Egyéb kategória

Vigyázzatok! Lehet, hogy rosszul használjátok a hajápolási szereket

Egy nőnek a haja az egyik legfontosabb „kiegészítője”. Órákat tudunk foglalkozni vele, hogy minél fényesebb, szebb, dúsabb, ragyogóbb... szóval értitek, milyen legyen. De mi van akkor, ha megveszitek a legdrágább terméket, és rosszul használjátok? Na ezért íródott ez a kis kézikönyv.
vous - 2015.08.25.
Vigyázzatok! Lehet, hogy rosszul használjátok a hajápolási szereket

Túl sok hidratáló!

A hajnak szüksége van nedvességre, de mindent csak mértékkel! Ha túl sok hidratálót használtok, akkor könnyebben fog zsírosodni. Egy borsónyi éppen elég lesz.

Túl kevés hővédő!

A legjobb az lenne, ha minden egyes szálat el tudnátok látni hővédővel. De mivel ez gyakorlatilag lehetetlen, azért törekedni lehet rá. Nagyon fontos, hogy egyenletesen oszlassátok el, mert különben a haj kiszárad.

Anti-frizz helyesen!

Száll a hajatok ide-oda, száll a haj, szálról, szálra. Kevés idegesítőbb dolog van, mint amikor sztatikus lesz a hajatok. Kiváló és drága termékekkel ezt is meg tudjátok oldani, de okosan kell használni őket. Elég egy érme nagyságút kinyomni és szétoszlatni a teljes hajon.

Túl közelről fújjátok a hajlakkot!

Nem attól lesz tartós a hajatok, ha 5 centiről fújjátok a lakkot. Épp ellenkezőleg: bőven elég 30 centiméter távolságból szórni a hajlakkot, sokkal nagyobb felületet ér, és az eredmény is tartósabb lesz.

Hajkondicionálót mindig?

Ez egy óriási tévhit. A hajkondicionáló tényleg nagyon jó a hajvégekre, de nem kell mindig minden alkalommal. Ugyanaz érvényes rá, mint a hidratálókra.

Hajformázóval is csak okosan!

Sokan sokszor esnek abba hibába, hogy túl sok hajformázóval szeretnék elérni a tökéletes frizurát. Majd utána jön a szitkozódás, hogy miért lett ennyire lapos a haj. Megoldás: egy nagyobb érményit kell fésűvel elosztani a teljes hajkoronán. És íme, a kevesebb megint több.

Vigyázzatok! A nedves haj nagyon érzékeny!

Valószínűleg nincs nő a földön, aki hajmosás után nem dörzsöli meg törölközővel a haját, majd egy kis hajszárítás, és készen is vagyunk. Kicsit óvatosabban a törcsivel! Ugyanis a nedves haj elég érzékeny, és a dörzsölés roncsolja a szálakat. Óvatosan töröljétek át, majd jöhet a hajszárító.

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hová menjünk nyaralni?
Világ
Hová menjünk nyaralni?
vous - 2024.05.06.
Minden évben komoly családi dilemma lehet a nyaralás kérdése. Akár hosszabb, vagy rövidebb időre szeretnénk elutazni, szerencsére a közelben is találhatunk rengeteg gyönyörű látnivalót. Strandolás a tengerparton? Városnézés? Vagy mindkettő? Sokféle utazás közül válogathatunk!

Otthon

Így csökkentsük a nyári meleget a lakásban – a privátszféra megvédésével!
Otthon
Így csökkentsük a nyári meleget a lakásban – a privátszféra megvédésével!
vous - 2024.06.29.
Itt a nyár, a hőség, mégsem szeretnénk egész nap a klímát használni. Jó ötletnek tűnik kinyitni az ablakot és szinte tárva-nyitva hagyni a lakást, házat, de ez sem mindig megoldás. A privátszféra sem utolsó szempont ugyanis. Szerencsére csökkenthetjük úgy is a lakás hőmérsékletét, hogy nem kell folyamatosan klímázni, és a magánéletünket is megvédhetjük a kíváncsi szemektől.