Egyéb kategória

Elásott kincsre pörgött rá az egész világ

Egy új, rejtélyes honlaptól zsongott be az internet népe. A titokzatos oldalon csak egy földgömb forog egy idézettel, sokak szerint azért, mert ebből rá lehet jönni, hova rejtette el egy súlyos beteg festménykereskedő a milliókat érő vagyonát.
vous - 2015.08.15.
Elásott kincsre pörgött rá az egész világ

Nem, nem egy új mozifilmet mutatok éppen be nektek, ez most maga a valóság. A történet 1988-ban kezdődött, mikor egy Forrest Fenn nevű műkincskereskedőt rákos megbetegedéssel diagnosztizálták. A férfi akkor eldöntötte, hogy visszavonul a világtól, az utolsó napjait a természetben, remetekén éli le, összegyűjtött kincsét pedig elássa. Fenn azonban pár év alatt kigyógyult a betegségből, 2010-ben pedig könyvet adott ki, melyben mesél arról is, hogyan rejtette el a nagyjából hárommillió dollárt érő aranyat, ékszereket és drágaköveket. 

Forrás:
Pixabay

A férfi az írásban egy verset is közölt, ami a kincsvadászok szerint tele van utalással arról, hol lehet az értékes doboz. Ennek ellenére azonban eddig senkinek nem sikerült a nyomára bukkannia. Most viszont újra elérte a kincskeresési láz a világot, ugyanis egy rejtélyes honlap jelent meg az interneten. A Where Warm Waters Halt című oldalon kezdetben egy óra számolt visszafele, most pedig egy földgömb forog egy idézettel. A „hozzáértők” pedig azt állítják, ezzel egy újabb nyommal gazdagodtak a kincsvadászok, és egy lépéssel közelebb kerülhetnek a milliókhoz.

Ez azért elég izgalmas, nem?

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hová menjünk nyaralni?
Világ
Hová menjünk nyaralni?
vous - 2024.05.06.
Minden évben komoly családi dilemma lehet a nyaralás kérdése. Akár hosszabb, vagy rövidebb időre szeretnénk elutazni, szerencsére a közelben is találhatunk rengeteg gyönyörű látnivalót. Strandolás a tengerparton? Városnézés? Vagy mindkettő? Sokféle utazás közül válogathatunk!

Otthon

Így csökkentsük a nyári meleget a lakásban – a privátszféra megvédésével!
Otthon
Így csökkentsük a nyári meleget a lakásban – a privátszféra megvédésével!
vous - 2024.06.29.
Itt a nyár, a hőség, mégsem szeretnénk egész nap a klímát használni. Jó ötletnek tűnik kinyitni az ablakot és szinte tárva-nyitva hagyni a lakást, házat, de ez sem mindig megoldás. A privátszféra sem utolsó szempont ugyanis. Szerencsére csökkenthetjük úgy is a lakás hőmérsékletét, hogy nem kell folyamatosan klímázni, és a magánéletünket is megvédhetjük a kíváncsi szemektől.