Egyéb kategória

Anakin vagy Khaalesi – így is hívhatják a gyerekedet, ha Amerikában élsz!

Sosem felejtem el, mikor távolsági buszon közlekedve két cuki kisgyerek édesanyja rászólt a rosszalkodó gyerekeire: „Lorenzo, Esmeralda, bírjatok magatokkal!” Na igen, pont annyi idősek voltak, hogy éppen beleszülettek a nagy szappanopera-kultuszba. Szegények.
vous - 2015.08.23.
Anakin vagy Khaalesi – így is hívhatják a gyerekedet, ha Amerikában élsz!

Sosem értettem ezt a gondolatmenetet, hogy ha sorozat- vagy filmfüggő valaki, akkor a gyerekére aggatja valamelyik szereplő nevét. De ki vagyok én, hogy ezt megítéljem, hiszen így van, és kész.

Angliában a Trónok harca rajongói vívják a nevek háborúját, hiszen csak úgy terjednek a frissen született Khaalesik, Tyrionok és Aryák. A legújabb felmérések szerint azonban Amerikában is akad egy-két fanatikus sorozatrajongó. Itt ugyanis a sötét és világos oldal toboroz magának erőket. Az 1000 legnépszerűbb babanév között szerepel többek között az Anakin és a Luke is. Habár az Anakin „csak” a 957. lett, így is 218 ilyen nevű baba fogja hamarosan ellepni az amerikai óvodákat. 

Reméljük, azért a két oldal egyensúlyban marad. 

Természetesen nem kell a tengerentúlra menni, ha furcsaságokról akarunk hallani. Kis hazánkban ugyan a szappanoperák ideje lejárt, helyettük az olyan gyümölcsnevek lettek felkapottak, mint a Málna és Eper, sőt újabban már olyan neveket hallunk egyre gyakrabban, mint Őzike, Galamb. Talán beköszöntőben lenne az állatnevek korszaka?

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hová menjünk nyaralni?
Világ
Hová menjünk nyaralni?
vous - 2024.05.06.
Minden évben komoly családi dilemma lehet a nyaralás kérdése. Akár hosszabb, vagy rövidebb időre szeretnénk elutazni, szerencsére a közelben is találhatunk rengeteg gyönyörű látnivalót. Strandolás a tengerparton? Városnézés? Vagy mindkettő? Sokféle utazás közül válogathatunk!

Otthon

Így csökkentsük a nyári meleget a lakásban – a privátszféra megvédésével!
Otthon
Így csökkentsük a nyári meleget a lakásban – a privátszféra megvédésével!
vous - 2024.06.29.
Itt a nyár, a hőség, mégsem szeretnénk egész nap a klímát használni. Jó ötletnek tűnik kinyitni az ablakot és szinte tárva-nyitva hagyni a lakást, házat, de ez sem mindig megoldás. A privátszféra sem utolsó szempont ugyanis. Szerencsére csökkenthetjük úgy is a lakás hőmérsékletét, hogy nem kell folyamatosan klímázni, és a magánéletünket is megvédhetjük a kíváncsi szemektől.