Egyéb kategória

Megbetegedhettek attól, ha koszos a pénztárcátok

Azt eddig is tudtuk, hogy célszerű mindig rendben tartani az iratainkat és a pénztárcánkat, ám most még eggyel több érvünk van arra, hogy így tegyünk. 
vous - 2015.08.16.
Megbetegedhettek attól, ha koszos a pénztárcátok

Úgy tűnik, nem elég, ha csak a személyiteket vagy a pénzt emelitek ki a pénztárcátokból, hanem takarítani is kell rendesen. Egy új kutatásból ugyanis kiderült, hogy a tárcák 90%-a tele van baktériummal, ráadásul – most kapaszkodjatok meg! – ez a nőknél jellemző leginkább.

A kutatók azzal magyarázzák a meglepő eredményt, hogy a legtöbbször csak letesszük itt-ott a pénztárcánkat a lakásban. Mondjuk a fürdőszobában vagy a konyhában, ahol nem biztos, hogy patyolattiszta minden, így könnyen magunkkal vihetjük a bacikat is. Kiderült az is, hogy éppen ezért a női és a férfipénztárcák is potenciális hordozói a betegségeknek.

Forrás:
Pixabay

A University of Mauritius kutatói 145 pénztárcát vizsgáltak át, amiből 80 női és 65 férfi volt. Az eredmény pedig azt mutatja, hogy a pénztárcák 95,2%-án volt baktérium. Azt is megállapították, hogy a bőr pénztárcákon kevesebb a kórokozó, mivel simább a felületük, mint a szintetikus anyagból készülteknek, ezért nehezebben tapadnak meg rajtuk a baktériumok.

Mi a tanulság? Legalább egyszer egy hónapban érdemes fertőtleníteni a pénztárcátokat, vagy legalább kipakolni, és kiszedni belőle a teljesen felesleges holmikat. 

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hová menjünk nyaralni?
Világ
Hová menjünk nyaralni?
vous - 2024.05.06.
Minden évben komoly családi dilemma lehet a nyaralás kérdése. Akár hosszabb, vagy rövidebb időre szeretnénk elutazni, szerencsére a közelben is találhatunk rengeteg gyönyörű látnivalót. Strandolás a tengerparton? Városnézés? Vagy mindkettő? Sokféle utazás közül válogathatunk!

Otthon

Így csökkentsük a nyári meleget a lakásban – a privátszféra megvédésével!
Otthon
Így csökkentsük a nyári meleget a lakásban – a privátszféra megvédésével!
vous - 2024.06.29.
Itt a nyár, a hőség, mégsem szeretnénk egész nap a klímát használni. Jó ötletnek tűnik kinyitni az ablakot és szinte tárva-nyitva hagyni a lakást, házat, de ez sem mindig megoldás. A privátszféra sem utolsó szempont ugyanis. Szerencsére csökkenthetjük úgy is a lakás hőmérsékletét, hogy nem kell folyamatosan klímázni, és a magánéletünket is megvédhetjük a kíváncsi szemektől.