Egyéb kategória

Úgy tűnik, a pasik nem szeretik, ha egy nő vicces

Lassan már annyi előítélet van a földön, hogy a bolygó sem bírja el. Kezdve azzal, hogy a szőkék buták. Erre pedig még csak rátesznek egy lapáttal a szőke nős viccek, meg azok a hollywoodi filmek, amikben a leghisztisebb főszereplők általában mind szőkék. De mi a helyzet a többi téves megállapítással? Mondjuk azzal, hogy a vicces nők nem vonzóak?

vous - 2015.09.13.
Úgy tűnik, a pasik nem szeretik, ha egy nő vicces

Egy új kutatásban megállapították, hogy azok a férfiak, akik képesek megnevettetni a nőket, sokkal nagyobb hatást érnek el. Fordított esetben viszont a vicces nők nem arattak ekkora sikert a férfiaknál. Nem kelendőek a vicces lányok? Nem elég vonzóak?

Hagyományosan a férfinak kell udvarolnia, mint ezt jól tudjuk, bár a nők szerepe jelentősen megváltozott a társadalomban, éppen ezért nem lehet előre tudni, hogy egy nő és egy férfi hogyan fog viszonyulni egymáshoz. Mind a nők, mind a férfiak hajlamosak humorral kezelni a helyzeteket.

Forrás:
Pixabay

Csupán annyi a különbség, hogy míg a férfiak arra használják a humort, hogy kicsit oldottabbá tegyék a hangulatot, szórakoztassanak és hízelegjenek, a nők nem próbálják ilyen módszerrel javítani a hangulatot, hanem kinevetik a férfi viselkedését.

Egyetértettek abban is, hogy vannak bizonyos sztereotípiák azzal kapcsolatban, hogy milyennek kell lennie egy nőnek és egy férfinak. Sőt az is kiderült, hogy a férfiak nem értékelik a humort egy romantikus partnerben. De ha egy férfi és egy nő együtt nevet, akkor már más a helyzet, így sokkal jobban fognak érdeklődni a másik iránt.

Mit gondoltok erről?

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hová menjünk nyaralni?
Világ
Hová menjünk nyaralni?
vous - 2024.05.06.
Minden évben komoly családi dilemma lehet a nyaralás kérdése. Akár hosszabb, vagy rövidebb időre szeretnénk elutazni, szerencsére a közelben is találhatunk rengeteg gyönyörű látnivalót. Strandolás a tengerparton? Városnézés? Vagy mindkettő? Sokféle utazás közül válogathatunk!

Otthon

Így csökkentsük a nyári meleget a lakásban – a privátszféra megvédésével!
Otthon
Így csökkentsük a nyári meleget a lakásban – a privátszféra megvédésével!
vous - 2024.06.29.
Itt a nyár, a hőség, mégsem szeretnénk egész nap a klímát használni. Jó ötletnek tűnik kinyitni az ablakot és szinte tárva-nyitva hagyni a lakást, házat, de ez sem mindig megoldás. A privátszféra sem utolsó szempont ugyanis. Szerencsére csökkenthetjük úgy is a lakás hőmérsékletét, hogy nem kell folyamatosan klímázni, és a magánéletünket is megvédhetjük a kíváncsi szemektől.