Egyéb kategória

5 rejtett trükk, amire képes az iOS9

Ismerjük a telefonunkat, szinte már jobban, mint a tenyerünket, de biztosak vagytok benne, hogy mindent tudtok róla? Szerintem nem, tudok még újat mutatni nektek!
vous - 2015.10.09.
5 rejtett trükk, amire képes az iOS9

Már beszámoltam nektek arról, hogy megjelent az Apple új zászlóshajója, az iPhone 6S és vele együtt az iOS9, ami, valljuk be, nem hozott magával nagyon forradalmi változásokat. Sőt azt is ismertettem veletek, hogy mik az alapvető különbségek az Android és az iOS között, de vannak még olyan trükkök, amiket nem tudtatok az iOS9-ről. Íme!

Képernyővel lefele!

Lefogadom, hogy ha párkapcsolatban vagytok, akkor alapból képernyővel lefele teszitek le az asztalra a telefonotokat. Így hiába érkezik értesítésetek, elkerülitek a felesleges vitákat, valamint a „ki ez, és miért írt rád?” kezdetű mondatokat. De azt tudtátok, hogy így a telefon akkumulátorának az üzemidejét is megnövelitek? Hiába érkezik értesítés, a képernyő nem fog felvillanni, és nem meríti feleslegesen az aksit.

Kezdhettek zoomolni!

Nyilván az már senkinek nem újdonság, ha egy képre rá tudunk nagyítani az ujjunkkal. Most viszont már a videókra is rá tudunk nagyítani. Azta!

Forrás:
giphy.com

Miért kell egyesével kiválasztani?

Az előző kérdés biztos a ti szátokat is elhagyta már, amikor egy hosszabb este után nézegettétek a galériát a telefonotokban, és ki szerettétek volna törölni azt a 40 szelfit, amit magatokról készítettetek. Most elég, ha a galériában ráböktök a Kiválasztásra, és szimplán végighúzzátok az ujjatokat azokon a képeken, amiket ki szeretnétek törölni.

Idegesít a felugró ablak!

Biztos sokan vagytok vele úgy, hogy pötyögés közben nem túlzottan kedvelitek a folyton felugró ablakokat, amik megmutatják a betűk előnézetét. Jó hír, ki tudjátok kapcsolni. Menjetek a Beállításokhoz, azon belül az Általános és a Billentyűzet menüponthoz, és máris ki tudjátok kapcsolni a karakter-előnézetet.

Gyors számolás!

Az iOS9 egyik funkciója, hogy ha a képernyőn lefele húzzuk az ujjukat, akkor megjelenik egy keresőfelület. Én eddig nem nagyon tudtam, hogy mire is használjam, de most megtudtam, hogy akár számolásokat is elvégezhetünk ott, ha nincs kéznél a számológép. Egyszerűen beütitek a kereső részre, hogy például 152*40, és máris ott a végeredmény.

Forrás:
giphy,com

Asztali nézet

Tudom, vannak olyan oldalak, amiknek a mobilnézetünk nem a legjobb – és még finoman fogalmaztam. Ha inkább az asztali nézetben olvasnátok, akkor a Safarinál tartsátok nyomva az oldalfrissítő ikont, és kattintsatok az Asztali nézet kérelmezése részre. Tádám!

Keressetek az oldalon!

Felmentek a netre megkeresni egy cikket, de hiába keresitek az oldalon, nem látjátok. Ekkor jön a segítségetekre a Keresés az oldalon funkció. A Safarinál a lenti középső ikonra kattintva keressétek meg a Keresés az oldalon pontot, írjatok be egy kulcsszót, és máris megtalálja nektek.

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Végre hazánkban is kapható a nagyobb élelmiszerüzletekben a visszaváltható cserepalackos ásványvíz
Világ
Végre hazánkban is kapható a nagyobb élelmiszerüzletekben a visszaváltható cserepalackos ásványvíz
vous - 2024.04.22.
A fenntartható ásványvízfogyasztás iránt egyre növekszik a kereslet Magyarországon. Eközben az év elején bevezetett visszaváltási rendszer akadozik, a beszerelt automaták többsége szinte üres. Az első negyedév alatt emiatt csak PET-palackból 400 millió fogyhatott el, amelynek kétharmada nem hasznosul újra. A környezettudatosság szempontjából így fontos állomás, hogy az első cserepalackos ásványvíz áprilistól az Interspar és a Príma szelektált üzleteiben is országszerte kapható. Az átlagosan 25-ször újratölthető palackos Oonly ásványvizet január közepén kezdte el gyártani pannonhalmai üzemében a magyar márka, amely a jelenleg ismert egyik legkörnyezetkímélőbb megoldás a hazai piacon.

Otthon

Minőségi és dizájnos bútorok az otthonokba, bel- és kültérre
Otthon
Minőségi és dizájnos bútorok az otthonokba, bel- és kültérre
vous - 2024.03.28.
Otthonaink berendezése mindig egy izgalmas, ugyanakkor embert próbáló, jelentős költséggel járó feladat, amely meghatározó a stílus és a kényelem szempontjából, így körültekintést, megfontolást igényel.