Egyéb kategória

Vékonyra retusált hollywoodi hírességek verték ki a biztosítékot

A Photoshop nemcsak pozitív, hanem negatív hatásokkal is bír. Ám szerencsére egyre több híresség áll ki a természetesség mellett, persze ezzel együtt felbukkannak azok, akik még az ilyesmiből is viccet csinálnak a lájkvadászat érdekében. Most például egyesek szerint az a menő, ha retusálással soványra fogyasztják az eredetileg telt sztárokat.
vous - 2015.08.24.
Vékonyra retusált hollywoodi hírességek verték ki a biztosítékot

Ebben az évben ünnepeljük a jól ismert képszerkesztő – és megtévesztő képeket készítő – program, a Photoshop 25. évfordulóját. Milyen szép is volt az élet, amikor a valóságot láttuk a reklámokban és az újságok címlapján, nem pedig az agyonretusált modelleket, akik kép alapján 40 kilósnak néznek ki, vasággyal együtt. De azért van jó oldala is a képszerkesztőnek, olyan dolgokat kreálhatunk vele, amiket egyébként lehetetlennek tartanánk. Nem is beszélve azokról a vicces fotókról, amik csak úgy folynak az internetből, és mindenki imádja őket.

A móka és a kacagás még rendben van, ezt aláírom. De sajnos többségben vannak a képmanipulálás negatív hatásai, mint a pozitívak. Főleg, ahogy a média és a marketing használja, az alattomos. Egy olyan tökéletesnek mondott testképet alakít ki az emberek fejében, ami még csak nem is létezik. Akik ezek után végig a tökéletességre törekszenek, a tökéletes alakra, tökéletes hajra és bőrszínre, amíg – jobb esetben – rá nem jönnek, hogy ilyen nincs. 

Pontosan ennek a berögzült, hamis testképnek a leküzdéséért állt össze néhány hollywoodi híresség: Tess Holliday, Rebel Wilson, Ashley Graham és Melissa McCarthy, akik büszkén vállalják telt idomaikat. Ám egy internetes csoport megpróbálta meghiúsítani és nevetségessé tenni a mozgalmukat, úgy, hogy vékonyra photoshopolták az említett hölgyeket, azt mutatva, hogyan is néz ki számukra a tökéletes nő. Bár a Facebook- és Instagram-oldalukat azóta törölték, hiszen akkora felháborodást váltottak ki a képeik, a Twitteren még mindig jelen vannak, és a #ThInnerBeauty hashtag alatt posztolják az újabb és újabb fotóikat. 

Ha engem kérdeztek, akkor szerintem az a legfontosabb, hogy úgy fogadjuk el magunkat, ahogy vagyunk. Ezzel persze nem azt szeretném mondani, hogy ne tegyünk az egészségünkért és ne mozogjunk, de nem vagyunk tökéletesek, senki nem az. Meglepődnétek, ha látnátok egy képet Britney-ről a hétköznapokban, és nem a vörös szőnyegen. Tapintható a különbség, amivel nincs is baj, csak ne azt közvetítsük az emberek felé, hogy legyenek tökéletesek. Nincs olyan, hogy tökéletes, és nem is lesz. Mindenkit a legapróbb hibái tesznek különlegessé és egyedivé.

Ti mit gondoltok a retusált fotókról?

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hová menjünk nyaralni?
Világ
Hová menjünk nyaralni?
vous - 2024.05.06.
Minden évben komoly családi dilemma lehet a nyaralás kérdése. Akár hosszabb, vagy rövidebb időre szeretnénk elutazni, szerencsére a közelben is találhatunk rengeteg gyönyörű látnivalót. Strandolás a tengerparton? Városnézés? Vagy mindkettő? Sokféle utazás közül válogathatunk!

Otthon

Ilyen egy álomotthon Budapesten 2024-ben! Elindult a Dürer Park lakóépületeinek értékesítése
Otthon
Ilyen egy álomotthon Budapesten 2024-ben! Elindult a Dürer Park lakóépületeinek értékesítése
vous - 2024.07.25.
A Portfolio Property Awardson korábban „Az Év Koncepciója” díjat elnyerő Dürer Park projekt keretében elindult a lakóépületek értékesítése. A 207 lakás a Városliget közvetlen közelében kap helyet. A tervezés során a magas minőség és a jövőre is gondoló, energiahatékony épületek létrehozása volt a cél.