Egyéb kategória

Ezt gondolják igazából a férfiak a retusálatlan fotókról

A retusálás már nem új keletű dolog, de még mindig sokan használják. Most egy érdekes kísérlet alapján láthatjátok, hogy mégis mennyit számít egy kis okoskodás a képeken. 
vous - 2015.08.17.
Ezt gondolják igazából a férfiak a retusálatlan fotókról

A Tinder elég ijesztő hely lehet, annak ellenére, hogy egy társkereső applikációról beszélünk. Bár összefuthatunk egy-két jó fej emberrel is, de sokkal könnyebben is ítélkezhetnek felettünk. Csupán abból, ahogy kinézünk, de mint tudjuk, a látszat néha csal. Túl nagy a nyomás, éppen ezért kezdünk el előszeretettel használni képszerkesztő programokat, főleg a retusálás funkciót. 

Egy beauty-vlogger, Alexa Mitchell úgy döntött, kísérletezik kicsit, és megnézi a Tinder népének reakcióját a retusált és a természetes fotói kapcsán. Feltöltött magáról három smink nélküli szelfit, majd 100 embernél húzta jobbra a kis ikont, vagyis ezzel azt jelezte, hogy szívesen ismerkedne velük. Öt órával később 16-an jeleztek vissza, hogy ők is ismerkednének vele. Nem is rossz.

A következő lépésben teljesen átretusálta a képeket. Eltüntette a szem alatti karikákat, világosított, sötétített, kifehérítette a fogait. Vagyis mindent kijavított, amit csak lehet. De mit szóltak ehhez a srácok?

Forrás:
Instagram/maicangirl

A három smink nélküli kép kicserélése után újból 100 embernél húzta jobbra az ikont, majd öt órát várt az eredményekre. Ezúttal 73-an jeleztek neki vissza, elhalmozták bókokkal, mosolygós fejekkel és szép üzenetekkel. Például ilyenekkel: 

Gyönyörű a mosolyod!

A végén az is kiderült, hogy a retusált képek 57%-kal népszerűbbek voltak, mint a smink nélküliek. Ez bizony nemcsak sokkoló, hanem kiábrándító is. 

Tényleg ennyit számít egy kis retusálás? Ennyire a külső alapján kell ítélni? Nem hiszem. 

Címkék: #fotó #smink #tinder
Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hová menjünk nyaralni?
Világ
Hová menjünk nyaralni?
vous - 2024.05.06.
Minden évben komoly családi dilemma lehet a nyaralás kérdése. Akár hosszabb, vagy rövidebb időre szeretnénk elutazni, szerencsére a közelben is találhatunk rengeteg gyönyörű látnivalót. Strandolás a tengerparton? Városnézés? Vagy mindkettő? Sokféle utazás közül válogathatunk!

Otthon

Ilyen egy álomotthon Budapesten 2024-ben! Elindult a Dürer Park lakóépületeinek értékesítése
Otthon
Ilyen egy álomotthon Budapesten 2024-ben! Elindult a Dürer Park lakóépületeinek értékesítése
vous - 2024.07.25.
A Portfolio Property Awardson korábban „Az Év Koncepciója” díjat elnyerő Dürer Park projekt keretében elindult a lakóépületek értékesítése. A 207 lakás a Városliget közvetlen közelében kap helyet. A tervezés során a magas minőség és a jövőre is gondoló, energiahatékony épületek létrehozása volt a cél.