Egyéb kategória

Oszlassuk el a tévhiteket a pszichológusokkal kapcsolatban!

Az emberekben még mindig sok tévhit van azzal kapcsolatban, hogy pszichológushoz menni ciki, illetve, hogy mi is a dolga egy lélekbúvárnak. Gyakran elakadunk még ott is, hogy mindig gyógyszert ír fel, pedig az a pszichiáterek dolga. Egy pszichológus mindössze meghallgat, és igyekszik segíteni. Sokan azért sem mernek elmenni, mert nem tudják, milyen lehet, mi vár ott rájuk. Nekik segíthetnek ezek a vélemények azoktól, akik már voltak.
vous - 2015.09.02.
Oszlassuk el a tévhiteket a pszichológusokkal kapcsolatban!

Én az első pszichológussal nagyon megjártam. Amatőr volt, és most már tudom, hogy nem értett a szakmájához. Azt sem tudta követni, mivel voltam nála, ki vagyok pontosan, és csak még jobban összezavart. Én azt tanácsolom mindenkinek, hogy ha az első nem válik be, menjen a következőhöz. A másiknál én is pár találkozó után elkezdtem magamra találni.

Én azt hittem, a pszichológus majd ellát tanácsokkal, és megmondja, mit csináljak. Csalódott voltam az első találkozó után, és csak később jöttem rá, neki ez a feladata, hogy tereljen, segítse felszínre hozni a problémáimat, úgy, hogy magam jöjjek rá. Nem bántam meg, és most már simán visszamennék újra, ha úgy érezném, szükségem van rá.

Én egy nagyon rossz kapcsolatból léptem ki a pszichológusom segítségével. Emlékszem, nehezen ismertem be, hogy egy rossz kapcsolatban élek, és az ő kérdéseivel, beszélgetéseink során jöttem rá, hogy ki kell lépnem belőle. Brutális volt a ráébredés, de sokkal jobban éreztem magam utána.

Az utolsó találkozásunk után megkérdeztem a pszichológusomat, hogy nem lehetnénk-e barátok. Megköszönte, de visszautasított. Mondta, hogy ha megtennénk, utána nem lehetnénk ismét kliens-tanácsadó szerepben, mivel neki objektívnek kell maradnia. Akkor értettem meg, hogy mi a munkájuk lényege. Tényleg azért oldják meg az emberek nehezebben a problémáikat, mert túlságosan belevonódnak.

Ti elmennétek pszichológushoz?

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hová menjünk nyaralni?
Világ
Hová menjünk nyaralni?
vous - 2024.05.06.
Minden évben komoly családi dilemma lehet a nyaralás kérdése. Akár hosszabb, vagy rövidebb időre szeretnénk elutazni, szerencsére a közelben is találhatunk rengeteg gyönyörű látnivalót. Strandolás a tengerparton? Városnézés? Vagy mindkettő? Sokféle utazás közül válogathatunk!

Otthon

Így csökkentsük a nyári meleget a lakásban – a privátszféra megvédésével!
Otthon
Így csökkentsük a nyári meleget a lakásban – a privátszféra megvédésével!
vous - 2024.06.29.
Itt a nyár, a hőség, mégsem szeretnénk egész nap a klímát használni. Jó ötletnek tűnik kinyitni az ablakot és szinte tárva-nyitva hagyni a lakást, házat, de ez sem mindig megoldás. A privátszféra sem utolsó szempont ugyanis. Szerencsére csökkenthetjük úgy is a lakás hőmérsékletét, hogy nem kell folyamatosan klímázni, és a magánéletünket is megvédhetjük a kíváncsi szemektől.