Egyéb kategória

Ilyen az, amikor egy gyerek életében először lát színeket

Hamvas rózsaszín, tűzvörös, türkizkék – ahogy leírom ezeket a színeket, rögtön meg is jelennek előttem. Csodálatosak, mint az összes többi. Valószínűleg el sem tudnánk képzelni, milyen érzés lenne, ha soha nem láthatnánk őket. Azonban Luke, egy színvak kisfiú azt sem tudta elképzelni, hogy egyáltalán mik azok a színek. Mostanáig.
vous - 2015.09.01.
Ilyen az, amikor egy gyerek életében először lát színeket

Egy új találmány, az EnChroma napszemüveg képes arra, hogy megmutassa a színeket azoknak, akik eddig nem láthatták őket – írja a hellogiggles.com. Igaz, nem olcsó, de látni egy kisgyerek arcát, amikor felfedezi a színek világát, egyszerűen felbecsülhetetlen. Nem bírja abbahagyni az ámuldozást, eláll a lélegzete, hirtelen azt sem tudja, hova nézzen.

És pontosan ezek azok a videók, amik emlékeztetnek minket arra, hogy mennyi apró csoda van körülöttünk, amiket ebben az őrült, rohanó világban már észre sem veszünk. 

A színek – ahogy azt már korábban megírtuk – nemcsak a tájékozódás és a megkülönböztetés miatt fontosak, hanem azért is, mert képesek befolyásolni a hangulatunkat. Vajon a kisfiú is érzi ezt?

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hová menjünk nyaralni?
Világ
Hová menjünk nyaralni?
vous - 2024.05.06.
Minden évben komoly családi dilemma lehet a nyaralás kérdése. Akár hosszabb, vagy rövidebb időre szeretnénk elutazni, szerencsére a közelben is találhatunk rengeteg gyönyörű látnivalót. Strandolás a tengerparton? Városnézés? Vagy mindkettő? Sokféle utazás közül válogathatunk!

Otthon

Így csökkentsük a nyári meleget a lakásban – a privátszféra megvédésével!
Otthon
Így csökkentsük a nyári meleget a lakásban – a privátszféra megvédésével!
vous - 2024.06.29.
Itt a nyár, a hőség, mégsem szeretnénk egész nap a klímát használni. Jó ötletnek tűnik kinyitni az ablakot és szinte tárva-nyitva hagyni a lakást, házat, de ez sem mindig megoldás. A privátszféra sem utolsó szempont ugyanis. Szerencsére csökkenthetjük úgy is a lakás hőmérsékletét, hogy nem kell folyamatosan klímázni, és a magánéletünket is megvédhetjük a kíváncsi szemektől.