Egyéb kategória

Ismerjétek meg magatokat! Lehet, hogy ambivertek vagytok

Hallássérülésem miatt elég sokáig elhúzódott az önkeresés időszaka nálam – ki vagyok, mi az identitásom, önelfogadás, de mégis, ami még jobban frusztrált, az az, hogy nem tudtam eldönteni, introvertált vagyok, vagy extrovertált. Sokáig azt sem tudtam, hogy létezik olyan, hogy ambivert, azt valahogyan elfelejtik közölni, pedig többet kellene hangoztatni ezt is. Szerintem.
vous - 2015.08.26.
Ismerjétek meg magatokat! Lehet, hogy ambivertek vagytok

Először teljesen biztos voltam abban, hogy introvertált vagyok. Imádok egyedül lenni, elmélkedni, nézelődni, hallgatni. Ugyanakkor egy idő után sok extrovertált jelet is felfedeztem magamon: olykor szeretek egy-egy téma kapcsán sokat beszélni, nem bánom, ha figyelnek rám, igénylem a társaságot. Akkor azt hittem, valójában extrovertált vagyok, csak a hallássérülésem miatt nem tudom megélni ezt. El tudjátok képzelni, milyen frusztráló ez? Mikor egyszer pezsegtek a társaságban, aztán elmegy tőle a kedvetek, és azon gondolkodtok, hogy mi a baj veletek.

Pedig egyszerűen csak ambivert voltam végig.

Az ambivert személyiségtípusok ugyanis váltakozva extrovertáltak és introvertáltak, illetve magukban hordozzák mindkét személyiségtípus összemosódott jellegzetességeit. Íme néhány jel, ami arra utal, hogy ti is ambivertek vagytok:

 • Amikor kitöltötök egy személyiségtesztet, úgy érzitek, nem tudtok két állítás között dönteni (elárulom, introvertált és extrovertált jellemzők azok)
 • Nem kezdeményeztek könnyedén beszélgetést vadidegenekkel
 • Azon kapjátok magatokat, hogy hallgattok társaságban, és megfigyelitek a környezetet
 • Azonban ugyanúgy benne vagytok egy közösségi buliban is
 • Nem vonódtok be annyira a beszélgetésbe, de ha előkerül egy érdekes téma, nem zavar, hogy középpontban vagytok, viszont ahogy vége van, hallgattok ismét
 • Szerettek új embereket megismerni, de szeretitek, ha ilyenkor van egy régi ismerős mellettetek
 • Néha sok nektek a körülöttetek lévő társaság
 • Jól érzitek magatokat egy társas összejövetelen, majd hirtelen hazamentek, mert egyszerűen elfogy az energiátok
 • Az önérvényesítés nem megy nektek olyan könnyen, inkább trükkösen próbáljátok megoldani
 • Ha olvastok az introvertáltakról, hevesen bólogattok, aztán olvastok az extrovertáltakról, és zavarba jöttök, mert az is illik rátok néhol
 • A barátaitok sem tudják egyértelműen megmondani, hogy extrovertáltak vagy introvertáltak vagytok
 • Néha egyszerűen csak egyedül akartok lenni hétvégén, még akkor is, ha amúgy társasággal töltitek az időt általában
 • De ha egyedül töltitek az időt, lehangoltak lehettek, és azon filóztok, hogy nem vagytok produktívak


 

Nem egyszerű, mi?

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hová menjünk nyaralni?
Világ
Hová menjünk nyaralni?
vous - 2024.05.06.
Minden évben komoly családi dilemma lehet a nyaralás kérdése. Akár hosszabb, vagy rövidebb időre szeretnénk elutazni, szerencsére a közelben is találhatunk rengeteg gyönyörű látnivalót. Strandolás a tengerparton? Városnézés? Vagy mindkettő? Sokféle utazás közül válogathatunk!

Otthon

Így csökkentsük a nyári meleget a lakásban – a privátszféra megvédésével!
Otthon
Így csökkentsük a nyári meleget a lakásban – a privátszféra megvédésével!
vous - 2024.06.29.
Itt a nyár, a hőség, mégsem szeretnénk egész nap a klímát használni. Jó ötletnek tűnik kinyitni az ablakot és szinte tárva-nyitva hagyni a lakást, házat, de ez sem mindig megoldás. A privátszféra sem utolsó szempont ugyanis. Szerencsére csökkenthetjük úgy is a lakás hőmérsékletét, hogy nem kell folyamatosan klímázni, és a magánéletünket is megvédhetjük a kíváncsi szemektől.