Egyéb kategória

5 letehetetlen könyv, amit egy éjszaka alatt kiolvashattok

Idén ismét megrendezik az Olvasás Éjszakáját, ami a múzeumok éjjeléhez hasonlóan délutántól hajnalig Budapest-szerte számos programmal várja az irodalom szerelmeseit. Ám ha nektek nincs kedvetek ebben az esős időben kimozdulni, akkor is áldozhattok egy estét az olvasásnak. Összeszedtük nektek a VOUS-lányok kedvenc egyéjszakás könyveit.

vous - 2015.10.10.
5 letehetetlen könyv, amit egy éjszaka alatt kiolvashattok

Eszter ajánlata: A boldog hentes felesége

Bíró Zsófia szerelmi története egy megszállott séf feleségéről annyira tetszett a főszerkesztőknek, hogy elmondása szerint egy éjszaka alatt fel tudja FALNI.

„A boldog hentes felesége úgy mesél a krumpliról, a hentes elé került nyuszikról és kacsákról, a kolbásztöltésről, hússütésről, hogy hajnalra biztosan megéheztek.

Az ételek mellett kirajzolódik egy párkapcsolat története, egy történet arról, hogy egy nő hogy élhet egy olyan férfi mellett, akinek a legnagyobb szerelme a húsok és a főzés, és hogyan törődik bele, hogy csak örök második lehet a levágott malacok és a felkockázásra váró zöldségek mögött.”

Andi tippje: Bezzeg az én időmben

Mivel junior írónk imádja a pöttyös könyveket, így esett a választása Fehér Klára romantikus lányregényére. Kati beleszeret Laciba, tipikus első szerelem története, amelyben a főszereplő éretlen kiscsajból érett csaj válik, mert a világháború rádöbbenti, hogy az életben nem az a legnagyobb probléma, hogy utál mosogatni.

„Örök kedvenc a lányról, aki gyűlöli a kopott klottgatyáját, aki szerint seszínű a haja, és aki utál mosogatni, aki szerint semmi baja nem lesz a kanálnak, ha egy napot a késes rekeszben tölt, és akinek mindenét biztosítótű tartja. Ésésés olvassátok el, na!"

Értékesítési vezetőnk, Mona választása: A Diadalív árnyékában

Erich Maria Remarque regénye a második világháborúban játszódik, és főszereplője egy német orvos, aki megszökött a koncentrációs táborból. Kolléganőnket annyira magával ragadta a könyv sodrása, hogy egy éjszaka alatt kiolvasta.

Forrás:
Pexels

Anna ajánlata: Vándorsólyom kisasszony különleges gyermekei

Tipikus letehetetlen olvasmány Ransom Riggs különleges, misztikus könyve, hiszen a történetet nemcsak az írás viszi előre, hanem a fejezetek közti 12 fekete-fehér fénykép is.

„Ezek nem egyszerű képek, régi még fekete-fehér filmre készített fotók, általában gyerekekről, és úgy vannak beleválogatva, hogy kapcsolódjanak a sztorihoz.

Olyan, mintha a szereplőket ábrázolná, de nem ehhez a könyvhöz készültek, gyűjtőktől beszerzett 'talált képek'. Vannak elég hátborzongatóak is. Ez nagyon megfogott, mivel közel állnak hozzám a fényképek” – magyarázta fotósunk, aki már nagyon várja a könyvből készült filmet, amit a hírek szerint Tim Burton rendez majd.

Soya Rejtő Jenő mellett tette le a voksát

Képszerkesztőnknek Rejtő Jenő: A pokol zsoldosai című könyve volt az, amit néhány óra alatt elolvasott. Majd másnap még egyszer befalta a légiós regényt.

A szerző kedvence: Persepolis

Mivel rengeteget olvasok, nehéz volt kiválasztanom, melyik könyvet ajánljam nektek. Mégis, mikor felmerült, hogy egyéjszakás történetekben gondolkozzam, azonnal Marjane Satrapi képregénye jutott eszembe.

Emlékszem, mindkét kötetet egy éjszaka alatt olvastam ki, annyira izgalmas volt betekintést nyeri egy számomra ismeretlen világba: Iránba. Az pedig hab a tortán, hogy még a nyomasztó élményeket is olyan humorral tálalja az írónő, hogy egy igazi keserédes történet születik a végére.

Ti mit ajánlanátok nekünk?

Ajánlott cikkek