Egyéb kategória

Nem találjátok ki, miben halnak meg még a cápatámadásnál is többen

Eddig is hallottuk már, hogy a szelfizés veszélyes dolog. Na de ennyire?
vous - 2015.09.22.
Nem találjátok ki, miben halnak meg még a cápatámadásnál is többen

Nemrég egy hatvanhat éves turista vesztette életét szelfikészítés közben, mert lezuhant a Taj Mahalnál egy lépcsőről.

A Mashable értesülései szerint idén – pedig még koránt sincs vége az évnek – már tizenkét ember halt meg, miközben egy szuper képet szeretett volna lőni magáról. S hogy érzékelhető legyen a szelfizés veszélyessége, mindezt szembe állították a cápatámadásokkal, így jött ki az eredmény, miszerint a szelfizés veszélyesebb, mint a tengerben úszkálás. 2015-ben ugyanis „csak” 8 ember vesztette életét a vízi ragadozók miatt, ami bizony néggyel kevesebb, mint a tragikus szelfibalesetben elhunytak száma.

Forrás:
Pixabay

Persze ez az egész akár egy rossz viccnek is tűnhet, de nem az. Ezek a halálesetek azt bizonyítják, hogy jobban oda kéne figyelni a környezetünkre, ahelyett, hogy állandóan a telefonunkon lógunk és meg akarunk felelni a külvilágnak a tökéletes szelfijeinkkel.

Tizenkettőből négy szelfiző halálát esés okozta, de ami meglepőbb, volt, akit vonat ütött el, mert a járművel szeretett volna egy közös képet. A múzeumok, parkok, turistalátványosságok próbálnak fellépni a veszélyesen élő szelfizők ellen, így már nem egy hely zárta be kapuit hasonló balesetek miatt.

Úgyhogy vigyázzatok magatokra, a szelfizés egyáltalán nem veszélytelen műfaj!

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hová menjünk nyaralni?
Világ
Hová menjünk nyaralni?
vous - 2024.05.06.
Minden évben komoly családi dilemma lehet a nyaralás kérdése. Akár hosszabb, vagy rövidebb időre szeretnénk elutazni, szerencsére a közelben is találhatunk rengeteg gyönyörű látnivalót. Strandolás a tengerparton? Városnézés? Vagy mindkettő? Sokféle utazás közül válogathatunk!

Otthon

Így csökkentsük a nyári meleget a lakásban – a privátszféra megvédésével!
Otthon
Így csökkentsük a nyári meleget a lakásban – a privátszféra megvédésével!
vous - 2024.06.29.
Itt a nyár, a hőség, mégsem szeretnénk egész nap a klímát használni. Jó ötletnek tűnik kinyitni az ablakot és szinte tárva-nyitva hagyni a lakást, házat, de ez sem mindig megoldás. A privátszféra sem utolsó szempont ugyanis. Szerencsére csökkenthetjük úgy is a lakás hőmérsékletét, hogy nem kell folyamatosan klímázni, és a magánéletünket is megvédhetjük a kíváncsi szemektől.