Egyéb kategória

Egy elvált nő levele 24 éves önmagához

Az esküvő napján minden nő hihetetlenül boldog. Tele van álmokkal, tervekkel, reményekkel. Szerelemmel. De mi lesz később? Vajon mit üzennél magadnak 14 évvel később?
vous - 2015.09.05.
Egy elvált nő levele  24 éves önmagához

Suzanne Erickson válását 2014-ben véglegesítették – írja a huffingtonpost.com. Visszaemlékezett, milyen volt, mikor az esküvőjére készült, aztán írt egy szívszorító levelet az akkori, 24 éves önmagának, mikor még egy gyönyörű házasságban reménykedett. Most szólok, nem fogjátok kibírni pityergés nélkül!

Forrás:
Suzanne Erickson

„Kedves Suzanne!

Nem is lehetne szebb nap a mainál: a nap ragyog, a virágok most nyílnak, és ahogy belépsz a fura kőtemplomba, érezni fogod a szeretetet, amit áraszt magából. Annyira izgatott vagy, hogy megkéred a fotóst, hagyjátok inkább a fotózást, hogy végre beugorhass a férjeddel a kocsiba, és ünnepelhessetek.

A boldogság nem lesz hosszú életű.

Néhány hónappal a nagy nap előtt Coney Islandon voltál. Csak a móka kedvéért hagytad, hogy egy jósnő megmondja neked a jövődet. Kérte, hogy kívánj egyet. Azt kívántad, hogy menj férjhez és legyenek gyerekeid. Légy óvatos, mit kívánsz!

24 éves vagy, tudnod kéne, hogy mennyi mindent át kellene még élned, hogy mennyi mindent kéne még megtenned, nem kéne időhöz kötnöd a házasságot. Ha azt képzeled, hogy az emberek megváltoznak, és bízol abban, hogy a szeretet mindent legyőz, akkor nagyon naiv vagy.

Annyira keményen próbálkozol, hogy működjön. Évek telnek el tanácsadással, magánnyal, veszekedéssel, és az egésznek csúnya vége lesz. Akkor tarts ki! A gyerekeid két szülővel fognak felnőni, még akkor is, ha a tanácsadó azt mondja, menj el. Neked ez az élet lett a normális. De szereted a férjed. Azt akarod, hogy rendbe jöjjön a házasságod, hogy elmondhasd a gyerekeidnek, hogy voltak gondjaitok, de minden rendbe jött.

Vannak még részletek, de azokat most nem osztom meg veled. Csak tudd, hogy jobbat érdemelsz! De határozott vagy, és nagyon büszke vagyok rád, hogy ilyen keményen próbálkozol.

Aztán véget ér, és te összetörsz. Időről időre tönkretesz, de te mindennap felkelsz, kisírt szemmel dolgozni mész, mert gondoskodnod kell a gyerekeidről. Néha úgy fogod érezni, nem érdemled meg, hogy szeressenek; az emberek, akiknek feltétel nélkül kellett volna szeretniük téged, nem tették. Órákat töltesz különböző önismereti, házasságról és spirituális elvekről szóló könyvek olvasásával.

Válással fog végződni. Széthasítja a szíved, pénzügyi, mentális és lelki megpróbáltatásoknak fog kitenni. Nagyon fájdalmas lesz, de megerősödsz és kivirágzol majd tőle. A legjobbat hozod ki magadból. A válást intéző ügyvéd majd elmondja neked, hogy fiatal vagy, és kapsz egy második esélyt, de idegesít, hogy ezt mondja, mert te nem veszed ilyen könnyen a válásod.

Azonban megígérem neked, 3 évvel az után, hogy a férjed elhagyott, ott ülsz majd a számítógéped előtt, a három gyerekeddel beszélgetsz, ők rád nevetnek, és csodálatos dolog történik: egy leírhatatlan érzés kerít a hatalmába, ami elmossa az összes fájdalmat és traumát. Felnézel a gyerekeidre, és hosszú idő után először újra normálisnak érzed magad. Egy 38 éves nő leszel, aki kapott egy második esélyt, hogy szerelmet és boldogságot találjon, és békés, teljes életet éljen. Az életet, amit megérdemelsz.”

Bármi történik, maradjatok erősek, hiszen ahogy a levél is bizonyítja: Minden történet boldog véget ér. Ha nem, akkor az még nem a vége!

Ajánlott cikkek