Egyéb kategória

Még idén! kampány – Feszesít, frissít, lendületbe hoz, íme a cellulitmasszázs!

Aligha van kényelmesebb és kellemesebb módja egészségünk és szépségünk megőrzésének, mint a masszázs, ahol nincs más dolgunk, mint alávetni magunkat egy hozzáértő kéznek és elviselni a gyúrást, gyömöszölést, ütögetést, simogatást.
vous - 2015.10.07.
Még idén! kampány – Feszesít, frissít, lendületbe hoz, íme a cellulitmasszázs!

A Még idén! kampány üzenete szerint MOST van itt az ideje, hogy megtegyük az első lépéseket az egészséges életmód felé vezető úton, és a masszázs életmódba illesztése nemcsak apró, de igazán frissítő módja a változtatásnak.

Többféle masszázst ismerünk, több módszert alkalmazunk, és eltérő területekre hatnak a masszázsformák, bár abban megegyeznek, hogy utána javul a közérzetünk, frissebbnek és boldogabbnak érezhetjük magunkat.

Akad azonban egy masszázsfajta, ami garantáltan a nők kedvence. Elsősorban azért, mert látványos alakformáló eredményeket lehet elérni az alkalmazásával. Ez pedig a cellulitimasszázs, amely a narancsbőrtől érintett területeken igazán kedvelt masszázsmódszer.

Helytelen életmód, kevés mozgás, sok cukor

A narancsbőr hátterében az elégtelen vér- és nyirokkeringés állhat, amit fokoz a kevés mozgás és a túlsúly is. Ezek következtében romlik a sejtek oxigén- és tápanyagellátása, a salakanyagok nem ürülnek ki, hanem lerakódnak a sejtek között. A szövetek a felgyülemlett nyirokfolyadék miatt ödémássá válnak, a zsírsejtek pedig növekedésnek indulnak. Romlik a bőr állapota, fokozódik a narancsbőr súlyossága.

Természetesen a narancsbőr kialakulását a fogamzásgátló és más gyógyszerek szedése, a dohányzás és az alkoholfogyasztás is elősegítheti vagy fokozhatja – hívja fel a figyelmünket Diószegi Sándor masszőr.

A cellulitmasszázs kiváló módszer a vér- és nyirokkeringés serkentésére, a felgyülemlett nyirokfolyadék és salakanyagok eltávolítására. Alkalmazása során a „kitüremkedő” zsírsejteket a masszőr összetöri (ez történhet kézzel vagy speciális gépekkel), valamint az alkalmazott krémek (például paprikakrém) fokozzák a kötőszövetbe került felesleges vagy káros anyagok eltávolítását.

Forrás:
iStock

Egészségre gyakorolt hatásai is kiválóak, hiszen a teljes szervezetben beindítják a vér- és nyirokkeringést. Felfrissül a test és a lélek egyaránt.

Akad azonban néhány ok, ami mellett nem szabad alkalmazni a cellulitmasszázst

  • szív- és keringési betegség
  • várandósság
  • bőrbetegség
  • a felsőcombot érintő vénás tágulatok
  • idegrendszeri betegségek
  • epilepszia
  • az alkalmazott krémek hatóanyagaira való érzékenység
  • láz vagy gyulladásos betegségek

A Még idén! kampányról tájékozódhatsz a kampány startvideójából, illetve Facebookoldalán is találhatsz további információkat vagy csemegézhetsz életmódváltással kapcsolatos írásainkból, videóinkból.

A cikk megjelenését a Nemzeti Egészségfejlesztési Intézet megbízásából a Széchenyi 2020 program támogatta.

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hová menjünk nyaralni?
Világ
Hová menjünk nyaralni?
vous - 2024.05.06.
Minden évben komoly családi dilemma lehet a nyaralás kérdése. Akár hosszabb, vagy rövidebb időre szeretnénk elutazni, szerencsére a közelben is találhatunk rengeteg gyönyörű látnivalót. Strandolás a tengerparton? Városnézés? Vagy mindkettő? Sokféle utazás közül válogathatunk!

Otthon

Miért praktikus a kinyitható kanapé mindennapi alváshoz?
Otthon
Miért praktikus a kinyitható kanapé mindennapi alváshoz?
vous - 2024.05.30.
A kinyitható kanapé nagyon praktikus akár mindennapos alváshoz is. Miért? Azért, mert egyszerre több funkciót is ellát, miközben rendkívül kényelmes bútordarab. De ne rohanjunk ennyire előre, vegyük sorra az előnyöket!