Egyéb kategória

Ezekkel a módszerekkel kerüljétek el, hogy idegronccsá váljatok

Valljuk be, mi nők, még ha szupernők is vagyunk, és messze jól teljesítünk az élet számos területén, nem jelenti azt, hogy csak a jó dolgokat űzzük maximális tökéletességgel, hanem olykor a rosszat is. Márpedig abban is elég jók vagyunk sokszor, hogy jól megtépázzuk a saját önbizalmunkat. Szerencsére tudunk javítani is önmagunkon, így összegyűjtöttem, milyen hibákat ne kövessetek el még egyszer!

vous - 2015.09.24.
Ezekkel a módszerekkel kerüljétek el, hogy idegronccsá váljatok

Hasonlítgatás

Ne is tagadjátok! Hasonlítgatjuk magunkat a pasink excsajához, vagy az exünk új csajához, de még egymás közt is hasonlítgatunk: ő karcsúbb, szebb a szeme, többet keres, jobb a ruhája, és még MINDIG nem őszül, mi meg… Na, itt legyen elég! Ne viszonyítsátok magatokat máshoz, semmilyen szempontból, mert ti egyediek vagytok és megismételhetetlenek a picit kisebb/nagyobb melletekkel, szőke/barna/vörös/egyenes/göndör hajatokkal. Bizonyos fokig egészséges, ha összevetitek a teljesítményeteket mással, hiszen jó példákat szabad átvenni mástól, de ha már mindenkit jobbnak láttok magatoknál, az egyenes út az alacsony önértékelés felé.

Mindent elhisztek

A totális naivitás, mikor minden dicsérő szót vagy szidalmat készpénznek vesztek, amit mástól hallotok. Hékás, legyen reális önképetek! Nem furcsa, ha valaki csak agyonajnároz vagy -hibáztat benneteket? Ne üljetek a babérjaitokon, néha tartsatok egy kis önvizsgálatot, vagy sétáljatok el egy önismereti foglalkozásra, ahol tisztábban látjátok majd magatokat.

Nem csináltok semmit

Ez a zéró önbizalom melegágya. Ha nincs valami, amit rendszeresen csináltok, nincsenek céljaitok, amiért küzdenétek, akkor ne is csodálkozzatok, hogy értéktelennek érzitek magatokat. Az ember ugyanis akkor érzi magát többnek, sikeresnek, ha kilép a komfortzónájából, megméretteti magát, ezáltal büszke is lesz magára. Persze, azért néha egy kis semmittevésre se mondjatok nemet!

Állandóan otthon vagytok

Ha nem mozdultok ki, nem éltek társas életet, nem kaptok pozitív visszajelzéseket a személyetekről. Ha otthon gubbasztotok, értéktelennek érzitek majd magatokat, akit nem hiányol senki. Emberek, nektek is keresnetek kell a többieket!

Remélem, ezeket a hibákat nem követtétek el eddig sem túl gyakran, ezután pedig még annyira sem fogjátok! Azt pedig tudatosítsátok, hogy

csiszolatlan gyémántok vagytok mind!

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hová menjünk nyaralni?
Világ
Hová menjünk nyaralni?
vous - 2024.05.06.
Minden évben komoly családi dilemma lehet a nyaralás kérdése. Akár hosszabb, vagy rövidebb időre szeretnénk elutazni, szerencsére a közelben is találhatunk rengeteg gyönyörű látnivalót. Strandolás a tengerparton? Városnézés? Vagy mindkettő? Sokféle utazás közül válogathatunk!

Otthon

Elöltöltős vagy felültöltős mosógépet érdemes venni?
Otthon
Elöltöltős vagy felültöltős mosógépet érdemes venni?
vous - 2024.05.28.
Több szempontot is figyelembe kell venni, ha azt szeretnénk eldönteni, hogy elöltöltős vagy felültöltős mosógép volna ideálisabb a számunkra. Az első és legfontosabb aspektus az, hogy mekkora terület áll a mosógép rendelkezésére.