Egyéb kategória

11 dolog, amit a sikeres emberek egyfolytában csinálnak

Szerintem nektek is van olyan személy az életetekben, akire felnéztek azért, amit elért. Sikeresnek tartjátok, egyfajta példakép. Lehet ő akár egy képzeletbeli személy is, akit az általatok gondolt pozitív tulajdonsággal ruháztok fel.

vous - 2015.08.21.
11 dolog, amit a sikeres emberek egyfolytában csinálnak

Legyen az bárki is, sikeres. Gondolkodtatok már azon, hogy mit tett ennek érdekében? Ha még nem, akkor megkönnyítem a dolgotokat. Fény derült a siker titkára, titkaira merthogy van belőlük bőven. Egy sor baromi egyszerű dolog, amit ezek az emberek nap mint nap megtesznek.

1. Nevetés

Vannak esetek, amikor komolyra kell venni a figurát, a sikeres ember azonban képes megtalálni a humort minden helyzetben.

A ma válsága a holnap vicce.

2. Tanulás

Jó pap is holtig tanul.

A sikeres emberek ezt pontosan tudják, így mindig a kihívást és az újat keresik.

 

Forrás:
Pexels

3. Hallgatás

Senki nem tanul semmit hallgatás nélkül. A sikeres emberek tudják, sokkal jobb, ha ők hallgatnak másokat, ahelyett hogy megmondják, mit gondoljanak mások.

4. Kérdezés

Egyszerű dolog ülni és hallgatni másokat. Az már nem annyira egyszerű, hogy megtanuljunk figyelni, „aktívan hallgatni”, majd okos kérdéseket feltenni.

5. Együttérzés

Nincs sikeres ember anélkül, hogy mások cipőjében ne járt volna, vagy ne tudná beleképzelni magát.

6. Megkérdőjelezés

Bár a listánkon márt szerepelt a „kérdezés”, a megkérdőjelezés egy másfajta kíváncsiságra utal. Merjük bedobni a feltételezéseinket! – Miért ne?

7. Segítség

A sikeres ember ismérve, hogy soha nem egyedül viszi véghez a nagy dolgokat. Mielőtt másoktól segítséget kérnek, megmutatják, ők miben tudnak segíteni.

8. Köszönetmondás

A hála szeretetet szül.

Tudják, hogy hála és köszönetnyilvánítás nélkül nincs igazi siker.

9. Kalandozás

Túl kell lépni a komfortzónánkon és új élményeket magunkba szívni, így leszünk sikeresek.

Forrás:
iStock

10. Emlékezés

A sikeres ember emlékszik mindenre. Tudja, nagy a különbség felejtés és megbocsátás között.
 

11. Megvalósítás

Tudják, hogy az alapján ítélik meg őket, amit a nap végén az „asztalra tesznek” – e szerint cselekszenek mindennap.

 

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Szuperhősök a kertemben: Itt az ideje segíteni nekik!
Világ
Szuperhősök a kertemben: Itt az ideje segíteni nekik!
vous - 2023.03.11.

Nem lehet elégszer hangsúlyozni, milyen fontos a méhek jelenléte a bolygónkon, hiszen ez az egyetlen rovar a világon, ami képes ételt előállítani az ember számára is, ami nem más, mint a jól ismert méz – írja Zsuzsanna, aki a VOUS vendégszerzői felhívására küldte be írását. A következő sorokban Pálfy Zsuzsanna cikkét olvashatjátok.

Otthon

Matracvédő franciaágyra? Nem probléma, hiszen nagy méretben is kapható!
Otthon
Matracvédő franciaágyra? Nem probléma, hiszen nagy méretben is kapható!
vous - 2023.03.16.
A vízhatlan matracvédő megóvja a baba és kisgyermek ágyának a matracát a nemkívánatos foltoktól. De mi a helyzet a nagy méretű ágyakkal? Sok esetben ugyanis együtt alszik a kicsi a szülőkkel vagy hajnalban, ha felébred, bemászik a szülői ágyba. Szerencsére nagy, 180x200 és 200x200 cm-es méretben is elérhető a matracvédő, így nem történik semmi probléma, ha nem ébred fel a gyermek arra, hogy pisilni kell. A szobatisztaságra való szoktatáskor ez előfordul, így jobb felkészülni rá és megelőzni a bajt.