Egyéb kategória

Találjátok meg a tökéletes arckrémet, amiért rajongani fog a bőrötök!

Ma a nap témája nem más, mint Agatha Christie 125! itt a VOUS-n. A detektívregények királynőjének nevét hallva izgalmas regényei után rögtön az arckrémek jutottak eszembe. Hogy miért? Mert Agatha Christie volt az, aki férje régészkedései során arckrémmel konzerválta a megtalált kincseket, köztük a mai napig látható több ezer éves elefántcsont faragványokat is. Ha pedig az írónő így értett a krémekhez, akkor ideje nekünk is felzárkóznunk, és kinyomoznunk mindent az arckrémek használatáról!

vous - 2015.09.15.
Találjátok meg a tökéletes arckrémet, amiért rajongani fog a bőrötök!

A nőknek az arcbőrük és bőrük állapota mindennél fontosabb. Szeretünk makulátlanok lenni, és még inkább szeretjük, ha jól érezhetjük magunkat a bőrünkben. Ehhez elengedhetetlen egy jó arckrém, amiben tényleg megbízunk, amit jó érzés viselni, és bőrünk is szereti.

Vágyakozás az örök fiatalság után

Az idő előrehaladtát mintha szeretnénk takargatni, mindenki feszes, tinédzserbőrről álmodozik. Az örök fiatalság szérumát még nem találták meg, ám egy kis belső munkával a lélek és szellem rugalmassága a külsőn is megjelenhet.

Járjatok jógázni, úszni, táncolni, találjátok meg a belső mosolyt. Ez lehet az elsődleges titkotok a szép arcbőr eléréséhez, de emellett természetesen fontos a megfelelő termék is.

De mit is várunk egy jó arckrémtől?

  • Kellemes állag, enyhe, természetes illat.
  • Könnyedén kenhető és könnyen beszívódó.
  • Komfortos érzést adjon az arcbőrnek, ami azt jelenti, hogy a felkenés után nem ül ki a bőr felületére, nincs verejtékező érzés.
  • A bőr üde, egészséges színt kap, rugalmas lesz, szó szerint élettel telítődik a krém által. Akár frissítő érzést is nyújthat, mint amikor fellélegeztek a tiszta levegőn.

Bőrünk okosabb, mint gondolnánk – bánjunk vele így!

Fontos lenne az arcbőrön kipróbálni, mielőtt megveszitek a krémet, és ha lehet, kérjetek mintát. Sajnos ez a drogériákban kevésbé megoldható. Ajánlom, hogy a kozmetikusotoktól kérjetek tanácsot, hiszen ő ismeri a bőrtípusotokat, szakértelme biztonságot nyújthat számotokra. Persze, azt nagyjából mindenki tudja, hogy zsíros vagy száraz bőrű-e, de sokan hajlamosak túlszárítani a zsírosodásra hajlamos bőrüket, amivel még rosszabb hatást érnek el. Tudniillik bőrünk okosabb, mint gondolnánk! A szárítás hatására újrazsírozza magát, pótolja az általunk agresszíven elvett faggyút. Ne feledjük: faggyúra szükség van, csak nem mindegy, milyen mennyiségben!

Milyet érdemes választani?

Forrás:
iStock

Érdemes figyelni az összetevők listáját is – ha igényt tartunk a természetes összetevőkre. Márpedig igényt tartunk rájuk! Ahogy testünknek táplálék formájában szeretünk jót adni, úgy kívülről is ápoljuk a lehető legtermészetesebb módon. A krém címkéjén nézzétek meg, milyen összetevőket tartalmaz! Az összetevőkre vonatkozó szabály szerint az van a felsorolás legelején, amiből a legtöbbet tartalmaz a krém. Jó esetben az illat- és színezőanyagok a sor végén kullognak.

A különböző bőrtípusokhoz tartozó krémek más-más állagúak lesznek. A száraz bőrre valók gazdagabb textúrájúak, nem feltétlenül kenőcsösek, de sűrűbbek. A normál bőrre való krémek könnyedek, lehetnek gél állagúak. Ugyanígy a zsíros bőrre valók is könnyedek, hiszen csak hidratálásra van szükség.

Manapság elég ritka a normál bőr, nagyjából mindenkinél megfigyelhető egy kis felszíni vízhiány, ami az életmód, a szmog és a stressz velejárója.

A krém kiválasztásánál arra is érdemes odafigyelni, hogy a menstruáció utáni napokban válasszátok ki a számotokra megfelelőt. A hormonháztartás igencsak befolyásolja bőrünk állapotát, és a menstruációt megelőző napokban hajlamos jobban zsírosodni, vagy épp kiszáradni, így előfordulhat, hogy a pillanatnyi állapotot tekintve nem a testhezálló krém mellett döntötök.

Maradjunk az alternatív megoldásoknál?

Nem feltétlenül kell a bio vonalat választani, ám a lehető legtöbb természetes összetevőre figyeljetek oda. Hosszú távon megéri! Azt persze jó tudni, hogy olyan egyszerű megoldások is szerepelhetnek a tarsolyban, mint a kókuszolaj, a sheavaj, a dióolaj, amik bár olajok, jótékonyak. A dióolaj kiváló a szem körüli ráncok megelőzésében, öregedésgátló hatással is bír. A sheavajat ma már nagyjából mindenki ismeri, télen a száraz bőr jó barátja, a kókuszolaj pedig csodás rugalmas bőrt varázsol.

Ajánlott cikkek