfriend után kezdünk megbarátkozni a trapéznacikkal. Az ejtett ülepű chino már-már a múlté, visszatér a nadrágszoknya (culottes) és az egyenes szabású fazonok. A The FOUR szettjét úgy, ahogy van, elfogadnám és beépíteném a hétköznapi ruhatáramba.

Forrás:
The FoUR

3. Statement darab: A Pulcsi (ÁERON)

Léteznek azok a különlegesebb darabok, amelyek az egész outfit lényegét adják. Nem kell melléjük különleges kiegészítő, kabát vagy egyéb ruhák. Uralják a megjelenéseteket. Az ÁERON magyar márka pulcsiját hagynám érvényesülni. Ahogy amúgy általában teszem is, ugyanis az a néhány tervezői ruha, ami a gardróbomban lapul, mind statement darab.

Forrás:
AERON

4. Meztelen elegancia: overall (Pakamé)

Rajongok az egyszerű, letisztult, meztelen eleganciáért, így azonnal megakadt a szemem ezen az overallon. Viszont azt is pontosan tudom, hogy soha, de soha nem viselhetném, mert egy ilyen ruha csak a modellalkatú lányokon áll jól. Álmodozni persze szabad.

A tervező Páncsity Kata, a márka a Pakamé, az őszi–téli kollekciót pedig nézzétek meg itt!

Forrás:
Pakamé

5. Blúz másképp: őszi ingruha (Nanushka)

Persze hogy kell egy blúz is őszre – még akkor is, ha nem tartozik a kötelező darabok közé. Sándor Szandra, a Nanushka márka tervezőjének ötlete teljesen megújítja a ruhatár alapdarabját. Az őszi ingruha tök jól mutat farmerrel és kabát alatt. Csak ügyesen kell a rétegeket összeválogatni – de erről már írtam korábban.

A teljes Nanushka kollekciót ide kattintva nézhetitek meg.

Forrás:
Nanushka

Forrás:
Nanushka

6. Kikacsintás: nem egészen kis fekete (Artista)

Általában nem gondolom túl a kis fekete témát, legutóbb beértem egy basic nadrággal és atlétával. Ősszel sem bonyolítanám túl a dolgot. Az Artista kis feketéje egyrészt azért izgalmas, mert nem egészen fekete. A szabása első ránézésre elég egyszerű, de azért ha jobban megnézitek, van benne egy kis fifika. Én pont ezt szeretem.

Kattanjatok rá az Artista kollekciójára itt!

Forrás:
Artista

7. Kikacsintás #2: kis szürke (1975 Fashion)

Elegáns, de nem esik túlzásba. Csinos, de eszméletlenül kényelmes. Laza. Mégis elegáns. Ilyesmik jutottak eszembe az 1975 Fashion kis szürke ruháját látva. Mert a fekete nem mindig és nem mindenkinek jön be. Szerencsére nem csak ez az egy fazon létezik idén ősszel!

A teljes kollekcióért kattintsatok ide!

Forrás:
1975 Fashion

8. Kényelmes és izgalmas: ferde pulcsiruha (NON+)

Ha nem vagytok barátai a magyar tervezőknek, akkor kezdjétek a közeledést a NON+ márkával. Kiss Sarolta, a tervező mintha azért tervezne ruhákat, hogy bebizonyítsa, létezik kényelmes, könnyen kezelhető, ugyanakkor vagány tervezői ruha sokak számára elérhető áron. (Oké, azért nem egy fast fashion márka, de némelyik darab árát látva nem fogtok azonnal padlót.) Ráadásul óriási színkínálatból választhattok.

Szemezgessetek a márka honlapján!

Forrás:
NON+

9. Legyen látványos: beleszeretős blézer (Anna Daubner)

Daubner Anna 2014-ben indította márkáját. Anna ruhái nagyon lendületesek, fiatalosak, és pimaszak is. De pont annyira, hogy egy-egy darab azért meghódítsa az idősebbek szívét is – habár a célcsoport jól láthatóan inkább a huszonévesek.

A teljes kollekciót itt nézhetitek meg.

Forrás:
Anna Daubner

Forrás:
Anna Daubner

10. Lázadás: Piroska téli kabátja (Je Suis Belle)

Belegondoltatok, milyen lenne ebben a kabátban sétálni a téli Budapest utcáin? Én igen, és azonnal bele is szerettem az ötletbe. A Je Suis Belle játékos darabjait azért eléggé bírom. A tervezők látszólag nem veszik túl komolyan a trendek körüli hisztit, játszanak, ötletelnek, aztán hopp, meg is születik egy-egy kollekció.

Nézzétek csak, milyen vicces-kedves ruháik vannak a mostani szezonban!

Forrás:
Je Suis Belle

+1. Az őszi esküvő sztárja: valami MÁS (Bálint Sára Knitwear)

Ahogy Andi, én sem szeretnék esküvőt. Ő a kerti grillpartira szavaz, én ezt beöltözős bulival kombinálnám. (Valószínűleg menyasszonynak öltöznék, de ez még nem olyan biztos…) Nyári beöltözős bulira esküvőre biztosan más magyar tervezőtől választanék ruhát, mondjuk Sármán Nórától, de ősszel Bálint Sára lenne a favorit. Valahogy illik az évszakhoz ez a finom, pókhálós, valahogy mégsem öreges stílus.

A Balint Sara Knitwear menyasszonyi ruháit itt nézhetitek meg.

Forrás:
Bálint Sára Knitwear

Forrás:
Bálint Sára Knitwear

Kíváncsiak vagytok a magyar tervezők 2016-os tavaszi–nyári kollekciójára? Kövessétek a Mercedes-Benz Fashion Week Central Europe divatnapokat!

Ajánlott cikkek