Egyéb kategória

Ezért szerettek bele egy-egy ruhadarabba a boltban

Ha shoppingolásról van szó, akkor valahogy az első szó, amire asszociálunk, a nő. Hiába, na, mi nők szeretünk shoppingolni, nézelődni, bezsebelni egy újabb szerzeményt, ami boldogít bennünket, amit, ha felveszünk, szexinek, boldognak, nőnek érezzük magunkat. De elgondolkodtatok már azon, hogy milyen pszichológiai folyamatok húzódnak meg egy-egy vásárlás hátterében?
vous - 2015.08.27.
Ezért szerettek bele egy-egy ruhadarabba a boltban

Először is, egy kutatás szerint megkülönböztetünk impulzív és kevésbé impulzív termékeket, ez utóbbiakat inkább a funkciójuk, hasznosságuk miatt vesszük, míg az előzőeket egyértelműen azért, mert erős impulzusokat váltanak ki belőlünk. Emlékezzetek vissza, mit éreztetek legutóbb, mikor szerelmesek lettetek egy ruhába, nyakláncba vagy cipőbe. Emögött az impulzusok mögött pedig olyan pszichés vágyak húzódnak meg, mint hogy ki tudjátok fejezni az egyéniségeteket, jobban érezzétek magatokat tőle utána, vagy mondjuk azzal a tárggyal közelebb kerülnétek ahhoz az idealizált képhez, ami a fejetekben él arról, amilyenek lenni szeretnétek.

Én például tegnap lettem szerelmes. De nagyon. Megláttam a nyakláncot, és egyből azt éreztem, hogy te vagy én. Pontosan te kellesz ahhoz, hogy olyan legyek, amilyen szeretnék. Igazából csak jóval később vettem észre, hogy geometrikus mintázatot szúrtam ki magamnak, amiket már egy ideje folyamatosan sasolok mindenen: ruhán, körmön, tetoválásban. A geometrikus minták pedig utalnak a logikus gondolkozásmenetre, és hazudnék, ha azt mondanám, mostanában nem gondolkoznék racionálisabban.

Ő az én legújabb szerzeményem: 

Mutassátok meg ti is a legújabb kincseiteket, és meséljétek el, miért vettétek meg!

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hová menjünk nyaralni?
Világ
Hová menjünk nyaralni?
vous - 2024.05.06.
Minden évben komoly családi dilemma lehet a nyaralás kérdése. Akár hosszabb, vagy rövidebb időre szeretnénk elutazni, szerencsére a közelben is találhatunk rengeteg gyönyörű látnivalót. Strandolás a tengerparton? Városnézés? Vagy mindkettő? Sokféle utazás közül válogathatunk!

Otthon

Így csökkentsük a nyári meleget a lakásban – a privátszféra megvédésével!
Otthon
Így csökkentsük a nyári meleget a lakásban – a privátszféra megvédésével!
vous - 2024.06.29.
Itt a nyár, a hőség, mégsem szeretnénk egész nap a klímát használni. Jó ötletnek tűnik kinyitni az ablakot és szinte tárva-nyitva hagyni a lakást, házat, de ez sem mindig megoldás. A privátszféra sem utolsó szempont ugyanis. Szerencsére csökkenthetjük úgy is a lakás hőmérsékletét, hogy nem kell folyamatosan klímázni, és a magánéletünket is megvédhetjük a kíváncsi szemektől.