Egyéb kategória

Étterem, ahol annyit fizettek, amennyit csak szeretnétek

Taxiról már hallottunk, ahol annyit fizet az utas, amennyit gondol, de azért étteremről még nem. Egészen idáig.
vous - 2015.08.19.
Étterem, ahol annyit fizettek, amennyit csak szeretnétek

Valljuk be, nem mindig vagyunk túl elégedettek az éttermi kiszolgálással. Sőt van, amikor legszívesebben felállnánk és egy fillért sem fizetnénk sem az ételért, sem a kiszolgálásért. Nos, a következő étteremben még ez is lehetséges. Egy New Jerseyben élő séf, Zod Arifai úgy döntött, kísérletezéssel tölti az augusztust. Mindkét éttermében eltüntette az árakat az étlapról és ahelyett, hogy fizetésnél a pontos árat mondanák a pincérek, ezt a kérdést teszik fel:

Mennyit szeretne fizetni?

Bár az emberek szabadon dönthetnek arról, hogy mennyit fizetnek, a reakciók különbözőek voltak. Volt, aki csak pár dollárt hagyott ott és volt olyan is, aki a bűntudat vagy az elismerés jeléül többet adott a kelleténél. A séf szerint kicsit kevesebbet fizettek, mint amennyi egy menü ára, de az adagok is sokkal kisebbek voltak egy normálnál. 

Az ötlet mindenesetre zseniális, tisztelet a séfnek! 

Címkék: #étterem #pénz #séf
Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hová menjünk nyaralni?
Világ
Hová menjünk nyaralni?
vous - 2024.05.06.
Minden évben komoly családi dilemma lehet a nyaralás kérdése. Akár hosszabb, vagy rövidebb időre szeretnénk elutazni, szerencsére a közelben is találhatunk rengeteg gyönyörű látnivalót. Strandolás a tengerparton? Városnézés? Vagy mindkettő? Sokféle utazás közül válogathatunk!

Otthon

Így csökkentsük a nyári meleget a lakásban – a privátszféra megvédésével!
Otthon
Így csökkentsük a nyári meleget a lakásban – a privátszféra megvédésével!
vous - 2024.06.29.
Itt a nyár, a hőség, mégsem szeretnénk egész nap a klímát használni. Jó ötletnek tűnik kinyitni az ablakot és szinte tárva-nyitva hagyni a lakást, házat, de ez sem mindig megoldás. A privátszféra sem utolsó szempont ugyanis. Szerencsére csökkenthetjük úgy is a lakás hőmérsékletét, hogy nem kell folyamatosan klímázni, és a magánéletünket is megvédhetjük a kíváncsi szemektől.