Egyéb kategória

Nem is tudtátok, hogy ezekre is jók a konyhai eszközeitek!

Néha a legjobb dolgok az orrunk előtt hevernek, csak meg kell őket látnunk. Így van ez a konyhai eszközökkel is, amiket nem is gondolnátok, milyen szuper dolgokra használhattok eredeti funkciójuk mellett!
vous - 2015.09.14.
Nem is tudtátok, hogy ezekre is jók a konyhai eszközeitek!

Itt az ideje, hogy körbenézzünk a konyhában, és kihozzuk mindenből a legtöbbet!

Süteményszaggatóból sablon

Amellett, hogy karácsonykor elkészítjük a szokásos adag mézeskalácsot, valljuk be, nem vesszük sok hasznát a süteményszaggató formáknak. Ezentúl azonban bátran használjátok krémes sütemények vagy torták díszítésére is. Helyezzétek a szaggatót, mint egy sablont, a már krémmel megkent tortára, és szórjátok meg csokival, cukorral vagy bármilyen dísszel! Ha kész, nincs más dolgotok, mint leemelni a szaggatót, és kész is a minta.

Szív alakú muffin alufóliából

Forrás:
Flickr/Cliff Johnson

Pár hónap, na jó… jó pár hónap, és itt a Valentin-nap. Ne aggódjatok, nem kell külön szív alakú muffinformát beszereznetek csak azért, hogy meglepjétek a pasitokat. Fogjátok a szokásos muffinpapírokat, majd töltsétek meg tésztával! Tépjetek le egy kis darab alufóliát, göngyölítsétek össze, mint egy kis labdát, és helyezzétek a muffinsütő tepsi és a muffinpapír közé. Ha kész, meglátjátok, szuper szív formát fogtok kapni!

Befőttesüveg mint terrárium

Mivel a befőttesüveg teteje – jó esetben – tökéletesen zár, így benntartja a nedvességet. Ilyen levegőt teremtve pedig szuper kis helyet alakíthatunk ki moháknak és páfrányféléknek. Ráadásul egy szépen dekorált terrárium nagyszerű díszként is szolgálhat a nappaliban. Próbáljátok ki, főleg, ha sok felesleges üvegetek gyűlt össze!

Lámpások muffinpapírból

Egy kellemes esti kerti partihoz tökéletes hozzávaló lehet egy égősor és egy csomag muffinpapír. Hogy miért? Mert romantikus hangulatot árasztó lámpácskákat készíthettek, ha lyukat vágtok a muffinpapírok közepébe, és felhelyezitek őket az égősorra.

Borospohárral konzerváljunk!

Forrás:
Flickr/Rina Pitucci

Egy darab süti maradt csak hátra, de nem akarjátok nagy dobozba tenni? Nem is kell! Fogjatok egy borospoharat, fordítsátok rá fejjel lefelé, és már kész is a tökéletes süteményfedő. Amellett, hogy nem foglal nagy helyet, szuperül lezárja a maradék édességet, és megóvja a kiszáradástól.

Zöldséghámozóval a kemény vaj ellen

Ha épp sütéshez készülődtök, de a vaj túl kemény, vágjatok le belőle zöldséghámozóval csak annyit, amennyire szükségetek van, és kis darabokban máris hamarabb olvad, és könnyebben tudtok dolgozni vele.

Muffinpapír a zsírkrétakészítéshez

Ha már túl aprók a zsírkrétáitok, nehogy kidobjátok őket! Gyűjtsétek össze, és töltsetek meg velük egy alufólia muffinformát körülbelül a 2/3 részéig. Helyezzétek a sütőbe, majd süssétek 135 fokon addig, amíg meg nem olvadnak. Ha kész, hagyjátok kihűlni, és tegyétek egy kis időre a fagyasztóba. Ugye jobb, mint újat venni?

Forrás:
Flickr/Christy Sheffield

Próbáljátok ki ti is!

Forrás: Real Simple

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Neked milyen a BudaPart? – Most fotópályázatban mutathatod meg!
Világ
Neked milyen a BudaPart? – Most fotópályázatban mutathatod meg!
vous - 2023.05.23.
Mutasd meg, hogy neked mit jelent a BudaPart! Szívesen töltesz időt a BudaParton, itt élsz vagy épp itt dolgozol? Most itt a lehetőség, hogy megörökítsd kedvenc pillanatod vagy hangulatod! Május 22-én, hétfőn indul a „Nekem a BudaPart...!” fotópályázat, ahol három témában mutathatják be a városnegyedet a pályázók, a legizgalmasabb 50 fotóból pedig kültéri pop-up kiállítás készül, mely ingyenesen lesz látogatható a nyár folyamán.

Otthon

Milyen tolóajtók közül választhatunk?
Otthon
Milyen tolóajtók közül választhatunk?
vous - 2023.06.01.
Az emberek többsége olyan lakásra vagy házra vágyakozik, ahol valóban otthonra találhat. A modern lakberendezési irányzatokban a praktikus, esztétikus és energiahatékony lakberendezés kiemelten fontos, de gyakran szembesülünk a hely szűkösségével. Az alábbiakban néhány megoldást tekintünk át, amelyek egyszerűbbé és modernebbé változtatják mindennapjainkat, miközben a lakásunk is letisztultabb megjelenést kap.