Egyéb kategória

Ezeket a csapdákat kerüljétek el, ha otthonról dolgoztok

Bent ültök az irodában, már a sokadik idegesítő kérdést kapjátok, a határidő ott lebeg a fejetek felett, és ekkor bevillan: milyen jó lenne otthoni munkát vállalni! Ám vigyázzatok, a kanapéról melózni sem mindig könnyű. Most elmondjuk, mikre kell odafigyelnetek, ha mégis ezt választjátok.
vous - 2015.09.07.
Ezeket a csapdákat kerüljétek el, ha otthonról dolgoztok

Az otthoni munka első hallásra a legjobb dolognak hangzik. Kedvenc asztalnál, kedvenc zenével, néha hangosan káromkodva dolgozhattok. De nézzük kicsit reálisan: egyedül vagytok, ami nagyon hamar át tud csapni magányba. Biztos jó dolog magányosan dolgozni? Néha szükség van beszélgetésekre, spontán dühöngésekre és hirtelen felröppenő pletykákra. De mutatunk néhány tippet arra az esetre, ha otthon dolgoztok és kicsit az őrület határára kerültök. Nyugi, nincs gáz!

Adjatok magatoknak időt!

Néha fel kell állni sétálni, vagy inni egy finom teát. Otthon ez egyszerűnek hangozhat, de nagyon könnyű ellustulni a kedvenc széketekben.

Adjatok a barátoknak időt!

Facebook, chat, okostelefon. Úgy érzitek, mindenki egy karnyújtásnyira van, pedig nem. Csak a cybertér nullkilométeres távolsága adja ezt a délibábot. Erre külön oda kell figyelni, hogy ne kényelmesedjetek el a barátok felé. Munka után csörögjetek rá a legjobb barátnőtökre, örülni fog!

Eljött a kávézás ideje!

Kávézni, teázni, limonádézni bármikor lehet és fontos is. Egyrészt könnyű elhanyagolni a folyadékbevitelt munka közben, másrészt kötelező szünetet tartani.

Menjetek ki a levegőre!

Egyértelmű, mégis sokan elfelejtik. Mivel semeddig sem tart elmászni pizsiben az íróasztalhoz, majd este vissza az ágyba, könnyen hófehér viaszbábukká válhattok. Na, ezt kell elkerülni sétával! Menjetek egy kört a ház körül, vagy este mozduljatok ki a közeli parkba.

Szervezzetek meg mindent!

A legfontosabb. Minden napot, sőt minden órát meg lehet szervezni, hogy éppen minek jött el az ideje. Készíthettek akár táblázatot is, akkor még könnyebbek lesznek a napok!

Ezek a tippek nemcsak otthoni munkára vonatkoznak, hanem akkor is, ha úgy érzitek, túl rutinossá vagy szürkévé váltak a hétköznapok. Vegyetek olyan ízű teát, amit eddig soha vagy ha eddig jobbra kezdtétek az esti sétát, menjetek balra. Iktassatok be egy kis változatosságot a minennapjaitokba!

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hová menjünk nyaralni?
Világ
Hová menjünk nyaralni?
vous - 2024.05.06.
Minden évben komoly családi dilemma lehet a nyaralás kérdése. Akár hosszabb, vagy rövidebb időre szeretnénk elutazni, szerencsére a közelben is találhatunk rengeteg gyönyörű látnivalót. Strandolás a tengerparton? Városnézés? Vagy mindkettő? Sokféle utazás közül válogathatunk!

Otthon

Így csökkentsük a nyári meleget a lakásban – a privátszféra megvédésével!
Otthon
Így csökkentsük a nyári meleget a lakásban – a privátszféra megvédésével!
vous - 2024.06.29.
Itt a nyár, a hőség, mégsem szeretnénk egész nap a klímát használni. Jó ötletnek tűnik kinyitni az ablakot és szinte tárva-nyitva hagyni a lakást, házat, de ez sem mindig megoldás. A privátszféra sem utolsó szempont ugyanis. Szerencsére csökkenthetjük úgy is a lakás hőmérsékletét, hogy nem kell folyamatosan klímázni, és a magánéletünket is megvédhetjük a kíváncsi szemektől.