Egyéb kategória

Szakítás utáni para: felhívjam vagy ne hívjam?

Azt mondják, tavasszal bimbóznak az új kapcsolatok (a virágokkal együtt), és ilyenkor szeretnénk valakit magunk mellé a leginkább. Aztán pár hónappal később meg rájövünk, hogy a függetlenségünk igencsak eltűnőben van, alkalmazkodni kezdünk valaki máshoz. Ezért gondolkozás nélkül hagyjuk ott a párunkat, és szakítunk vele. Ha pedig ez megtörtént, egy világ dől össze bennünk, és elkezdjük hiányolni azt, ami volt. Amit éreztél vele, mellette, iránta.
vous - 2015.08.16.
Szakítás utáni para: felhívjam vagy ne hívjam?

Egy oka van annak, hogy nehéz a szakítás. Az, hogy szeretted, vagy még most is szereted Őt, és bármennyire is nem akarsz rá emlékezni, nem fog menni. Mert volt egy közös életetek, ami tartott, ameddig tartott, és olyan volt, amilyen. De volt. Szerettétek és boldoggá tettétek egymást.

Felépítettetek egy közös múltat, felhalmoztatok milliónyi szép emléket, amit nem fogsz tudni egy csapásra elengedni.

Forrás:
Pixabay

Rendben van, ha beszélni akarsz majd vele…

Hiányozni fog a hangja a telefonban, a „jó éjt” üzenetek este és a „jó reggelt” üzenetek reggel. Fel akarod majd hívni. Hogy halld a hangját, és érezd, hogy egy kicsit még mindig a tiéd.

Rendben van, ha elgyengülsz, és vissza akarod csinálni az egészet…


Hirtelen azon kapod magad, hogy egyedül lenni nem éppen a legjobb, a függetlenség – ha mondjuk ezért szakítottál vele – nem olyan jó, mint amilyennek gondoltad, és igazából jobb lenne, ha ott folytatnátok, ahol abbahagytátok. Meg akarod majd beszélni vele, és ki akarsz békülni. Ez csak átmeneti érzés. Ilyenkor egy dolog lebegjen a szemed előtt: az ok, amiért szakítottatok!

Rendben van, ha mindenről ő jut eszedbe…

Arról is, aminek köze nincs hozzá. Az még elmegy, hogy az ajándékok, amiket tőle kaptál, rá emlékeztetnek, na de amikor ránézel az ebédlőasztalra, és elmorzsolsz egy könnycseppet, mert eszedbe jut, hogy ő is ott ült, mikor ebédeltetek, az már egy kicsit morbid.Rendben van, ha szeretnéd, hogy boldog legyen…

Valószínűleg amikor szakítottatok, elhangzottak a „legyél boldog nélkülem is” és a „jobb nekünk külön” mondatok. Na, hát ennek a mögöttes tartalma valahol ott van, hogy titkon arra vágytok, ne szakítsatok meg minden kapcsolatot, és azért ő hiányoljon téged. Nemcsak akarod, hanem el is várod, hogy hiányozz neki. Legyen boldog, de ne túlságosan, főleg ne nélküled! De azt meg mégsem akarod, hogy veled legyen az. Most akkor mi van?

Sajnos ilyen ez. Szakítasz, elérzékenyülsz, vissza akarod csinálni, meg akarod menteni a szerelmeteket, hiányozni fog a másik feled. Ilyenkor pedig hajlamosak vagyunk elfelejteni, hogy ha tényleg a másik felünk lett volna, nem akartunk volna őrült módjára, egy csapásra véget vetni a kapcsolatnak.

És hogy mi segíthet ezen a reménytelennek látszó, ám kicsit sem reménytelen helyzeten? Az idő.

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hová menjünk nyaralni?
Világ
Hová menjünk nyaralni?
vous - 2024.05.06.
Minden évben komoly családi dilemma lehet a nyaralás kérdése. Akár hosszabb, vagy rövidebb időre szeretnénk elutazni, szerencsére a közelben is találhatunk rengeteg gyönyörű látnivalót. Strandolás a tengerparton? Városnézés? Vagy mindkettő? Sokféle utazás közül válogathatunk!

Otthon

Így csökkentsük a nyári meleget a lakásban – a privátszféra megvédésével!
Otthon
Így csökkentsük a nyári meleget a lakásban – a privátszféra megvédésével!
vous - 2024.06.29.
Itt a nyár, a hőség, mégsem szeretnénk egész nap a klímát használni. Jó ötletnek tűnik kinyitni az ablakot és szinte tárva-nyitva hagyni a lakást, házat, de ez sem mindig megoldás. A privátszféra sem utolsó szempont ugyanis. Szerencsére csökkenthetjük úgy is a lakás hőmérsékletét, hogy nem kell folyamatosan klímázni, és a magánéletünket is megvédhetjük a kíváncsi szemektől.