Egyéb kategória

Apró szabályok, amiket érdemes betartanotok, ha átlépitek a konyha határát

Nincs két egyforma étkezési szokás vagy főzési technika. Ha főzésre adom a fejem, leginkább a lassú és béna típust képviselem, aztán egyszer csak belejövök. Ha hozzám hasonlóan ti is kezdő szakácsok vagytok, vagy úgy gondoljátok, rátok férne egy kis kiképzés étkezés terén, akkor úton a segítség!

vous - 2015.09.06.
Apró szabályok, amiket érdemes betartanotok, ha átlépitek a konyha határát

Szóval lassú és béna, de tudjátok, az a „rossz nézni” kategória, ezért rendszerint anyukám vagy a párom inkább kiveszi a kezemből, és megcsinálják ők. Ám ahogy írom nektek ezt a cikket, egyre erősebb bennem az érzés, hogy többé nem hagyom magam, és a sarkamra állok a konyhában is. Főleg, hogy találtam pár nagyon egyszerű, de igen hasznos tanácsot főzéshez, evéshez.

Apró kis szabályok, amiket érdemes szem előtt tartanotok, ha átlépitek a konyha határát.

Forrás:
Pixabay

Főzzetek finoman!

„Oké, köszi” – gondolhatjátok. A lényeg, hogy ne (csak) akkor főzzetek, ha éhesek vagytok. Az étel és a főzés célja az élvezet, akárcsak a szexnél. Hagyjatok rá több időt, és tegyetek bele sok-sok szeretetet.

Tartsatok mértéket!

Biztosan ti is nyomtatok már be egy egész zacskó chipset minden gond nélkül… Persze, ezeket az ételeket direkt így tervezik, hogy sóvárogjunk utánuk, és sokkal gyorsabban felfaljuk, mint kellene. Mielőtt az agyunk megkapja az üzenetet, hogy elég, a hasunk sajnos még többet követel.

Ha nem tudjátok, mi az, valószínűleg nem is akarjátok megenni!

Ha megnézitek az étel címkéjét, és találtok egy olyan összetevőt, amiről fogalmatok sincs, mi az, biztos, hogy visszapakoljátok majd a polcra. Próbáljátok ki!

A reggeli NEM a legfontosabb étkezés!

Mindenhol ezt hallani:

Egyél reggelire gofrit, cukrot, szénhidrátot, csokit, mindent!
 

NE!!! Gondoljatok bele, ha már reggel felturbózzátok a szervezeteteket szénhidráttal, kiürülés után megint sóvárogni fog. A helyes reggeli: fehérje.

Szóval fehérje, és a helyes pozíció: guggolva. Mi, emberek így szocializálódtunk, mindent ülve csinálunk: pihenünk, autót vezetünk, kommunikálunk és ESZÜNK. Persze nem mindegy, hogy éppen a munkahelyen, a számítógép előtt vagy egy asztal körül, a barátainkkal vagy a családtagjaink társáságában tesszük ezt.

Legyen meg minden étkezésnek a maga rituáléja!

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hová menjünk nyaralni?
Világ
Hová menjünk nyaralni?
vous - 2024.05.06.
Minden évben komoly családi dilemma lehet a nyaralás kérdése. Akár hosszabb, vagy rövidebb időre szeretnénk elutazni, szerencsére a közelben is találhatunk rengeteg gyönyörű látnivalót. Strandolás a tengerparton? Városnézés? Vagy mindkettő? Sokféle utazás közül válogathatunk!

Otthon

Így csökkentsük a nyári meleget a lakásban – a privátszféra megvédésével!
Otthon
Így csökkentsük a nyári meleget a lakásban – a privátszféra megvédésével!
vous - 2024.06.29.
Itt a nyár, a hőség, mégsem szeretnénk egész nap a klímát használni. Jó ötletnek tűnik kinyitni az ablakot és szinte tárva-nyitva hagyni a lakást, házat, de ez sem mindig megoldás. A privátszféra sem utolsó szempont ugyanis. Szerencsére csökkenthetjük úgy is a lakás hőmérsékletét, hogy nem kell folyamatosan klímázni, és a magánéletünket is megvédhetjük a kíváncsi szemektől.