Egyéb kategória

Ilyen a feministák igazi arca – 5 tévhit a női egyenjogúság élharcosairól

Feminizmus. Egy szó, amely nagyon szélsőséges reakciókat vált ki az emberekből. Sokan azt hiszik, egy új divatos irányzattal van dolguk, hiszen a csapból is ez folyik. Mások megrettennek a szó hallatán, és a fejükben azonnal megjelenik egy agresszív, férfigyűlölő, maszkulin nő képe. Na, ők mind nagyot tévednek! Íme 5 gyakori tévhit, amit most megcáfolunk.
vous - 2015.09.27.
Ilyen a feministák igazi arca – 5 tévhit a női egyenjogúság élharcosairól

A feministák dühös nők

Nem. Egyszerűen csak egyenlőséget akarnak. És aki szenvedélyesen hisz egy ügyben, hajlamos olykor felemelni a hangját. Amikor pedig olyan kérdésekről esik szó, mint a nemi diszkrimináció vagy a nők elleni erőszak, ez teljesen érthető.

A feminizmus egy új keletű, trendi mozgalom

A 18. század végétől folyamatosan parázs viták zajlanak a női egyenjogúságról. Igaz, hogy újabban számos híresség is kinyilvánította a véleményét a témáról, és állandóan közszájon forog az emancipáció kérdése. Ám ettől még a feministák nem amolyan „úton-útfélen arcodba nyomják a tanaikat, ha akarod, ha nem” típusú emberek.

Az összes feminista leszbikus

Az egyenjogúságért és egymás elfogadásáért küzdő nők különböző származású, kultúrájú, családi hátterű, nemi identitású emberek, a mozgalomnak egyáltalán nincs köze a szexuális orientációhoz.

A feministák nem nőiesek

Ez sem igaz. Például, ha egy srác megtartja az ajtót, nem az az első, ami bevillan egy feministának, hogy „hú, ez most azt hiszi, hogy én, a hülye nő azt sem tudom, hogy kell kinyitni”. A jogaikért küzdő nőknek sem derogál elfogadni egy lovagias gesztust. A feminizmus a döntés szabadságáról szól – nem tilos nőként viselkedni!

Mindenért a férfiakat hibáztatják

Bizonyára vannak olyan feministák, akiknek egy pasi bábu a dartstáblájuk otthon, de a feminizmus alapvetően nem azt jelenti, hogy az összes férfit a pokolba kell kívánni. Sőt, a mozgalom a férfiakat is arra bátorítja, rázzák le az ostoba sztereotípiák béklyóit.

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hová menjünk nyaralni?
Világ
Hová menjünk nyaralni?
vous - 2024.05.06.
Minden évben komoly családi dilemma lehet a nyaralás kérdése. Akár hosszabb, vagy rövidebb időre szeretnénk elutazni, szerencsére a közelben is találhatunk rengeteg gyönyörű látnivalót. Strandolás a tengerparton? Városnézés? Vagy mindkettő? Sokféle utazás közül válogathatunk!

Otthon

Miért praktikus a kinyitható kanapé mindennapi alváshoz?
Otthon
Miért praktikus a kinyitható kanapé mindennapi alváshoz?
vous - 2024.05.30.
A kinyitható kanapé nagyon praktikus akár mindennapos alváshoz is. Miért? Azért, mert egyszerre több funkciót is ellát, miközben rendkívül kényelmes bútordarab. De ne rohanjunk ennyire előre, vegyük sorra az előnyöket!