Egyéb kategória

4 nő inspiráló története, akiknek a jóga segített a túlélésben

Négy nő, négy élettörténet, és mind a négy jógázik, illetve jógát oktat. Mindannyian rengeteget kaptak ettől a mozgásformától, és ezt nem szégyellik felvállalni. Sőt, azt üzenik, mindegy, hogy túlsúlyosak vagytok, rákosak, törpenövésűek, jogotok van élvezni a jógagyakorlatokat!
vous - 2015.09.30.
4 nő inspiráló története, akiknek a jóga segített a túlélésben

Kristen DeAndrade a törpeség egy gyakori fajtájában szenved. Számtalan műtéten esett már át, aminek következtében látványos hegek futnak végig a karján, lábán, amit az emberek megnéznek, arról nem beszélve, hogy Kristen 30 évesen 149 centi, ami miatt gyakran megbámulják, kinevetik, ami számára nagyon bántó és sértő. Ebben segít neki a jóga.

A jóga megtanított arra, hogy szeressem magam.

Yulady Saluty 26 műtéten van túl, melyekre a vastagbéldaganata miatt került sor, de a gyomrát is többször vágni kellett. Minden beavatkozás után padlóra zuhant, majd újra felállt, nagyon közel sodródott a drogok világához, ám végül jóginiként találta meg saját lelki egyensúlyát.

A testem nem akart még teljesen együttműködni, de mentálisan hihetetlenül megkönnyebbültem. Az életem végre nemcsak szenvedésből állt, hanem mások tanításáról, segítéséről szólt.

Jessamyn Stanley mindig is küzdött a saját testképzavarával, már gyerekkorában megtalálták a súlyát célzó gúnyos megjegyzések. Ma már nem érti, hogy miért gondolják azt, a jógát csak a vékony emberek művelik, és azt tanácsolja:

Ha valaki negatívan becsmérel a tested miatt, valószínű, hogy problémája van a saját életével. Ne foglalkozz vele. Te szép vagy, és hihetetlenül erős.

Emily Nolan azt tanulta meg a jóga segítségével, hogy a boldogság belülről fakad. A 10 évig evés- és testképzavarral küszködő nő végül eljutott odáig, hogy inkább boldog egy duci testben, mintsem boldogtalanul kínlódjon egy modell testében.

Nincs különbség a vékony és teltebb alkat között. Nem voltam boldogabb vékonyabban, csak amikor megengedtem magamnak, hogy szeressem magam. Jógázás közben egyszerűen érzem, hogy szeretnek, nem számít, hogy milyen a testem.

Én meg csak hevesen bólogatok, remélem, ti is!

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hová menjünk nyaralni?
Világ
Hová menjünk nyaralni?
vous - 2024.05.06.
Minden évben komoly családi dilemma lehet a nyaralás kérdése. Akár hosszabb, vagy rövidebb időre szeretnénk elutazni, szerencsére a közelben is találhatunk rengeteg gyönyörű látnivalót. Strandolás a tengerparton? Városnézés? Vagy mindkettő? Sokféle utazás közül válogathatunk!

Otthon

Miért praktikus a kinyitható kanapé mindennapi alváshoz?
Otthon
Miért praktikus a kinyitható kanapé mindennapi alváshoz?
vous - 2024.05.30.
A kinyitható kanapé nagyon praktikus akár mindennapos alváshoz is. Miért? Azért, mert egyszerre több funkciót is ellát, miközben rendkívül kényelmes bútordarab. De ne rohanjunk ennyire előre, vegyük sorra az előnyöket!