Egyéb kategória

Nyilvános vetkőzéssel harcol az anorexia ellen egy lány – Videó

Képzeljétek el, hogy kiléptek az utcára, és megláttok egy lányt fehérneműben, filctollakkal a kezében, szivecskékkel telerajzolva. A meglepetésen túl biztosak lehettek benne, hogy valami nagyon fontos dologra szeretné felhívni a figyelmet.
vous - 2015.08.19.
Nyilvános vetkőzéssel harcol az anorexia ellen egy lány – Videó

Az anorexia vagy a bulimia korunk legelterjedtebb étkezési zavarai közé tartoznak, ezért kiemelten fontos a témával foglalkozni. Pontosan ezért gondolta ez a londoni lány, hogy tesz valamit önmagunk elfogadásáért. Kiállt az utcára, ledobta a ruháit a földre, bekötötte a szemét, majd egy táblát helyezett el maga előtt, melyen a következő felirat állt:

„Azokért teszem, akik hozzám hasonlóan étkezési zavarokkal vagy önbecsülési problémákkal küzdenek. Támogassátok az elfogadást, rajzoljatok ti is egy szívet a testetekre!”

A biztonság és biztonytalanság egyszerre volt jelen, hiszen tudta, hogy segítője – aki a felvételt készítette – mellette van, de nem tudhatta, mi lesz az emberek reakciója. Ám egyszer csak megtört a jég: megérkezett az első ember, aki megölelte, és rajzolt rá egy szívet. Az örömkönnyek csak úgy potyogtak az arcáról. Időközben odatévedt egy pap is, aki önmagunk elfogadásáról beszélt a körülötte álló embereknek, és arról, hogy mi a lány célja. Ezek után még többen rajzoltak szívet a lány testére, ezzel is kifejezve egyetértésüket, támogatásukat. Talán sikerült felhívni a figyelmet egy globális problémára, ami sajnos egyre több embert érint.

Hasonló kezdeményezést már láthattunk korábban, és úgy gondolom, most is legalább akkora hatással van az üzenet. Az elért célt mi sem bizonyítja jobban, hogy a videót eddig már több mint 25 millióan látták. Vajon hányan rajzoltak volna szívet rá?

Címkék: #lány #szív #videó
Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hová menjünk nyaralni?
Világ
Hová menjünk nyaralni?
vous - 2024.05.06.
Minden évben komoly családi dilemma lehet a nyaralás kérdése. Akár hosszabb, vagy rövidebb időre szeretnénk elutazni, szerencsére a közelben is találhatunk rengeteg gyönyörű látnivalót. Strandolás a tengerparton? Városnézés? Vagy mindkettő? Sokféle utazás közül válogathatunk!

Otthon

Így csökkentsük a nyári meleget a lakásban – a privátszféra megvédésével!
Otthon
Így csökkentsük a nyári meleget a lakásban – a privátszféra megvédésével!
vous - 2024.06.29.
Itt a nyár, a hőség, mégsem szeretnénk egész nap a klímát használni. Jó ötletnek tűnik kinyitni az ablakot és szinte tárva-nyitva hagyni a lakást, házat, de ez sem mindig megoldás. A privátszféra sem utolsó szempont ugyanis. Szerencsére csökkenthetjük úgy is a lakás hőmérsékletét, hogy nem kell folyamatosan klímázni, és a magánéletünket is megvédhetjük a kíváncsi szemektől.