Egyéb kategória

Ilyen hatással vannak rátok a körülöttetek lévő színek

Az bizonyára számotokra sem újdonság, hogy a színeknek jelentésük van és érzéseket társítunk hozzájuk. De azt tudjátok, hogy melyik szín milyen hatással van rátok?
vous - 2015.08.13.
Ilyen hatással vannak rátok a körülöttetek lévő színek

Mindenkinek van kedvenc színe, ez tény. Ha nem is egy, de kettő, három biztosan, vagy csak olyan, ami közel áll a szívéhez. Akár órákat is eltölthetünk azzal, hogy kiválasszuk a szobánk falának a színét. Nem véletlen, hogy az orvosi rendelők, sőt a kórházfalak színe is általában fehér, mivel ezzel tisztaságot sugároznak. 

A kutatások bebizonyították, hogy a legtöbb ember a piros szín hatására sokkal könnyebben old meg feladatokat. Az elmélet szerint, ha sokszor egymás után találkozol ugyanazzal a színnel egy bizonyos élethelyzetben, akkor a színt ahhoz az érzéshez vagy viselkedéshez fogod kapcsolni, amit abban a szituációban éreztél. Gondoljunk csak bele! Ez már egészen kiskorban elkezdődött, amikor a suliban dogát írtatok és a tanár néni pirossal bekarikázta a hibás részeket. Ettől kezdve a piros színt a veszélyérzethez társítottátok, illetve az sem véletlen, hogy a legtöbb mérgező gyümölcs piros. 

Forrás:
Pixabay

A kék ezzel szemben inkább a nyugodtság érzetét kelti, csak gondoljatok a szép kék égre és a tengerre. Ugye, milyen megnyugtató?

Érdekes az is, hogy például Svájcban sok börtönnek van legalább egy pink színű cellája. Nem, nem a lányoknak tartják fenn. A pink szín a kutatók szerint csökkenti az agressziót. Több felmérés is bebizonyította, hogy ez tényleg így van. 

Rátok melyik szín van a legjobb hatással? 

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

A születési neve nem Jávor Pál volt – 10+1 tény, amit nem tudtál a színészlegendáról
Világ
A születési neve nem Jávor Pál volt – 10+1 tény, amit nem tudtál a színészlegendáról
vous - 2022.08.17.

Jávor Pál neve magyarok milliói számára jelent egyet a mulatással, nótázással, szórakoztatással és magas szintű színészi játékkal. Pályája csúcsán – és talán még ma is – az emberek barátként tekintettek rá, mindenki akart magának egy szeletet a “Jávor Paliból”. Azonban a filmvászonról nem igazán lehetett megismerni a magyar bulvármédia első csillagát. Elhoztunk 10+1 tényt Jávor Pálról, amit még a legelvetemültebb rajongók sem biztos, hogy ismernek.

Otthon

Ez a dolog nem hiányozhat a lakásodból, ha otthonnak akarod nevezni
Otthon
Ez a dolog nem hiányozhat a lakásodból, ha otthonnak akarod nevezni
vous - 2022.09.29.

Minden évszaknak megvannak a maga szépségei, amiért szeretjük. Az ősz is ilyen: ilyenkor leginkább az őszi színeket szoktuk kiemelni, valamint az őszi leveleket, terméseket, amik megalapozzák ennek az évszaknak a hangulatát. Sokan szeretik otthonukban is megjeleníteni az aktuális időszakot, ehhez pedig sok különböző dísztárgyat vehetünk igénybe. A díszgyertyák szintén nagyon sokat tesznek hozzá a kellemes, otthonos légkör kialakításához, az aktuális szezonnak megfelelően.