Egyéb kategória

Apró szabályok, amiket érdemes betartanotok, ha átlépitek a konyha határát

Nincs két egyforma étkezési szokás vagy főzési technika. Ha főzésre adom a fejem, leginkább a lassú és béna típust képviselem, aztán egyszer csak belejövök. Ha hozzám hasonlóan ti is kezdő szakácsok vagytok, vagy úgy gondoljátok, rátok férne egy kis kiképzés étkezés terén, akkor úton a segítség!

vous - 2015.09.06.
Apró szabályok, amiket érdemes betartanotok, ha átlépitek a konyha határát

Szóval lassú és béna, de tudjátok, az a „rossz nézni” kategória, ezért rendszerint anyukám vagy a párom inkább kiveszi a kezemből, és megcsinálják ők. Ám ahogy írom nektek ezt a cikket, egyre erősebb bennem az érzés, hogy többé nem hagyom magam, és a sarkamra állok a konyhában is. Főleg, hogy találtam pár nagyon egyszerű, de igen hasznos tanácsot főzéshez, evéshez.

Apró kis szabályok, amiket érdemes szem előtt tartanotok, ha átlépitek a konyha határát.

Forrás:
Pixabay

Főzzetek finoman!

„Oké, köszi” – gondolhatjátok. A lényeg, hogy ne (csak) akkor főzzetek, ha éhesek vagytok. Az étel és a főzés célja az élvezet, akárcsak a szexnél. Hagyjatok rá több időt, és tegyetek bele sok-sok szeretetet.

Tartsatok mértéket!

Biztosan ti is nyomtatok már be egy egész zacskó chipset minden gond nélkül… Persze, ezeket az ételeket direkt így tervezik, hogy sóvárogjunk utánuk, és sokkal gyorsabban felfaljuk, mint kellene. Mielőtt az agyunk megkapja az üzenetet, hogy elég, a hasunk sajnos még többet követel.

Ha nem tudjátok, mi az, valószínűleg nem is akarjátok megenni!

Ha megnézitek az étel címkéjét, és találtok egy olyan összetevőt, amiről fogalmatok sincs, mi az, biztos, hogy visszapakoljátok majd a polcra. Próbáljátok ki!

A reggeli NEM a legfontosabb étkezés!

Mindenhol ezt hallani:

Egyél reggelire gofrit, cukrot, szénhidrátot, csokit, mindent!
 

NE!!! Gondoljatok bele, ha már reggel felturbózzátok a szervezeteteket szénhidráttal, kiürülés után megint sóvárogni fog. A helyes reggeli: fehérje.

Szóval fehérje, és a helyes pozíció: guggolva. Mi, emberek így szocializálódtunk, mindent ülve csinálunk: pihenünk, autót vezetünk, kommunikálunk és ESZÜNK. Persze nem mindegy, hogy éppen a munkahelyen, a számítógép előtt vagy egy asztal körül, a barátainkkal vagy a családtagjaink társáságában tesszük ezt.

Legyen meg minden étkezésnek a maga rituáléja!

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Közösen kutatja a Velencei-tó helyzetét és lehetőségeit a Kodolányi Egyetem és a HÖOK
Világ
Közösen kutatja a Velencei-tó helyzetét és lehetőségeit a Kodolányi Egyetem és a HÖOK
vous - 2025.06.12.
Tudományos együttműködést indított a Velencei-tóért a Kodolányi János Egyetem és a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája (HÖOK). A több kutatást és tudományos vizsgálatot is magába foglaló kezdeményezés célja, hogy átfogó turisztikai, szociológiai és demográfiai képet adjon a Velencei-tó térségének helyzetéről. A részleteket sajtótájékoztató keretében ismertette Domokos Tamás, a Kodolányi Egyetem elnöke és Budai Marcell, a HÖOK sajtófőnöke Székesfehérváron, az felsőoktatási intézmény székhelyén.

Otthon

Zsálya szín és stílus: a természet inspirálta modern életérzés
Otthon
Zsálya szín és stílus: a természet inspirálta modern életérzés
vous - 2025.06.23.
Egy esős reggelen talán neked is feltűnt már, milyen különleges módon találkozik a nedves, zöld növényzet a borús eget beborító felhőkkel. Ez a hangulat és színspektrum ihlette meg napjaink egyik legdivatosabb árnyalatát: a zsálya zöldet. Ez a szürkével keveredő, finom és nyugtató hatású szín elegáns megjelenést kölcsönöz bármilyen környezetnek. De miért is van ekkora sikere, és hogyan használhatjuk ezt a természet ihlette színt a mindennapokban?