Egyéb kategória

Tényleg létezik olyan ember, aki immunis a másnaposságra?

Ugye nektek is ismerős az érzés, mikor egy átbulizott éjszaka után másnap arra ébredtek, hogy ki vagytok száradva és szörnyen hasogat a fejetek? Nemrég azonban napvilágot látott egy kutatás, miszerint vannak olyan szerencsések – az alkoholfogyasztók nagyjából 25-30%-a –, akik immunisak a másnaposságra. Vajon tényleg lehetséges ez?

vous - 2015.08.30.
Tényleg létezik olyan ember, aki immunis a másnaposságra?

Hollandiában 826 diákot kértek meg arra, hogy meséljen evési és ivási szokásairól, majd a másnaposságuk súlyosságáról. A diákok több mint fele számolt be arról, hogy ivás után evett, de ez nem csökkentette a másnaposság mértékét. Akik vizet is ittak, azoknál csökkent a szájszárazság, amitől kicsit jobban érezték magukat, de náluk is ugyanúgy jelentkeztek a másnaposság tünetei.

Azok az emberek, akik arról számoltak be, hogy még sohasem voltak másnaposak, valószínűleg kevesebbet ittak annál, mint amennyi másnapossághoz vezet – mondta dr. Joris Verster a Mashable-nek.

Persze ezenkívül még további kutatásokra van szükség, hogy megértsük a másnaposságot, aminek nyilvánvalóan nagy hatása van a társadalomra. A tanulmányból mindenesetre kiderült az a kegyetlen tény: mindegy, mennyit eszel vagy mennyi vizet iszol, nem kerülhető el a másnaposság.

Az egyszerű titok csak annyi: minél kevesebbet isztok, annál kevésbé lesztek másnaposak.

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hová menjünk nyaralni?
Világ
Hová menjünk nyaralni?
vous - 2024.05.06.
Minden évben komoly családi dilemma lehet a nyaralás kérdése. Akár hosszabb, vagy rövidebb időre szeretnénk elutazni, szerencsére a közelben is találhatunk rengeteg gyönyörű látnivalót. Strandolás a tengerparton? Városnézés? Vagy mindkettő? Sokféle utazás közül válogathatunk!

Otthon

Ilyen egy álomotthon Budapesten 2024-ben! Elindult a Dürer Park lakóépületeinek értékesítése
Otthon
Ilyen egy álomotthon Budapesten 2024-ben! Elindult a Dürer Park lakóépületeinek értékesítése
vous - 2024.07.25.
A Portfolio Property Awardson korábban „Az Év Koncepciója” díjat elnyerő Dürer Park projekt keretében elindult a lakóépületek értékesítése. A 207 lakás a Városliget közvetlen közelében kap helyet. A tervezés során a magas minőség és a jövőre is gondoló, energiahatékony épületek létrehozása volt a cél.