Egyéb kategória

Ezeket a csapdákat kerüljétek el, ha otthonról dolgoztok

Bent ültök az irodában, már a sokadik idegesítő kérdést kapjátok, a határidő ott lebeg a fejetek felett, és ekkor bevillan: milyen jó lenne otthoni munkát vállalni! Ám vigyázzatok, a kanapéról melózni sem mindig könnyű. Most elmondjuk, mikre kell odafigyelnetek, ha mégis ezt választjátok.
vous - 2015.09.07.
Ezeket a csapdákat kerüljétek el, ha otthonról dolgoztok

Az otthoni munka első hallásra a legjobb dolognak hangzik. Kedvenc asztalnál, kedvenc zenével, néha hangosan káromkodva dolgozhattok. De nézzük kicsit reálisan: egyedül vagytok, ami nagyon hamar át tud csapni magányba. Biztos jó dolog magányosan dolgozni? Néha szükség van beszélgetésekre, spontán dühöngésekre és hirtelen felröppenő pletykákra. De mutatunk néhány tippet arra az esetre, ha otthon dolgoztok és kicsit az őrület határára kerültök. Nyugi, nincs gáz!

Adjatok magatoknak időt!

Néha fel kell állni sétálni, vagy inni egy finom teát. Otthon ez egyszerűnek hangozhat, de nagyon könnyű ellustulni a kedvenc széketekben.

Adjatok a barátoknak időt!

Facebook, chat, okostelefon. Úgy érzitek, mindenki egy karnyújtásnyira van, pedig nem. Csak a cybertér nullkilométeres távolsága adja ezt a délibábot. Erre külön oda kell figyelni, hogy ne kényelmesedjetek el a barátok felé. Munka után csörögjetek rá a legjobb barátnőtökre, örülni fog!

Eljött a kávézás ideje!

Kávézni, teázni, limonádézni bármikor lehet és fontos is. Egyrészt könnyű elhanyagolni a folyadékbevitelt munka közben, másrészt kötelező szünetet tartani.

Menjetek ki a levegőre!

Egyértelmű, mégis sokan elfelejtik. Mivel semeddig sem tart elmászni pizsiben az íróasztalhoz, majd este vissza az ágyba, könnyen hófehér viaszbábukká válhattok. Na, ezt kell elkerülni sétával! Menjetek egy kört a ház körül, vagy este mozduljatok ki a közeli parkba.

Szervezzetek meg mindent!

A legfontosabb. Minden napot, sőt minden órát meg lehet szervezni, hogy éppen minek jött el az ideje. Készíthettek akár táblázatot is, akkor még könnyebbek lesznek a napok!

Ezek a tippek nemcsak otthoni munkára vonatkoznak, hanem akkor is, ha úgy érzitek, túl rutinossá vagy szürkévé váltak a hétköznapok. Vegyetek olyan ízű teát, amit eddig soha vagy ha eddig jobbra kezdtétek az esti sétát, menjetek balra. Iktassatok be egy kis változatosságot a minennapjaitokba!

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
Világ
Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
vous - 2023.01.19.
Minden gólyát a szakdolgozattal riogatnak, akik ezt persze rendszerint nem veszik komolyan, hiszen még annyira távolinak tűnik, és amúgy is az új élethelyzet felett érzett eufória tompít minden aggodalmat.

Otthon

Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
Otthon
Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
vous - 2023.01.26.
Amikor a nappalinkat rendeznénk be, az elsődleges szempontunk egyértelműen a kényelem, hiszen ez az a helyiség, ahol általában a legtöbb időt töltök, és ahol vendégeket is fogadunk. A helyiség mérete azonban olykor határt szab a lehetőségeknek: a praktikus helykihasználásra is figyelmet kell fordítani amellett, hogy egy kellemes hangulatú, jól használható nappalit szeretnénk kapni. Szerencsére a széles bútorválaszték ebben mellettünk áll.