Egyéb kategória

5 szépségtrükk, amire nem is gondoltatok volna

Ugyan mivé lennénk az életmentő hajvasaló vagy a minden az egyben „szuperhighmattosítópirosítóbronzosító” csodaszerünk nélkül? Legyünk bátrak, és tegyünk úgy, mintha ezek nem is léteznének, és próbáljunk ki valami egészen újat és meglepőt!

vous - 2015.09.14.
5 szépségtrükk, amire nem is gondoltatok volna

Úgyis tudom, hogy már minden igazán trendi sminkcuccot beszereztetek, hiszen én is ugyanígy tettem. Persze a felét sem használom. Mert: nem látom értelmét, illetve nem tudom, hogyan használjam, vagy már van 25 hasonlóm, de kellett a legújabb. Ne pironkodjatok, mi, csajok ilyenek vagyunk. Nem kocsikat és villáskulcsokat gyűjtünk, hanem sminket.

Ha mégis jobb belátásra térnénk, és soha többé nem vennénk méregdrága termékeket, bizony filléres otthoni dolgokból is csodás hajunk és sminkünk lehet. A New York-i Divathét sminkesei osztották meg trükkjeiket!

Ragyogó arccsont highlighter nélkül

Kapásból ez az első, amit nem gondoltam volna, hogy meg lehet oldani a hiper-szuper termékek nélkül is, de a profiknak erre is van ötletük:

„Használjatok egy kis tejszínt vagy szárazolajat az arccsontra, és kihozza a bőrötök természetes fényét.”

Kicsi, tömzsi ujjak esetén

Igen, itt határozottan az én virsliujjaimra gondoltak. A trükk egyszerű: franciamanikűr. Ha unjátok a hagyományosat, csak legyetek bátrak, és a fehér szín helyett használjátok az ősz legtrendibb színeit.

Beachhullámok – vízpart nélkül

Na jó, itt szükségetek lesz hajvasalóra, nem ússzátok meg a kütyüket. S alakban tekerjetek meg egy tincset, majd vízszintesen tegyétek be a hajvasaló két „vasa” közé, és lapogassátok át. Erre szánjatok kicsit több időt!

Forrás:
Pixabay

Napbarnított arc – kontúrozás nélkül

Rengeteg oktatóvideó kering a neten, hogyan is lehetne tökéletesen kontúrozott és barna a pofink. Lány legyen a tűsarkúján, aki ezt meg tudja csinálni. Bronzosító most is kelleni fog, de csupán az, és egy ecset. Egy kis pír a két almácskára, a homlokra és az orra. Ennyi az egész.

Egyenes haj – hajvasaló nélkül

Most viszont tényleg búcsút mondunk egy ősi kelléknek. Integethettek is neki, mikor bedobjátok a fiókba:

viszlát, hajvasaló, nem roncsolod tovább a hajamat!

Egy körkefe, hővédő szérum és hajszárító. Ezekre lesz szükségetek. Fogjatok egy nagy tincset a körkefével, és C alakú mozdulatokkal szárítsátok ki. Hasonlóképpen, mint a fodrásznál. Persze ez nem túl könnyű, gyakorlást igényel, de higgyétek el, a hajatok meghálálja.

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hová menjünk nyaralni?
Világ
Hová menjünk nyaralni?
vous - 2024.05.06.
Minden évben komoly családi dilemma lehet a nyaralás kérdése. Akár hosszabb, vagy rövidebb időre szeretnénk elutazni, szerencsére a közelben is találhatunk rengeteg gyönyörű látnivalót. Strandolás a tengerparton? Városnézés? Vagy mindkettő? Sokféle utazás közül válogathatunk!

Otthon

Így csökkentsük a nyári meleget a lakásban – a privátszféra megvédésével!
Otthon
Így csökkentsük a nyári meleget a lakásban – a privátszféra megvédésével!
vous - 2024.06.29.
Itt a nyár, a hőség, mégsem szeretnénk egész nap a klímát használni. Jó ötletnek tűnik kinyitni az ablakot és szinte tárva-nyitva hagyni a lakást, házat, de ez sem mindig megoldás. A privátszféra sem utolsó szempont ugyanis. Szerencsére csökkenthetjük úgy is a lakás hőmérsékletét, hogy nem kell folyamatosan klímázni, és a magánéletünket is megvédhetjük a kíváncsi szemektől.