Egyéb kategória

Így győzzétek le azokat, akik tönkre akarnak tenni titeket!

Ma, ha a nárcisztikus szót halljuk, mindenki ugyanarra gondol: olyan ember, aki önmagát helyezi előtérbe, és nincs tekintettel mások érzéseire. Gyakran dobálózunk ezzel a szóval, pedig a nárcisztikusságnak széles skálája van, egyik végén az extrém nárcisztikussággal, másik végén az egészséges önértékeléssel.
vous - 2015.09.23.
Így győzzétek le azokat, akik tönkre akarnak tenni titeket!

Joseph Burgo, a téma szakértője szerint ha az extrém eseteket nézzük, azon belül is öt különböző típust tudunk megkülönböztetni. Ők a legmérgezőbbek, s mindegyikük úgy gondolja, ők a győztesek, mindenki más csak vesztes lehet. Velük szemben meg főleg. Ez azonban nem jelenti azt, hogy ne tudnátok legyőzni őket, csak ismerni kell a gyenge pontjaikat, ami, mint tudjuk, mindenkinek van.

Én mindent tudok!

Teljesen mindegy, hogy akarjátok vagy nem, elmondja a véleményét, mert ő MINDENT jobban tud, mint bárki más, és naná, hogy csak neki lehet igaza. Imád előadni, és imádja, ha figyelnek rá, elvárja, hogy igyátok minden szavát. Semmiképpen ne álljatok le vele vitatkozni, mert nem fog engedni az igazából, ez csak olaj a tűzre, hogy még jobban beleélje magát a kis magánszámába. Ne lássátok el tanáccsal, nem fogja érdekelni, helyette hallgassatok.

A grandiózus

Meggyőződése, hogy ő VALAKI. Lélegzetelállító, befolyásos, őrületes, egyedi, páratlan, aki egyszer még feltalálja a spanyolviaszt. Persze, imádja ezt hangoztatni, és az istenért, nehogy versenyre keljetek vele, mert őt ez élteti, hogy fölényét kifejezze felettetek. Hagyjátok, fényezze őket más.

A csábító

Forrás:
flickr/Camilla Manriquez

A bizalmatokba férkőzik, ajnároz titeket, de csak azért, hogy ő is visszakapja ezt a csodálatot tőletek. Aztán, ha ez túl unalmassá válik, esetleg támogatásra van szükségetek, már csak a hátát látjátok. Hogyan kerüljétek el őt? Figyeljétek meg, hogyan bánik az emberekkel, a riválisaival. Ha közönyösen, unottan, akkor jó, ha vigyáztok.

A megfélemlítő

A legmérgezőbb típus, aki mások megalázásából építkezik. Ha kell neki valami, nem kér, hanem fenyeget, követel. Hangjából nem hiányozhat a megvetés és a gúny. Ne szálljatok szembe vele, mert egy csúnyább oldalát is megismerhetitek, inkább a saját önértékeléseteket erősítsétek meg, hogy a szavai leperegjenek rólatok, s ha lehet, távolítsátok el az életetekből.

A bosszúálló

Tönkretesz benneteket, ha keresztbe tesztek neki. Híreket terjeszt rólatok, az embereket ellenetek fordítja, alattomosan támad, és addig nem hagyja abba, míg porig nem rombol körülöttetek mindent, és elégtételt nem vesz. Nagyon jól tudják álcázni ördögi természetüket, így egyetlen esélyetek ellenük az igazi, kézzel fogható bizonyíték: e-mailek, üzenetek, hangfelvétel. Ez bizony bírósági eset is lehet.

Elkerülhetetlen, hogy ilyen emberekkel ne akadjatok össze, akár a magánéletben, akár munkahelyen. Viszont ha ismeritek a működési mechanizmusukat, könnyedén megvédhetitek magatokat, és ha föléjük nem is kerekedtek, de eléritek, hogy ők ne tornyosuljanak fölétek.

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hová menjünk nyaralni?
Világ
Hová menjünk nyaralni?
vous - 2024.05.06.
Minden évben komoly családi dilemma lehet a nyaralás kérdése. Akár hosszabb, vagy rövidebb időre szeretnénk elutazni, szerencsére a közelben is találhatunk rengeteg gyönyörű látnivalót. Strandolás a tengerparton? Városnézés? Vagy mindkettő? Sokféle utazás közül válogathatunk!

Otthon

Így csökkentsük a nyári meleget a lakásban – a privátszféra megvédésével!
Otthon
Így csökkentsük a nyári meleget a lakásban – a privátszféra megvédésével!
vous - 2024.06.29.
Itt a nyár, a hőség, mégsem szeretnénk egész nap a klímát használni. Jó ötletnek tűnik kinyitni az ablakot és szinte tárva-nyitva hagyni a lakást, házat, de ez sem mindig megoldás. A privátszféra sem utolsó szempont ugyanis. Szerencsére csökkenthetjük úgy is a lakás hőmérsékletét, hogy nem kell folyamatosan klímázni, és a magánéletünket is megvédhetjük a kíváncsi szemektől.