Egyéb kategória

Ilyen a feministák igazi arca – 5 tévhit a női egyenjogúság élharcosairól

Feminizmus. Egy szó, amely nagyon szélsőséges reakciókat vált ki az emberekből. Sokan azt hiszik, egy új divatos irányzattal van dolguk, hiszen a csapból is ez folyik. Mások megrettennek a szó hallatán, és a fejükben azonnal megjelenik egy agresszív, férfigyűlölő, maszkulin nő képe. Na, ők mind nagyot tévednek! Íme 5 gyakori tévhit, amit most megcáfolunk.
vous - 2015.09.27.
Ilyen a feministák igazi arca – 5 tévhit a női egyenjogúság élharcosairól

A feministák dühös nők

Nem. Egyszerűen csak egyenlőséget akarnak. És aki szenvedélyesen hisz egy ügyben, hajlamos olykor felemelni a hangját. Amikor pedig olyan kérdésekről esik szó, mint a nemi diszkrimináció vagy a nők elleni erőszak, ez teljesen érthető.

A feminizmus egy új keletű, trendi mozgalom

A 18. század végétől folyamatosan parázs viták zajlanak a női egyenjogúságról. Igaz, hogy újabban számos híresség is kinyilvánította a véleményét a témáról, és állandóan közszájon forog az emancipáció kérdése. Ám ettől még a feministák nem amolyan „úton-útfélen arcodba nyomják a tanaikat, ha akarod, ha nem” típusú emberek.

Az összes feminista leszbikus

Az egyenjogúságért és egymás elfogadásáért küzdő nők különböző származású, kultúrájú, családi hátterű, nemi identitású emberek, a mozgalomnak egyáltalán nincs köze a szexuális orientációhoz.

A feministák nem nőiesek

Ez sem igaz. Például, ha egy srác megtartja az ajtót, nem az az első, ami bevillan egy feministának, hogy „hú, ez most azt hiszi, hogy én, a hülye nő azt sem tudom, hogy kell kinyitni”. A jogaikért küzdő nőknek sem derogál elfogadni egy lovagias gesztust. A feminizmus a döntés szabadságáról szól – nem tilos nőként viselkedni!

Mindenért a férfiakat hibáztatják

Bizonyára vannak olyan feministák, akiknek egy pasi bábu a dartstáblájuk otthon, de a feminizmus alapvetően nem azt jelenti, hogy az összes férfit a pokolba kell kívánni. Sőt, a mozgalom a férfiakat is arra bátorítja, rázzák le az ostoba sztereotípiák béklyóit.

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Neked milyen a BudaPart? – Most fotópályázatban mutathatod meg!
Világ
Neked milyen a BudaPart? – Most fotópályázatban mutathatod meg!
vous - 2023.05.23.
Mutasd meg, hogy neked mit jelent a BudaPart! Szívesen töltesz időt a BudaParton, itt élsz vagy épp itt dolgozol? Most itt a lehetőség, hogy megörökítsd kedvenc pillanatod vagy hangulatod! Május 22-én, hétfőn indul a „Nekem a BudaPart...!” fotópályázat, ahol három témában mutathatják be a városnegyedet a pályázók, a legizgalmasabb 50 fotóból pedig kültéri pop-up kiállítás készül, mely ingyenesen lesz látogatható a nyár folyamán.

Otthon

Milyen tolóajtók közül választhatunk?
Otthon
Milyen tolóajtók közül választhatunk?
vous - 2023.06.01.
Az emberek többsége olyan lakásra vagy házra vágyakozik, ahol valóban otthonra találhat. A modern lakberendezési irányzatokban a praktikus, esztétikus és energiahatékony lakberendezés kiemelten fontos, de gyakran szembesülünk a hely szűkösségével. Az alábbiakban néhány megoldást tekintünk át, amelyek egyszerűbbé és modernebbé változtatják mindennapjainkat, miközben a lakásunk is letisztultabb megjelenést kap.