Egyéb kategória

Ezért nézzétek meg alaposan a nadrágotok címkéjét!

A környezettudatos életmóddal nemcsak magatoknak, hanem a bolygónak is jót tesztek. Mutatok nektek néhány egyszerű, de annál nagyszerűbb dolgot, hogyan tudtok vigyázni a földünkre! Ráadásul ehhez néha annyi is elég, hogy alaposabban megnézitek, miből készülnek a ruháitok.
vous - 2015.08.24.
Ezért nézzétek meg alaposan a nadrágotok címkéjét!

Mi áll a kedvenc farmerotok címkéjén?

Sajnos egy rossz hírrel kell kezdenem: lehet, hogy a kedvenc farmernadrágotok árt a környezetnek. Hatalmas mennyiségű víz és több tonna növényvédő szer kell a festékhez, amitől szép farmerkék lesz a gatyátok. Ezek a festékek és szerek súlyosan károsítják a környezetet. De nyugi, nem kell kidobni a farmerotok vagy piros festékkel leönteni a bolt nadrágkészletét. Sok gyártó már tudatosan odafigyel erre, és a címkéjükön erről tájékoztatnak is. Nektek csak arra kell figyelni, hogy ilyen gyártótól vegyetek gatyát: ha jobban körbenéztek, a H&M és a C&A is készít olyan ruhákat, amik odafigyelnek bolygónk egészségére.

Tartsatok néha húsmentes napot!

A WWF szerint 1961 óta megnégyszereződött a hústermelés és húsfogyasztás. Egy hamburger nagy krumplival? A tálcán nem is tűnik nagynak, de az alapanyok előállításához 4 négyzetméternyi hely kell! Ezzel ellentétben, ha csak egy paradicsomszószos spagetti tésztáról van szó, ahhoz csupán 0,5 négyzetméternyi hely szükséges. Durva, mi? Szóval néha egy húsmentes nappal kímélhetitek kicsit a földet.

Kevesebb mosószer, és máris könnyebb a bolygónak!

Egyszerűen arról van szó, hogy használjatok kevesebb mosószert. Hogy miért? Nagyon egyszerű! Ha több mosószert használtok, akkor a gépnek többet kell dolgozni, több vizet használ. Talán úgy gondoljátok, hogy nem számít az a kicsit több víz, ami ilyenkor elmegy, de igenis számít, hiszen mind jól tudjuk: sok kicsi sokra megy.

Kihúztatok mindent a konnektorból?

Igen, ez nagyon fontos! Lehet, azt gondoljátok, hogy olyankor nem használ semmi áramot, hiszen nincs rákötve semmi eszköz. Ám ez nem így van. Attól, hogy nem látjátok, az áram ott van, és készenlétben várja, hogy töltse a telefonotokat. De nem kell minden alkalommal kihúzni a hűtőtől elkezdve a tévéig mindent. Elég, ha a telefonotokra és a laptopokra odafigyeltek, azzal már rengeteget tettetek a környezetért.

Zacskók, zacskók mindenhol

Már nagyon sokszor, nagyon sok helyen hallottuk, láttuk, hogy újrahasznosítható zacskókat használjuk bevásárláskor. Nem lehet elégszer elmondani, hogy ez mennyire fontos! Csak egy pici odafigyelés kell, hogy indulás előtt bedobjátok a szatyrot, amibe pakolni fogtok, és tessék, máris tettetek valamit a földért. Innen már csak egy lépés a szelektív hulladékgyűjtés, és ti lehettek a legzöldebb VOUS-lányok!

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

A születési neve nem Jávor Pál volt – 10+1 tény, amit nem tudtál a színészlegendáról
Világ
A születési neve nem Jávor Pál volt – 10+1 tény, amit nem tudtál a színészlegendáról
vous - 2022.08.17.

Jávor Pál neve magyarok milliói számára jelent egyet a mulatással, nótázással, szórakoztatással és magas szintű színészi játékkal. Pályája csúcsán – és talán még ma is – az emberek barátként tekintettek rá, mindenki akart magának egy szeletet a “Jávor Paliból”. Azonban a filmvászonról nem igazán lehetett megismerni a magyar bulvármédia első csillagát. Elhoztunk 10+1 tényt Jávor Pálról, amit még a legelvetemültebb rajongók sem biztos, hogy ismernek.

Otthon

Ez a dolog nem hiányozhat a lakásodból, ha otthonnak akarod nevezni
Otthon
Ez a dolog nem hiányozhat a lakásodból, ha otthonnak akarod nevezni
vous - 2022.09.29.

Minden évszaknak megvannak a maga szépségei, amiért szeretjük. Az ősz is ilyen: ilyenkor leginkább az őszi színeket szoktuk kiemelni, valamint az őszi leveleket, terméseket, amik megalapozzák ennek az évszaknak a hangulatát. Sokan szeretik otthonukban is megjeleníteni az aktuális időszakot, ehhez pedig sok különböző dísztárgyat vehetünk igénybe. A díszgyertyák szintén nagyon sokat tesznek hozzá a kellemes, otthonos légkör kialakításához, az aktuális szezonnak megfelelően.