Egyéb kategória

Még idén! kampány – Feszesít, frissít, lendületbe hoz, íme a cellulitmasszázs!

Aligha van kényelmesebb és kellemesebb módja egészségünk és szépségünk megőrzésének, mint a masszázs, ahol nincs más dolgunk, mint alávetni magunkat egy hozzáértő kéznek és elviselni a gyúrást, gyömöszölést, ütögetést, simogatást.
vous - 2015.10.07.
Még idén! kampány – Feszesít, frissít, lendületbe hoz, íme a cellulitmasszázs!

A Még idén! kampány üzenete szerint MOST van itt az ideje, hogy megtegyük az első lépéseket az egészséges életmód felé vezető úton, és a masszázs életmódba illesztése nemcsak apró, de igazán frissítő módja a változtatásnak.

Többféle masszázst ismerünk, több módszert alkalmazunk, és eltérő területekre hatnak a masszázsformák, bár abban megegyeznek, hogy utána javul a közérzetünk, frissebbnek és boldogabbnak érezhetjük magunkat.

Akad azonban egy masszázsfajta, ami garantáltan a nők kedvence. Elsősorban azért, mert látványos alakformáló eredményeket lehet elérni az alkalmazásával. Ez pedig a cellulitimasszázs, amely a narancsbőrtől érintett területeken igazán kedvelt masszázsmódszer.

Helytelen életmód, kevés mozgás, sok cukor

A narancsbőr hátterében az elégtelen vér- és nyirokkeringés állhat, amit fokoz a kevés mozgás és a túlsúly is. Ezek következtében romlik a sejtek oxigén- és tápanyagellátása, a salakanyagok nem ürülnek ki, hanem lerakódnak a sejtek között. A szövetek a felgyülemlett nyirokfolyadék miatt ödémássá válnak, a zsírsejtek pedig növekedésnek indulnak. Romlik a bőr állapota, fokozódik a narancsbőr súlyossága.

Természetesen a narancsbőr kialakulását a fogamzásgátló és más gyógyszerek szedése, a dohányzás és az alkoholfogyasztás is elősegítheti vagy fokozhatja – hívja fel a figyelmünket Diószegi Sándor masszőr.

A cellulitmasszázs kiváló módszer a vér- és nyirokkeringés serkentésére, a felgyülemlett nyirokfolyadék és salakanyagok eltávolítására. Alkalmazása során a „kitüremkedő” zsírsejteket a masszőr összetöri (ez történhet kézzel vagy speciális gépekkel), valamint az alkalmazott krémek (például paprikakrém) fokozzák a kötőszövetbe került felesleges vagy káros anyagok eltávolítását.

Forrás:
iStock

Egészségre gyakorolt hatásai is kiválóak, hiszen a teljes szervezetben beindítják a vér- és nyirokkeringést. Felfrissül a test és a lélek egyaránt.

Akad azonban néhány ok, ami mellett nem szabad alkalmazni a cellulitmasszázst

  • szív- és keringési betegség
  • várandósság
  • bőrbetegség
  • a felsőcombot érintő vénás tágulatok
  • idegrendszeri betegségek
  • epilepszia
  • az alkalmazott krémek hatóanyagaira való érzékenység
  • láz vagy gyulladásos betegségek

A Még idén! kampányról tájékozódhatsz a kampány startvideójából, illetve Facebookoldalán is találhatsz további információkat vagy csemegézhetsz életmódváltással kapcsolatos írásainkból, videóinkból.

A cikk megjelenését a Nemzeti Egészségfejlesztési Intézet megbízásából a Széchenyi 2020 program támogatta.

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Végre hazánkban is kapható a nagyobb élelmiszerüzletekben a visszaváltható cserepalackos ásványvíz
Világ
Végre hazánkban is kapható a nagyobb élelmiszerüzletekben a visszaváltható cserepalackos ásványvíz
vous - 2024.04.22.
A fenntartható ásványvízfogyasztás iránt egyre növekszik a kereslet Magyarországon. Eközben az év elején bevezetett visszaváltási rendszer akadozik, a beszerelt automaták többsége szinte üres. Az első negyedév alatt emiatt csak PET-palackból 400 millió fogyhatott el, amelynek kétharmada nem hasznosul újra. A környezettudatosság szempontjából így fontos állomás, hogy az első cserepalackos ásványvíz áprilistól az Interspar és a Príma szelektált üzleteiben is országszerte kapható. Az átlagosan 25-ször újratölthető palackos Oonly ásványvizet január közepén kezdte el gyártani pannonhalmai üzemében a magyar márka, amely a jelenleg ismert egyik legkörnyezetkímélőbb megoldás a hazai piacon.

Otthon

Hogyan és mivel fixáljuk a népszerű napvitorlákat?
Otthon
Hogyan és mivel fixáljuk a népszerű napvitorlákat?
vous - 2024.04.23.
A légies és tetszetős napvitorlák nagy népszerűségnek örvendenek mind a lakóházak, mind az éttermek, kávézók teraszainak árnyékolására, ugyanis nagy és akár szabálytalan alakú területek tökéletes napvédelmét biztosítják.