Egyéb kategória

Nehéz elhinni, de megérkezett a menstruáló Barbie!

Évről évre bizarrabb játékokat dobnak piacra: démonbabával, rúdtáncos babával, sőt, még plüssürülékkel is találkozhatunk az áruházak polcain. Ha azt hittétek, a játékipar már nem tud újabb meghökkentő ötlettel előállni, íme, itt a menstruációs ciklusokat oktató Barbie!
vous - 2015.09.23.
Nehéz elhinni, de megérkezett a menstruáló Barbie!

A játék annak a Barbie-nak a továbbfejlesztése, amelyet Nickolay Lamm művész és kutató egy átlagos amerikai nő testméretei alapján alkotott meg. A Lammily babához járó kiegészítő csomag segítségével a gyerekek eddig pattanásokkal, narancsbőrrel és striákkal „ajándékozhatták meg” kedvencüket. A csomag legújabb verziója, a Period Party oktatófüzetet és babaméretű betéteket tartalmaz. A cél az, hogy segítsen a kislányoknak megérteni a ciklusukat, és elfogadni, hogy nagylányok lesznek.

Számtalan rémtörténetet olvastam arról, hogy egyes gyerekek azt gondolták, meg fognak halni az első menstruációjuk során. A Lammily’s Period Partyval a lányok játékos formában ismerkedhetnek meg a ciklusokkal, és azt hiszem, az óvatoskodó szülők dolgát is megkönnyítem vele

– mondja Lamm. A kutató azt szeretné elérni, hogy a menstruáció, ami természetes része a nők életének, ne számítson többé tabu témának, és ne is cikizzék vele a lányokat.

Ti mit gondoltok a menstruáló Barbie-ról? Őrültség vagy őrülten jó ötlet?

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hová menjünk nyaralni?
Világ
Hová menjünk nyaralni?
vous - 2024.05.06.
Minden évben komoly családi dilemma lehet a nyaralás kérdése. Akár hosszabb, vagy rövidebb időre szeretnénk elutazni, szerencsére a közelben is találhatunk rengeteg gyönyörű látnivalót. Strandolás a tengerparton? Városnézés? Vagy mindkettő? Sokféle utazás közül válogathatunk!

Otthon

Így csökkentsük a nyári meleget a lakásban – a privátszféra megvédésével!
Otthon
Így csökkentsük a nyári meleget a lakásban – a privátszféra megvédésével!
vous - 2024.06.29.
Itt a nyár, a hőség, mégsem szeretnénk egész nap a klímát használni. Jó ötletnek tűnik kinyitni az ablakot és szinte tárva-nyitva hagyni a lakást, házat, de ez sem mindig megoldás. A privátszféra sem utolsó szempont ugyanis. Szerencsére csökkenthetjük úgy is a lakás hőmérsékletét, hogy nem kell folyamatosan klímázni, és a magánéletünket is megvédhetjük a kíváncsi szemektől.