Egyéb kategória

J.K. Rowling nagy bejelentést tett: mindenki rosszul mondja Voldemort nevét!

Harry Potter-fanok, figyelem! J.K. Rowling hatalmas bejelentést tett a Twitter-oldalán!
vous - 2015.09.10.
J.K. Rowling nagy bejelentést tett: mindenki rosszul mondja Voldemort nevét!

Több mint 18 évvel a Harry Potter első részének, a Harry Potter és a bölcsek kövének megjelenése után meglepő információt kaptunk J.K. Rowlingtól. Hét könyv és nyolc film jelent már meg, de még csak most tudtuk meg, hogyan is kell kimondani Tudjukki nevét.

Kapaszkodjatok meg! Nem kell ejteni a „t”-t a Voldemort végén. HOGY MICSODA? Igen, az írónő azt állítja, a főgonosz neve végén a „t” néma, így valójában az lenne a helyes, ha Voldermornak ejtenénk. Persze azt is hozzátette, biztos benne, hogy ő az egyetlen, aki helyesen mondja ki a nevet, amit ugye nem is lehetne nagyon kimondogatni.

Remélem, azért nem forgatják le újra mind a nyolc filmet, mivel mindegyikben rosszul ejtik. Ejnye, Rowling asszony, hát miért csak most szól?!

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hová menjünk nyaralni?
Világ
Hová menjünk nyaralni?
vous - 2024.05.06.
Minden évben komoly családi dilemma lehet a nyaralás kérdése. Akár hosszabb, vagy rövidebb időre szeretnénk elutazni, szerencsére a közelben is találhatunk rengeteg gyönyörű látnivalót. Strandolás a tengerparton? Városnézés? Vagy mindkettő? Sokféle utazás közül válogathatunk!

Otthon

Így csökkentsük a nyári meleget a lakásban – a privátszféra megvédésével!
Otthon
Így csökkentsük a nyári meleget a lakásban – a privátszféra megvédésével!
vous - 2024.06.29.
Itt a nyár, a hőség, mégsem szeretnénk egész nap a klímát használni. Jó ötletnek tűnik kinyitni az ablakot és szinte tárva-nyitva hagyni a lakást, házat, de ez sem mindig megoldás. A privátszféra sem utolsó szempont ugyanis. Szerencsére csökkenthetjük úgy is a lakás hőmérsékletét, hogy nem kell folyamatosan klímázni, és a magánéletünket is megvédhetjük a kíváncsi szemektől.